Politica

Crin Antonescu, întâlnire cu Ludovic Orban și Vasile Blaga. Ce spune fostul lider al PNL despre revenirea în politică

iul. 18, 2018 Mihaela Tîrpan

Președintele PNL, Ludovic Orban s-a întâlnit, săptămâna trecută, cu foștii lideri liberali Vasile Blaga și Crin Antonescu, întrevederea fiind confirmată, pentru MEDIAFAX, de toate părțile implicate. Discuțiile ar fi vizat și posibilitatea ca cei trei să candideze pentru alegerile europarlamentare.

Surse politice au relatat, pentru MEDIAFAX, că Ludovic Orban le-ar fi propus lui Vasile Blaga și lui Crin Antonescu să candideze la alegerile europarlamentare care vor avea loc în luna mai a anului viitor. Astfel, există posibilitatea ca pe listele candidaților PNL să se regăsească toți cei trei foști lideri ai formațiunii, alături de Sigfried Mureșan, Marian Jean Marinescu, Daniel Buda, Adina Vălean (soția lui Crin Antonescu – n.r.), Mircea Hava, Ilie Bolojan.

La ora transmiterii știrii, este în desfășurare o întâlnire la sediul din Modrogan între fostul co-președinte al PNL, Vasile Blaga, și liberali din aripa ex-PDL, în care se discută despre transmiterea unui mesaj de unitate în partid și susținerea lui Ludovic Orban la șefia formațiunii, cât și despre listele candidaților pentru alegerile europarlamentare.

Întrebat de MEDIAFAX, dacă a fost făcută o invitație lui Blaga și Antonescu pentru a candida la europarlamentare sau dacă a fost abordat acest subiect în cadrul întâlnirii de săptămâna trecută, liderul PNL, Ludovic Orban a răspuns “Nu am ce să comentez dintr-o întâlnire pe care am avut-o cu doi colegi importanți în partid. Nu am obiceiul să dezvălui conținutul discuțiilor private”.

fostul președinte al PNL, Crin Antonescu a confirmat întâlnirea cu liderii PNL, însă a precizat că subiectul europarlamentarelor nu a fost abordat.

“Eu am avut o întâlnire cu domnul Orban, săptămâna trecută, nu mai știu exact când, dar nu am avut un asemenea subiect. Da, ne-am întâlnit. A trecut și domnul Blaga. Ne-am salutat. Dar, repet nu am avut un asemenea subiect. Oricum e foarte devreme pentru un asemenea subiect. Mai e aproape un an”, a declarat Crin Antonescu, pentru MEDIAFAX.

Întrebat de MEDIAFAX dacă are intenția de a candida la europarlamentare, Crin Antonescu a răspuns: “Nu, nu am vorbit despre așa ceva”.

De asemenea, chestionat dacă soția sa, actual europarlamentar, Adina Vălean și-ar dori un al doilea mandat de eurodeputat, Antonescu a replicat: “Probabil că da, adică eu așa găsesc că ar fi normal. Dar vă spun că nu am discutat nici noi. Deocamdată mai e timp. E în 2019”.

sursa foto: Mediafax

Comments

comments