Conecteaza-te cu noi

Politica

Cristian Diaconescu (PMP): „Nicio investiție prin PNRR pentru Portul Constanța“

Published

on

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a scos la iveală, într-o emisiune LIVE pe pagina de Facebook a partidului, o situație neplăcută pentru județul Constanța și pentru economia României în general. Concret, Cristian Diaconescu a declarat, marți seara, că statul român nu a prevăzut nicio investiție în PNRR pentru Portul Constanța, pentru digitalizare sau pentru energie verde. El a afirmat că un Guvern interimar nu va putea semna PNRR, ceea ce va pune în pericol accesarea de fonduri pentru începerea lucrărilor de investiții. În același timp, liderul PMP a atras atenția că PNRR a fost negociat prost, în condițiile în care lipsesc marile proiecte naționale de viitor, proiecte strategice pentru România.

„Nu avem nicio investiție în PNRR pentru portul Constanța, pentru digitalizare sau pentru energie verde. Suntem singurii din UE care am cerut bani pentru marea infrastructură, pentru că celelalte țări și-au rezolvat deja problemele cu autostrăzile”, a afirmat Diaconescu.

Președintele PMP a ținut să precizeze că sunt țări, precum Franța și Germania care au prezentat proiecte comune, de colaborare transfrontaliere, în cadrul PNRR și  care fac investiții din bani europeni, la cu totul alt nivel. Totodată, Cristian Diaconescu a subliniat că a fost inoportună legarea acordării acestor fonduri din PNRR de legea pensiilor și de reforma justiției.

„Această asumare poate duce la blocarea investițiilor pentru aceste proiecte”, a mai spus Diaconescu.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions