Connect with us

Actual

Cristian Mungiu despre ,,Bacalaureat”

Publicat

la data de

Într-o conferinţă de presă, cu 2 zile înainte de gala premiilor de la Cannes (22 mai n.r), regizorul Cristian Mungiu a vorbit despre ,,naşterea” filmului ,,Bacalaureat”:

,,Înainte de orice, sunt părinte şi reflectez mult la ceea ce trebuie să spun copiilor mei. Deseori ne gândim că un adevăr comod este suficient pentru ei. Trăim în lumea noastră de adulţi şi confecţionăm o altă realitate pentru copiii noştri.

Dacă vrei să-ţi educi cu adevărat copiii, trebuie să ai curaj să te priveşti în oglindă, să recunoşti că ai făcut alegeri greşite, să supravieţuieşti cu ele şi să le vorbeşti despre asta.(…).

M-am gândit să fac un melanj între opiniile personale şi colecţia mea de ştiri despre corupţia şi educaţia din România. Eu cred că, în societate, există o legătură între corupţie, compromis şi educaţie, şi trebuie să stopăm acest lucru.(…)

Mi s-a părut important să vorbesc despre cineva care se simte uşor decepţionat, despe acel moment al vieţii în care realizezi că e prea târziu să faci noi planuri şi că ce este important a fost făcut deja. În acel moment, toată energia care rămâne se îndreaptă către copii, şi mulţi părinţi cred că-şi pot ,,salva” vieţile prin ei.”.

Întrebat dacă filmul este ,,foarte românesc”, sau cu adevărat universal, regizorul a răspus:

,,Încerc să fac filme despre natura umană, despre dilemele morale cu care oamenii se pot confrunta, la un moment dat, în viaţa lor. Le vorbesc celor din generaţia mea despre una dintre problemele cele mai imporatante pe care le poţi avea ca părinte: ce morală să transmiţi copiilor. În România, dimensiunea acestui lucru este mult mai mare pentru că trebuie să hotărăşti, şi este o alegere determinantă pentru copii, îi sfătuieşti să rămână sau să părăsească ţara.

Generaţia mea a hotărât să rămână pentru că, născuţi sub comunism, am avut energia necesară de a lupta pentru a schimba societatea, iar astăzi suntem întrebaţi: câte generaţii trebuie să fie sacrificate pentru o ţară? Când vorbeşti cu proprii copii nu e uşor să găseşti răspunsuri.”

Ieri seară, Cristian Mungiu a primit, ex-aequo, premiul pentru regie în cadrul celei mai importante secţiuni de la Cannes, Palme D’or, pentru filmul ,,Bacalaureat”. Pentru regizorul român este al 3-lea trofeu la Cannes. În 2007, a fost premiat cu Palme D’Or pentru filmul ,,4 luni, 3 săptămâni, 2 zile”, iar în 2012 a luat premiu pentru scenariul filmului ,,După dealuri”.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Colaborare în domeniul geospațial maritim între partenerii NATO, la Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Direcția Hidrografică Maritimă a organizat, în perioada 13-16 noiembrie, la Constanța, reuniunea comisiilor tehnice ale Grupului de lucru NATO pentru informații în domeniul geospațial maritim (Nato Additional Military Layers co-production panel 15 și Geospatial Maritime Working Group Technical Panel 13), unde au participat reprezentanți din Italia, Franța, Germania, Danemarca, Estonia, Canada, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Turcia, Norvegia, Polonia și România, precum și reprezentanți ai Comandamentului Suprem al Forțelor Aliate din Europa (SHAPE) și ai Comandamentului Maritim Aliat (MARCOM).

Obiectivul acestei reuniuni anuale a fost dezvoltarea interoperabilității forțelor navale din Alianța Nord-Atlantică, iar hidrografii militari români au avut, astfel, oportunitatea de a se informa cu privire la programul NATO de co-producție, noile standarde și cerințe ale NATO în domeniul informațiilor geospațiale maritime, dar au fost informați și despre provocările noilor standare ale Organizației Hidrografice Internaționale.

Reprezentanții SHAPE și MARCOM, au subliniat importanța produselor geospațiale maritime, ca fiind necesare pentru structurile de comandă NATO, în vederea planificării misiunilor din mediul maritim.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Mii de operatori economici au fost verificați de polițiștii locali! Vezi ce amenzi s-au dat

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Direcția Generală Poliția Locală Constanța a efectuat zilnic verificări specifice conform programului de activitate și inspecție comercială stabilit pe anul în curs, controale în urma cărora s-au întocmit 998 ( 92 sancțiuni au fost înregistrate în aceeași perioadă a anului 2017) procese verbale de constatare și sanționare a contravențiilor.

Cuantumul sancțiunilor contravenționale aplicate de către oamenii legii, în conformitate cu prevederile H.C.L nr.427/2017 Regulamentul privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață în municipiul Constanța, O.G nr. 99/2000- privind comercializarea produselor și serviciilor de piață și a Legii nr.12/1990 – privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, s-a ridicat la 1.106.000 lei.

Cele mai frecvente abateri de la legislația în vigoare, constatate în perioada de referință 01.01.2018-20.11.2018, sunt cele legate de lipsa avizului program de funcționare necesar pentru activităţi comerciale şi de prestări servicii sau a autorizatiilor de funcționare pentru desfășurarea activității de alimentație publică, activități recreative și distractive, complex hotelier, activități economice complementare la același punct de lucru, neafișarea prețurilor de vânzare a produselor comercializate, neafișarea etichetelor de produs în mod corespunzător de către agenții economici, nerespectarea orarului de funcționare prevăzut în actul emis de către autoritatea publică locală, exercitarea unor acte de comerț stradal neautorizat și în condiții improprii etc.

De asemenea, au fost verificate și terasele sezoniere și modul de expunere a produselor din unitate, precum și modul de comercializare a produselor din unitate pe terasa amenajată la exteriorul unității de alimentație publică care se fac în baza autorizației de funcționare pentru desfășurarea de activități cu caracter temporar în zone publice sau cu acces public.

S-au aplicat și sancțiuni complementare constând în: obtinerea avizului program de funcționare în termenul dispus de către agentul constatator sau a autorizației de funcționare, suspendarea activității comerciale până la data autorizării, încadrarea în prevederile legale dispuse în actul administrativ emis de autoritatea publică locală etc.

”Totodată menționăm faptul că, polițiștii locali cu atribuții în domeniul activității comerciale vor acționa permanent pentru imprimarea unui comportament comercial corect, bazat pe respectarea unor bune practici și a unui cadru concurențial conform prevederilor legale în vigoare.
Pe această cale, recomandăm agenților economici să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale referitoare la prestarea activităților comerciale.”, precizează Biroul de presă al Poliției Locale Constanța.

În decursul celor 11 luni ale acestui an, au fost verificați în total 2215 operatori ecomomici care își desfășurau activitatea comercială pe raza administrativ teritorială a municipiului Constanța și s-a constatat faptul că 943 dintre aceștia respectau prevederile legale în vigoare.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Impozitele și taxele locale se pot achita și la magazinele Inmedio din Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța vine în sprijinul contribuabililor extinzând punctele de încasare prin serviciul Westaco Express și în magazinele Inmedio din cadrul centrelor comerciale de pe raza municipiului Constanța, după cum urmează:

– Carrefour Constanța – Bulevardul Tomis, DN2A;

– Auchan Constanța – Șoseaua Mangaliei nr. 195;

– City Park Mall – Bulevardul Al. Lăpușneanu nr. 116C;

– Cora I Constanța – Bulevardul Al. Lăpușneanu nr. 116C;

– Cora II Constanța – Strada Cumpenei nr. 2;

– Kaufland Constanța 2 – Bulevardul Aurel Vlaicu nr. 36;

– Vivo Shopping Center – Bulevardul Aurel Vlaicu nr. 220.

SPIT recomandă constănțenilor să se adreseze punctelor de lucru susmenționate în vederea achitării, doar în numerar, a obligațiilor fiscale datorate bugetului local.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: