Connect with us

Stiri

Evaziune fiscală de anvergură naţională: 50.000.000 de lei prejudiciu

Avatar

Publicat

la

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, împreună cu 240 de poliţişti, efectuează 82 de percheziţii pentru probarea activităţii unei grupări infracţionale, bănuite că ar fi cauzat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 50.000.000 lei, prin evaziune fiscală. Sunt vizate domiciliile a 48 de persoane şi sediile firmelor administrate de acestea, de pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor: Ilfov, Giurgiu, Brăila, Arad , Dolj, Sibiu, Constanţa, Mehedinţi, Hunedoara şi Prahova. Pentru 28 de persoane au fost emise mandate de aducere, iar pentru alte 20 citaţii, în calitate de martori

În perioada 2014-2016, membrii grupării au infiinţat 11 societăţi de tip ,,fantomă” şi au emis facturi, pentru peste 200 de firme beneficiare, care nu au la bază operaţiuni reale. Firmele respective au ca domeniu de activitate recuperarea de materiale reciclabile, comerţul cu diferite produse alimentare şi nealimentare, construcţii şi prestări servicii.
Din cercetările efectuate de poliţistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Ilfov a reieşit faptul că administratorii firmelor beneficiare aveau ca scop sustragerea de la plata TVA şi a impozitului pe profit.

Cei în cauză sunt bănuiţi că au introdus în circuitul financiar evazionist cantităţi foarte mari de deşeuri metalice, fără documente de proveninţă şi sub valoarea de piaţă. Acestea au fost înregistrate doar scriptic în contabilitatea firmelor ,,fantomă” şi tranzacţionate fictiv între acestea.

Membrii grupării au perceput, în schimbul activităţii infracţionale, un comision între 1-3% din totalul sumelor rulate prin conturile societăţilor ,,fantomă”, respectiv peste 200.000.000 lei.

Comments

comments

Stiri

Trafic blocat parțial pe strada Mihai Eminescu din Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru remedierea unui branșament avariat, de la intersecția străzilor Mihai Eminescu cu Alexandr  S. Pușkin, din municipiul Constanța, echipele de intervenție RAJA S.A. au fost nevoite să blocheze traficul auto pe strada Mihai Eminescu, tronsonul delimitat de străzile Decebal și Alexandr  S. Pușkin, astăzi, 21 octombrie, în intervalul orar 08.30 – 14.30.

În vederea desfășurării lucrărilor de reparații, zona a fost împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată și Poliția Locală.

”Ne cerem scuze participanților la trafic din zona respectivă, pe care îi asigurăm că echipele RAJA S.A. Constanța vor face tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt.”, a precizat Biroul de presă.

Abonaţii deserviţi nu sunt afectaţi de aceste lucrări, întrucât echipele de intervenţie încearcă să efectueze reparaţiile cu conducta sub presiune.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Cădere de tensiune la Stația de pompare și tratare Cota 20 Ovidiu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, 15 octombrie 2020, în jurul orei 9.20, Stația de pompare și tratare Cota 20 Ovidiu a înregistrat o cădere totală de tensiune, motiv pentru care pompele nu au mai putut  funcționa. Până la remedierea avariei, alimentarea abonaților deserviți se va face prin cădere liberă din rezervorul de la nivelul stației.

În această situație, utilizatorii din localitățile Culmea și Oituz, dar și Aeroportul Internațional, Baza militară, Societatea Avicola și Grupul Social Ceres din localitatea Mihail Kogălniceanu vor avea apă cu presiuni scăzute.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor, pe care îi asigurăm că, imediat ce disfuncționalitățile de la nivelul sistemelor de alimentare cu energie electrică vor fi remediate, lucrătorii RAJA vor relua furnizarea apei la parametri optimi.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Mâine se oprește apa în zona CET din municipiul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile vineri – 16 octombrie 2020, în intervalul orar 10.00 – 14.00, pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unor vane de legătură din căminele de branșament ale blocurilor AV 28 de pe aleea Pelicanului și AV 36 de pe bulevardul Aurel Vlaicu din municipiul Constanța.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din cartierul CET.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți utilizatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: