Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

Evaziune fiscală de anvergură naţională: 50.000.000 de lei prejudiciu

Published

on

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, împreună cu 240 de poliţişti, efectuează 82 de percheziţii pentru probarea activităţii unei grupări infracţionale, bănuite că ar fi cauzat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 50.000.000 lei, prin evaziune fiscală. Sunt vizate domiciliile a 48 de persoane şi sediile firmelor administrate de acestea, de pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor: Ilfov, Giurgiu, Brăila, Arad , Dolj, Sibiu, Constanţa, Mehedinţi, Hunedoara şi Prahova. Pentru 28 de persoane au fost emise mandate de aducere, iar pentru alte 20 citaţii, în calitate de martori

În perioada 2014-2016, membrii grupării au infiinţat 11 societăţi de tip ,,fantomă” şi au emis facturi, pentru peste 200 de firme beneficiare, care nu au la bază operaţiuni reale. Firmele respective au ca domeniu de activitate recuperarea de materiale reciclabile, comerţul cu diferite produse alimentare şi nealimentare, construcţii şi prestări servicii.
Din cercetările efectuate de poliţistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Ilfov a reieşit faptul că administratorii firmelor beneficiare aveau ca scop sustragerea de la plata TVA şi a impozitului pe profit.

Cei în cauză sunt bănuiţi că au introdus în circuitul financiar evazionist cantităţi foarte mari de deşeuri metalice, fără documente de proveninţă şi sub valoarea de piaţă. Acestea au fost înregistrate doar scriptic în contabilitatea firmelor ,,fantomă” şi tranzacţionate fictiv între acestea.

Membrii grupării au perceput, în schimbul activităţii infracţionale, un comision între 1-3% din totalul sumelor rulate prin conturile societăţilor ,,fantomă”, respectiv peste 200.000.000 lei.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions