Connect with us

Politica

Cristy Baisan lansează România Modernă și Demnă: “Noi vom schimba actuala clasă politică”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Remus Cristy Baisan a fost membru al Partidului Național Liberal Mangalia până de curând, moment când actuala conducere a organizației județene liberale de la Constanța a decis că declarațiile din spațiul public ale colegului lor care scotea la suprafață amanunte și așa zise nereguli în desfășurarea acțiunilor, nu le fac bine pe termen mediu și lung. Urmare a declarațiilor sale, Baisan a fost exclus din PNL și și-a pierdut și mandatul de consilier județean pe care l-a obținut la alegerile locale desfășurate anul trecut. Așa a decis să lucreze după propriile-i reguli și în folosul României, așa cum reiese din declarația sa pentru “Ordinea.ro”

Baisan a declarat pentru ziarul nostru că, astăzi, lansează oficial proiectul România Modernă și Demnă. Susține că platforma promovează o mișcare civică și politică ce are ca principal scop schimbarea actualei clase politice. Iată cum gândește Baysan schimbarea clasei politice românești “măcinată de corupție și incompetență și care timp de 27 de ani nu a făcut decât să erodeze în valorile fundamentale ale României și să ne ia demnitatea.”

“Este o mișcare civică / politică menită să redea încrederea tuturor românilor că prin implicare putem schimba actuala clasa politică. Această clasă politică a devenit nereprezentativă pentru majoritatea românilor care la ora actuală refuză să mai participe la vot. Această clasă politică este măcinată de corupție și incompetență și timp de 27 de ani nu a făcut decât să erodeze în valorile fundamentale ale României și să ne ia din aproape în aproape parte din demnitatea noastră. România are nevoie de o nouă clasă politică reprezentativă. Actualele partide nu sunt capabile să se reformeze din interior. Actualele partide nu sunt ancorate în realitățile societății noastre. Avem nevoie de un proiect de țară care să modernizeze România. România Modernă și Demnă își propune să fie ‘locomotiva’ acestui proiect de schimbare. Este un proiect ambițios care își propune să restabilească în societatea noastră respectul față de valorile noastre ca națiune, față de muncă și față de cei care prin muncă au terminat studiile și sunt pregătiți să se implice activ. Am pornit acest proiect acum întrucat este nevoie de timp la construcție. Avem doi ani la dispoziție până la primul test electoral, respectiv cel al alegerilor pentru Parlamentul European. România Modernă și Dreaptă are ca prim obiectiv trimiterea în Parlamentul European cel mai mare număr de parlamentari, mai mulți decât oricare partid existent astăzi. Noi vom schimba actuala clasă politică! Dacă nu NOI, atunci CINE?”

Întrebat cine se poate alătura acestui proiect politic, Baisan ne-a informat că orice dorește o schimbare a României poate veni alături. De asemenea, în ceea ce privește lansarea acestui proiect, inițiatorul susține că nu dorește să facă un eveniment din acest proiect și explică și de ce:

“Au fost prea multe lansări în trecut, acțiuni care nu s-au concretizat. Preferăm să trecem direct la treabă! Este un proiect care garantează anonimatul celor implicați și nu vom discuta deocamdată despre cifre, respectiv despre câți suntem la demararea acestuia. Vor fi persoane care vor participa la acest proiect la vedere și le veți cunoaște pe măsură ce vor începe să comunice public, construcția urmând să fie una la nivel local, dar și național, iar mecanismele de funcționare țin de o platformă unde au acces doar membii.”

Cine este Remus Cristy Baisan?

Remus Cristy Baisan are 49 de ani și locuiește în stațiunea Neptun. Baysan are dublă cetățenie, română și britanică, a fost manager de carieră în Marea Britanie și Statele Unite și de 13 ani este antreprenor în țara noastră. Facultatea a absolvit-o în Marea Britanie, fiind absolvent al unei facultăți de business management. În 2004 a fost repatriat, conform legislației.

Are doi băieți, unul de 26 de ani și celălalt în vârstă de 24.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Președintele vrea referendum pe Justiție

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că este ”aproape hotărât” să convoace referendum naţional pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

“Lucrăm deja intens la asta, analizăm datele, variantele, partea legală. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru data de 26 mai, când avem alegeri europarlamentare”, a spus şeful statului, la dezbaterea “Preşedinte sau cetăţean/om politic şi societate civilă”, organizată în cadrul Festivalului internaţional de film documentar şi drepturile omului de One World România.

Seful statului a precizat ca s-a vorbit mult de referendum și și-a propus sa facă o evaluare in acest sens.

“S-a vorbit mult despre referendum și am spus că lucrurile trebuie evaluate din multe puncte de vedere. Stiți că voința este una și putința este alta. Discuția a revenit și nu a revenit întâmplător. Am primit o lege care clarifica anumite aspecte tehnice, printre care pesediștii introduseseră un paragraf că odată cu europarlamentarele nu se poate organiza nimic altceva. Mi s-a părut suspect de aceea am contestat la CCR. Curtea mi-a dat dreptate. Am început să analizez cum ar fi dacă aș convoca un referendum fix pentru data alegerilor europarlamentare. La început am fost puțin entuziaști. Lucrăm la asta intens, analizăm datele, variantele. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru 26 mai. Un referendum nu poate să producă o lege, dar poate să exprime atitudinea nației și asta vreau. Îmi doresc ca națiunea română să spună clar dacă mai poate să tolereze corupția și corupții sau trebuie să tragem o linie și să spunem stop”, a declarat Iohannis, conform Antena 3.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

După protestul #sieu, premierul Dăncilă transmite: “Să vină toți cu idei constructive, nu doar cu blocaje”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Protestul #Șîeu pentru construcția de autostrăzi produce ecouri. Premierul Viorica Dăncilă a făcut un apel la unitate națională în jurul acestui obiectiv. A cerut idei constructive și a transmis românilor să renunțe la… blocaje.

“Lansez un apel către toți cei care își iubesc țara să ne mobilizăm cu toții în jurul acestui obiectiv de construcție a autostrăzilor. Trebuie să accelerăm acest proces și îi rog pe toți să vină cu idei constructive, nu doar cu blocaje. Încă ne confruntăm cu încercările unor cetățeni care doresc cu orice preț să blocheze construcția autostrăzilor și fac orice pentru a bloca construcția de autostrăzi. Doar la începutul lunii ianuarie autostrada Lugoj-Deva a fost blocată de contentații depuse de trei cetățeni, unul din Dublin, doi din România. Motivul a fost faptul că nu se oferă suficiente locuri pentru marile mamifere și pentru lilieci. Nu-mi vine să cred că este posibil așa ceva și nu înțeleg ce interese au acești oameni”, a declarat Viorica Dăncilă.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Finanțistul Huțucă (PNL), despre efectele OUG 114: “Sunt îngrozitoare, abrogați anomalia”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul Bogdan Hușucă, președintele PNL Constanța, a vorbit, marți, în Paralment, despre efectele OUG 114 asupra mediului de afaceri, a economiei, dar și a oamenilor simplu. Huțucă susține că efectele sunt “îngrozitoare” și le cere guvernanților să-și asume răspunderea și să abroge “anomalia”. Declarația parlamentarului constanțean a fost susținută la prezentarea moțiunii simple îmdreptată împotriva ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Iată mesajul pe care Bogdan Huțucă l-a postat și pe pagina sa de Facebook:

Am explicat pe cât de simplu am putut că unele decizii ale actualului ministru, precum OUG 114, afectează negativ mediul de afaceri, locurile de muncă, stabilitatea economiei și mai ales nivelul de trai pentru toți românii. Toți românii!
Efectele OUG 114 sunt îngrozitoare:

– Cursul de schimb valutar a ajuns la maximul istoric
– Tinerii au probleme în a accesa credite
– Au lovit în băncile și companiile cu capital românesc
– Statul se împrumută astăzi mai greu și la dobânzi mai mari
– Au lovit în producția românească de energie
– Au Crescut prețul la energie și gaze naturale pentru români
– Au crescut prețul la abonamentele de comunicații
– Vor să naționalizeze mascat pensiile private

Cine suportă costurile acestor legi proaste? Românii! 
În timpul ăsta, Teodorovici, Vâlcov și ceilalți pesediști ne râd în nas. 
Asumați-vă răspunderea! Abrogați anomalia!

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: