Connect with us

Politica

Cristy Baisan lansează România Modernă și Demnă: “Noi vom schimba actuala clasă politică”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Remus Cristy Baisan a fost membru al Partidului Național Liberal Mangalia până de curând, moment când actuala conducere a organizației județene liberale de la Constanța a decis că declarațiile din spațiul public ale colegului lor care scotea la suprafață amanunte și așa zise nereguli în desfășurarea acțiunilor, nu le fac bine pe termen mediu și lung. Urmare a declarațiilor sale, Baisan a fost exclus din PNL și și-a pierdut și mandatul de consilier județean pe care l-a obținut la alegerile locale desfășurate anul trecut. Așa a decis să lucreze după propriile-i reguli și în folosul României, așa cum reiese din declarația sa pentru “Ordinea.ro”

Baisan a declarat pentru ziarul nostru că, astăzi, lansează oficial proiectul România Modernă și Demnă. Susține că platforma promovează o mișcare civică și politică ce are ca principal scop schimbarea actualei clase politice. Iată cum gândește Baysan schimbarea clasei politice românești “măcinată de corupție și incompetență și care timp de 27 de ani nu a făcut decât să erodeze în valorile fundamentale ale României și să ne ia demnitatea.”

“Este o mișcare civică / politică menită să redea încrederea tuturor românilor că prin implicare putem schimba actuala clasa politică. Această clasă politică a devenit nereprezentativă pentru majoritatea românilor care la ora actuală refuză să mai participe la vot. Această clasă politică este măcinată de corupție și incompetență și timp de 27 de ani nu a făcut decât să erodeze în valorile fundamentale ale României și să ne ia din aproape în aproape parte din demnitatea noastră. România are nevoie de o nouă clasă politică reprezentativă. Actualele partide nu sunt capabile să se reformeze din interior. Actualele partide nu sunt ancorate în realitățile societății noastre. Avem nevoie de un proiect de țară care să modernizeze România. România Modernă și Demnă își propune să fie ‘locomotiva’ acestui proiect de schimbare. Este un proiect ambițios care își propune să restabilească în societatea noastră respectul față de valorile noastre ca națiune, față de muncă și față de cei care prin muncă au terminat studiile și sunt pregătiți să se implice activ. Am pornit acest proiect acum întrucat este nevoie de timp la construcție. Avem doi ani la dispoziție până la primul test electoral, respectiv cel al alegerilor pentru Parlamentul European. România Modernă și Dreaptă are ca prim obiectiv trimiterea în Parlamentul European cel mai mare număr de parlamentari, mai mulți decât oricare partid existent astăzi. Noi vom schimba actuala clasă politică! Dacă nu NOI, atunci CINE?”

Întrebat cine se poate alătura acestui proiect politic, Baisan ne-a informat că orice dorește o schimbare a României poate veni alături. De asemenea, în ceea ce privește lansarea acestui proiect, inițiatorul susține că nu dorește să facă un eveniment din acest proiect și explică și de ce:

“Au fost prea multe lansări în trecut, acțiuni care nu s-au concretizat. Preferăm să trecem direct la treabă! Este un proiect care garantează anonimatul celor implicați și nu vom discuta deocamdată despre cifre, respectiv despre câți suntem la demararea acestuia. Vor fi persoane care vor participa la acest proiect la vedere și le veți cunoaște pe măsură ce vor începe să comunice public, construcția urmând să fie una la nivel local, dar și național, iar mecanismele de funcționare țin de o platformă unde au acces doar membii.”

Cine este Remus Cristy Baisan?

Remus Cristy Baisan are 49 de ani și locuiește în stațiunea Neptun. Baysan are dublă cetățenie, română și britanică, a fost manager de carieră în Marea Britanie și Statele Unite și de 13 ani este antreprenor în țara noastră. Facultatea a absolvit-o în Marea Britanie, fiind absolvent al unei facultăți de business management. În 2004 a fost repatriat, conform legislației.

Are doi băieți, unul de 26 de ani și celălalt în vârstă de 24.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Val de demisii din PSD Constanța. Viceprimarul Babu și directorul CT Bus Bogdan Niță au plecat din partid

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Continuă valul de demisii din PSD Constanța. După plecarea lui Făgădău, alți doi membri importanți vor pleca. Este vorba de viceprimarul Dumitru Babu, directorul CT Bus Constanța, Bogdan Niță, dar și fostul consilier local Valentin Gabriel Pârvulescu.

„E doar decizie pur personală. Nu e ca un afront sau viscerală. Nu plec pentru a mă înscrie în alt partid.“, a declarat Bogdan Niță pentru Ordinea.ro.

Potrivit unor surse, din PSD Constanța au plecat peste 20 de persoane.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Rectorii ar putea să-și păstreze mandatul pe viață! Stelian Ion: „Inițiativa lui Tit Brăiloiu alterează de la cap învățământul“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Rectorii ar putea să-și păstreze mandatul pe viață, potrivit unor modificări aduse Legii Educației și aprobate de Senat în calitate de for decisiv. Mai exact, un amendament propus de deputatul de Constanța al PSD Tit-Liviu Brăiloiu la un proiect de lege cu modificări în domeniul învățământul militar prevede pentru toate universitățile că „durata mandatului de rector este de 4 ani. Mandatul poate fi reînnoit”. Modificarea legislativă este aspru criticată de deputatul de Constanța al USR, Stelian Ion, care a declarat că măsura le va permite rectorilor să-și înnoiască nelimitat mandatul alterează de la cap învățământul românesc.

„Este o ambiție mai veche a pesediștilor și nu numai a lor, dar modificarea de acum este cea mai abruptă și vine de la Tit-Liviu Brăiloiu, senator PSD de Constanța, care n-a lăsat nimănui impresia că ar avea insomnii de grija educației din România. Omul s-a remarcat în parlament exclusiv prin replici și gesturi de golan sadea. Ce l-a mânat pe el în această luptă, pe un tărâm care nu-i este tocmai familiar, putem afla doar dacă mergem pe firul prieteniilor lui cu diverși generali de carton. Și mai ales dacă ne uităm puțin atent la miza acestei schimbări.

Conform Legii Educației, rectorul numește prorectorii și decanii. Pe cei din urmă, după un concurs public susţinut in fața unei comisii numite de rector. Este deci simplu să ne închipuim că rectorul îşi poate crea o structura ierarhică de subalterni fideli, care la rândul ei va acţiona pentru păstrarea în funcţie cât mai mult timp a respectivului rector. Se deschide astfel poarta transformării universităţilor în feude şi a rectorilor în baroni. Criteriile academice nu vor mai conta cât va conta loialitatea faţă de coteria dirijată de rectorul în funcţie. În aceste circumstanţe, există posibilitatea ca abuzurile să devină regulă, în sensul că cei care nu sunt pe placul conducerii ar putea să nu primească orele pe care ar trebui să le aibă, să nu li se scoată la concurs postul care le-ar permite să promoveze sau să fie şicanaţi cu tot felul de comisii de etică.

Nu în ultimul rând, partidele vor fi mult mai interesate să-i racoleze pe aceşti rectori deveniţi imuabili şi deci extrem de influenţi, care astfel ar putea să impună o anumită direcţie politică unei întregi ierarhii universitare. Inutil să mai spun că astfel s-ar putea închide sau manifesta discreţionar subiectul plagiatelor şi al fraudei academice în general. Vorbim deci despre una dintre cele mai toxice cu putinţă mişcări legislative pentru învăţământul românesc, susținută de rectori deja înregimentați în PSD și PNL. Şi pentru că am ajuns aici, trebuie spus că este nefiresc ca rectorilor să li se permită să ocupe funcţii în cadrul partidelor politice. Legea Educaţiei prevedea o incompatibilitate în acest sens, care a fost însă eliminată în 2012 de Ecaterina Andronescu…Având în vedere consecințele profund nocive pe care le poate avea o astfel de măsură, îi solicit dlui președinte Iohannis să întoarcă la parlament această lege.“, a scris Stelian pe Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Constanța. PRO România a depus candidaturile pentru Parlament. Mircea Dobre: „Turismul și agricultura, priorități pentru noi“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Coordonatorul PRO România Constanța, Mircea Dobre, și secretarul general adjunct, Răzvan Filipescu, au depus, astăzi, la Biroul Electoral Județean Constanța, listele cu candidați pentru Senat și Camera Deputaților. Iată listele de candidați:

Senat:

FILIPESCU RĂZVAN

BĂTĂRIGĂ LOREDANA

CRUCERU VICTOR

IONESCU ALEXANDRU

RIZEA VASILE

LEIȚOIU DELIA

MOCANU CRISTINA-GEORGIANA

Camera Deputaților:

DOBRE MIRCEA-TITUS

TROFIN VALENTIN-OLIVIAN

PEIU LAURENȚIU

BOBE MIHAI

DUMA ADRIANA

BUZOIU FLAVIU

COCOR CODRUȚ

DRĂGAN LEONARD

CĂȘUNEANU MARIAN

POSTOLACHE SERGIU-IONUȚ

GOBEAJĂ LAURENȚIU-ADRIAN

BUTUMAN MIHAELA-MĂDĂLINA

ȘANDRU LUMINIȚA

FLOCA IONUȚ

„Vreau să mulțumesc celor 16.000 de susținători, care au semnat listele de candidați ale PRO România pentru județul Constanța…După cum se știe, avem o unire cu ALDE și garantăm de pe acum că va fi cea mai importantă formațiune politică de opoziție din Parlamentul României, dar o opoziție constructivă și nu distructivă, așa cum s-au remarcat cei de la USR sau cei de la PNL până în momentul când au ajuns la guvernare. Acum avem o guvernare incompetentă, care ne demonstrează că avem în fiecare zi câte un colectiv și ne apropiem de 100 de decese pe zi și nimeni nu mai este responsabil sau vinovat. Președintele nu mai cere nicio demisie, iar guvernul lui este perfect. Românii trebuie să își dea seama că singura formațiune politică care a demonstrat prin Victor Ponta la guvernare este PRO România, formațiune capabilă să scoată țara din criză datorită unui program economic și social, care va fi lansat în perioada următoare. Vom susține cu tărie tot ce înseamnă industria de turism, industria HORECA, și o protecție socială pentru toți cetățenii României. Este un program de guvernare coerent și eficient, dar și constructiv în același timp“, a declarat Mircea-Titus Dobre.

Acesta a mai spus că PRO România va duce o campanie constructivă, așa cum a făcut și la locale, și vom prezenta proiectele pentru Constanța, care sunt în primul rând pentru turism și agricultură, acesta din urmă neavând nicio susținere decât a sa și a lui Răzvan Filipescu.

„Din calitatea de senator mă voi lupta împreună cu colegii mei să sprijinim proiectele pe care le-am prezentat pe plan local. Ne dorim ca în Parlament să ajungă oameni care cunosc legislație și proceduri parlamentare și să avem oameni care se luptă pentru județul nostru. Cu regret văd că, în prezent, toate regionalele și instituțiile din sud-est își au sediul la Galați, ba la Brăila, iar Constanța a pierdut competiția din punct de vedere al dezvoltării. PRO România este singurul partid care a venit cu proiect concrete.“, a spus Răzvan Filipescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: