Connect with us

Politica

Cristy Baisan lansează România Modernă și Demnă: “Noi vom schimba actuala clasă politică”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Remus Cristy Baisan a fost membru al Partidului Național Liberal Mangalia până de curând, moment când actuala conducere a organizației județene liberale de la Constanța a decis că declarațiile din spațiul public ale colegului lor care scotea la suprafață amanunte și așa zise nereguli în desfășurarea acțiunilor, nu le fac bine pe termen mediu și lung. Urmare a declarațiilor sale, Baisan a fost exclus din PNL și și-a pierdut și mandatul de consilier județean pe care l-a obținut la alegerile locale desfășurate anul trecut. Așa a decis să lucreze după propriile-i reguli și în folosul României, așa cum reiese din declarația sa pentru “Ordinea.ro”

Baisan a declarat pentru ziarul nostru că, astăzi, lansează oficial proiectul România Modernă și Demnă. Susține că platforma promovează o mișcare civică și politică ce are ca principal scop schimbarea actualei clase politice. Iată cum gândește Baysan schimbarea clasei politice românești “măcinată de corupție și incompetență și care timp de 27 de ani nu a făcut decât să erodeze în valorile fundamentale ale României și să ne ia demnitatea.”

“Este o mișcare civică / politică menită să redea încrederea tuturor românilor că prin implicare putem schimba actuala clasa politică. Această clasă politică a devenit nereprezentativă pentru majoritatea românilor care la ora actuală refuză să mai participe la vot. Această clasă politică este măcinată de corupție și incompetență și timp de 27 de ani nu a făcut decât să erodeze în valorile fundamentale ale României și să ne ia din aproape în aproape parte din demnitatea noastră. România are nevoie de o nouă clasă politică reprezentativă. Actualele partide nu sunt capabile să se reformeze din interior. Actualele partide nu sunt ancorate în realitățile societății noastre. Avem nevoie de un proiect de țară care să modernizeze România. România Modernă și Demnă își propune să fie ‘locomotiva’ acestui proiect de schimbare. Este un proiect ambițios care își propune să restabilească în societatea noastră respectul față de valorile noastre ca națiune, față de muncă și față de cei care prin muncă au terminat studiile și sunt pregătiți să se implice activ. Am pornit acest proiect acum întrucat este nevoie de timp la construcție. Avem doi ani la dispoziție până la primul test electoral, respectiv cel al alegerilor pentru Parlamentul European. România Modernă și Dreaptă are ca prim obiectiv trimiterea în Parlamentul European cel mai mare număr de parlamentari, mai mulți decât oricare partid existent astăzi. Noi vom schimba actuala clasă politică! Dacă nu NOI, atunci CINE?”

Întrebat cine se poate alătura acestui proiect politic, Baisan ne-a informat că orice dorește o schimbare a României poate veni alături. De asemenea, în ceea ce privește lansarea acestui proiect, inițiatorul susține că nu dorește să facă un eveniment din acest proiect și explică și de ce:

“Au fost prea multe lansări în trecut, acțiuni care nu s-au concretizat. Preferăm să trecem direct la treabă! Este un proiect care garantează anonimatul celor implicați și nu vom discuta deocamdată despre cifre, respectiv despre câți suntem la demararea acestuia. Vor fi persoane care vor participa la acest proiect la vedere și le veți cunoaște pe măsură ce vor începe să comunice public, construcția urmând să fie una la nivel local, dar și național, iar mecanismele de funcționare țin de o platformă unde au acces doar membii.”

Cine este Remus Cristy Baisan?

Remus Cristy Baisan are 49 de ani și locuiește în stațiunea Neptun. Baysan are dublă cetățenie, română și britanică, a fost manager de carieră în Marea Britanie și Statele Unite și de 13 ani este antreprenor în țara noastră. Facultatea a absolvit-o în Marea Britanie, fiind absolvent al unei facultăți de business management. În 2004 a fost repatriat, conform legislației.

Are doi băieți, unul de 26 de ani și celălalt în vârstă de 24.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

George Niculescu, președinte interimar al PNL Năvodari. Ce alte decizii au fost luate în ședința BPJ

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea PNL Constanța a decis, vineri seară în ședința Biroul Permanent Județean, dizolvarea Organizației Locale a PNL Năvodari.

Conducerea liberalilor de la Constanța a decis ca preluarea organizației să îi revină consilierului județean George Niculescu, consilier județean din partea Partidului Național Liberal în cadrul Consiliului Județean Constanța.

“Am făcut analiza activității organizației locale a PNL Năvodari și lucrurile nu erau întocmai cu ceea ce noi ne dorim, cu ceea ce ne-am propus. În fapt, organizația de la Năvodari nu mai era funcțională, mulți dintre colegii de acolo s-au mutat cu locul de muncă într-un alt județ ori au părăsit țara, așa încât am decis dizolvarea organizației. Am propus ca de activitatea de la Năvodari, pentru următoarele trei luni, să se ocupe condilierul județean George Niculescu, membru al PBJ. Mandatul lui Niculescu este să verifice, imparțial și obiectiv, activitatea de la Năvodari și după aceea vom stabili toți pașii necesari de urmat”, a declarat Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța pentru “Ordinea.ro”.

Facem precizarea că președinte al PNL Năvodari era Silviu Calafus, consilier local din partea liberalilor în Consiliul Local Năvodari.

Potrivit declarațiilor lui Huțucă, Silviu Calafus a rămas membru al PNL.

“Domnul Calafus a rămas membru al PNL, este și consilier local dar, știți cum e, când îți pleacă atâția oameni se impune o astfel de analiză. Puteam să îl numim interimar pe domnul Calafus, dar am preferat pe cineva neutru, cineva care să faca analiza despre care v-am vorbit, imparțială și obiectivă”, a completat președintele PNL Constanța pentru ziarul nostru.

Contactat telefonic, George Niculescu a declarat pentru “Ordinea.ro” următoarele:

“De prea multă vreme, această organizație nu funcționa la potențialul său maxim. Îmi doresc să fac o evaluare a situației și în cel mai scurt timp această organizație să ofere locuitorilor o alternativă seriosă la actuala conducere PSD a orașului Năvodari.”

Doi se ceartă și al treilea câștigă: Silviu Calafus, președintele PNL Năvodari!

Alegeri în organizația femeilor liberale

În altă ordine de idei, Huțucă a mai precizat că BPJ a decis organizarea de alegeri în organizația femeilor liberale, astfel încât vor fi demarate procedurile pentru ca scrutinul să se desfășoare în data de 3 noiembrie.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Deputat PNL Constanța: “PSD ar fi în stare să impoziteze și pomana porcului”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

În contextul impozitului creat pentru justificarea plăților efectuate la nuntă și a documentelor pe care tinerii căsătoriți le primesc, în acest sens, de la ANAF și de care Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe, nu este deloc străin, un parlamentar constănțean le cere românilor atenție sporită vizavi de intențiile Executivului. Astfel, referitor la impozitarea nunților, Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța le transmite românilor, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina sa de Facebook, să aibă grijă că “pesediștii au pus ochii pe banii noștri”. Mai mult, parlamentarul constănțean transmite că “Teodorovici și PSD sunt atât de incompetenți încât nu le mai ajung miliardele de euro împrumutate ca să/și acopere cheltuielile”.

Iată mesajul complet al deputatului Bogdan Huțucă de la PNL:

“Vă spuneam acum câteva săptămâni să fiți atenți că Teodorovici și PSD vor veni după banii voștri, pentru că sunt atât de incompetenți încât nu le mai ajung nici măcar miliardele de euro împrumutate ca să-și acopere cheltuielile. Ei bine, au început. Teodorovici vrea să impoziteze tot ce mișcă la nunți, botezuri sau zile de naștere. Ar fi în stare să impoziteze și pomana porcului, dar a avut grijă Daea să ne lase fără godaci. Așa că nu uitați de sfatul meu: atenție la buzunare că pesediștii au pus ochii pe banii noștri!”

ANAF a început să trimită tinerilor căsătoriți solicitări ca aceștia să declare, într-un formular, ce relații economice au avut, în contextul căsătoriei civile și religioase, cu PFA, firme și altele, care le-au furnizat servicii de fotografie, muzică pentru petrecere și spațiul (restaurantul), potrivit informațiilor Profit.ro. Fiscul solicită nume de persoane/firme, numere de telefon, adrese și intermediari. Amenda pentru nerespectarea solicitării Fiscului este de 2.000-5.000 de lei.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Norica Nicolai, seminar despre pescuitul la Marea Neagră, la hotelul Ramada din Constanța

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Scris de

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai va organiza un seminar despre pescuitul la Marea Neagră, pe 27 octombrie 2018, la hotelul Ramada din Constanța. Evenimentul a fost anunțat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, de senatorul Ion Popa, președintele ALDE Constanța. Popa a declarat că și-a format convingerea, în urma unor discuții, că este necesară schimbarea legii pescuitului.

Norica Nicolai a fost raportor pentru Raportul privind situația pescuitului recreativ în Uniunea Europeană, adoptat de comisia de profil a Parlamentului European în luna ianuarie 2018. Documentul adoptat introduce distincții între pescuitul recreativ și semi-comercial. Problema de fond care a generat acest raport a fost aceea că, în mai multe state membre ale Uniunii Europene, cu deschidere al Oceanul Atlantic, existau situații când, sub aparența pescuitului recreativ, scutit de taxe, se practica un pescuit mult mai intens, având deja și un scop comercial… dar fără a se plăti taxe. Din acest motiv, raportul Noricăi Nicolai introduce conceptul de pescuit semi-comercial, care deschide calea taxării pentru această zonă gri.

Într-un interviu acordat pentru Radio Constanța (vezi AICI), Norica Nicolai declara că ”ALDE, în momentul de față, este preocupat de un proiect simplificat de absorbție a fondurilor europene, în ceea ce privește România. (…) Dacă reglementăm foarte clar regimul piscicol, dacă nu mai implicăm atât de multe autorități în avize care sunt necesare, eu cred că comunitățile locale pot organiza ele ferme de pescuit fiabile și pot crea locuri de muncă pe teritoriul lor. Dacă, însă îi blocăm pe oameni în obținerea a numeroase avize așa cum se întâmplă astăzi, pescuitul devine sau rămâne un deziderat.”.

Potrivit informațiilor noastre, la nivelul județului Constanța au fost înființate grupuri de acțiune ale pescarilor, încă din anul 2011, în scopul accesării fondurilor nerambursabile din Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime, la inițiativa fostului președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu. Din păcate, această inițiativă a fost intens politizată și căpușată de grupuri de interese fără legătură reală cu domeniul pescuitului. Ca dovadă, Grup Local Dobrogea Sud (FLAG Sud) cu sediul la Agigea, care a gestionat fondurile pentru partea de sud a litoralului, este condusă chiar de primarul acestei localități, Cristian Maricel Cîrjaliu. Cea mai de seamă realizare a FLAG-ului de sud a fost un festival așa-zis pescăresc organizat în Vama Veche, de care nu-și mai amintește nimeni. De asemenea, FLAG Nord a dirijat banii europeni pentru pescuit la finanțarea unor proiecte de construire a unor pensiuni așa-zis pescărești și a unui atelier de împletit coșuri din răchită. Beneficiarii banilor au fost niște afaceriști arondați baronilor locali PSD, dar și Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri, erijată spontan în membru al comunității pescărești.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: