Connect with us

Politica

“Dragnea şi Tăriceanu au o colaborare ca şoarecele şi pisica”. Vezi cine susține afirmația

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

“Am crezut în programul de guvernare, numai că ajungem să-l aplicăm fie denaturat de la ceea ce s-a vorbit iniţial, fie să-l aplicăm prost, atunci efectele sunt cele pe care le vedeţi. În fiecare zi se creează o nouă dezbatere. Luna trecută erau cele legate de taxa de solidaritate, o prostie cât casa, cele legate de impozitul pe venitul global, au spus toţi: domnule, nu se poate fără o analiză, 2,3 ani. Acum se discută despre altceva: pensiile speciale. Sunt lucruri care nu au fost discutate în programul de guvernare. Nu vreau să fac o analiză pe picior, cum se pare că face un Guvern care are un aparat administrativ extraordinar. Sâmbătă s-a anunţat acest subiect pe surse, luni nu mai era valabil, miercuri facem sesiune extraordinară… Este un haos extraordinar”, a afirmat deputatul Daniel Constantin la Adevărul live, astăzi, citat de Realitatea TV.

Constantin a apreciat că programul de guvernare s-a dovedit perfectibil, fiind promisiuni multe, realizări puţine.

“Ceea ce se întâmplă în momentul de faţă este probabil şi ambiţia lui Liviu Dragnea de a demonstra că acest program de guvernare este unul bun. S-a dovedit că este unul perfectibil, ca să spunem aşa ceva. E un program de guvernare care trebuie adaptat la ceea ce există. Promisiuni multe, realizări puţine. Dacă Guvernul Cioloş era guvernul zero, acum tindem către Guvernul minus”, a adăugat Daniel Constantin.

El a spus că şi Călin Popescu-Tăriceanu este vinovat de această situaţie în egală măsură, susţinând că acesta se pregăteşte de “trădarea” lui Liviu Dragnea.

“Eu cred că şi Călin Popescu-Tăriceanu este vinovat în egală măsură. S-a preocupat mai degrabă (…) de promovarea unor oameni obedienţi, nu pe criterii de calitate (…). Tăriceanu simte, este un escroc politic. Dânsul în zona de politică a înşelat atât electoratul, pentru că a promis ceva şi nu a făcut, dar şi partenerii. Acum se pregăteşte de această trădare a lui Liviu Dragnea. A văzut că lucrurile nu merg bine, nici nu a comunicat o perioadă şi se pregăteşte de o ieşire în momentul în care va lua foc corabia. (…) Minciuna şi trădarea sunt în ADN-ul domnului Tăriceanu. Mă interesează ce se întâmplă în guvernare şi în economie, iar colaborarea aceasta ca şoarecele şi pisica pe care o au domnul Dragnea şi domnul Tăriceanu din păcate dăunează economiei”, a adăugat Daniel Constantin.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Eugen Teodorovici: “Cândva o să candidez şi la prezidenţialele din România”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat, marţi seara, într-o emisiune la TVR 1, că intenţionează să candideze „cândva” la funcţia de preşedinte al României, dar că vrea să fie o surpriză.

„Cândva o să candidez. Cândva o să candidez, cu siguranţă. Aveţi ca mărturie clară: cândva o să candidez şi la prezidenţialele din România. Nu mă întrebaţi şi când anume, pentru că aceasta este surpriză. Ştiu cum va fi. Problema nu este cum o să fie, o să fie sigur. N-am niciun fel de problemă”, a declarat Eugen Teodorovici citat de jurnaliștii de la news.ro.

Întrebat dacă va fi doar candidat sau şi preşedinte, acesta a replicat:

„Când spun că fac un lucru, îl fac. Nu candidez ca să candidez. Nu sunt un laş. Sunt multe variante politice posibile, dar sigur va fi”.

Teodorovici a mai afirmat că preşedintele PSD a anunţat foarte clar că după alegerile europarlamentare se va face analiza de rigoare în partid privind candidatul la alegerile prezidenţiale din acest an:

„Se va stabili clar cum se merge: cu ALDE, PSD, împreună. Cei care conduc partidul şi coaliţia decid”.

El a susţinut că, dacă PSD îşi doreşte „cu adevărat” să câştige alegerile prezidenţiale, atunci va câştiga:

„PSD nu o să piardă ceva, când luptă cu adevărat şi vrea să câştige. PSD poate cu adevărat să câştige, dacă-şi doreşte acest lucru”.

El a mai afirmat că PSD îl poate învinge pe preşedintele Klaus Iohannis la prezidenţiale din acest an.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președintele vrea referendum pe Justiție

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că este ”aproape hotărât” să convoace referendum naţional pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

“Lucrăm deja intens la asta, analizăm datele, variantele, partea legală. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru data de 26 mai, când avem alegeri europarlamentare”, a spus şeful statului, la dezbaterea “Preşedinte sau cetăţean/om politic şi societate civilă”, organizată în cadrul Festivalului internaţional de film documentar şi drepturile omului de One World România.

Seful statului a precizat ca s-a vorbit mult de referendum și și-a propus sa facă o evaluare in acest sens.

“S-a vorbit mult despre referendum și am spus că lucrurile trebuie evaluate din multe puncte de vedere. Stiți că voința este una și putința este alta. Discuția a revenit și nu a revenit întâmplător. Am primit o lege care clarifica anumite aspecte tehnice, printre care pesediștii introduseseră un paragraf că odată cu europarlamentarele nu se poate organiza nimic altceva. Mi s-a părut suspect de aceea am contestat la CCR. Curtea mi-a dat dreptate. Am început să analizez cum ar fi dacă aș convoca un referendum fix pentru data alegerilor europarlamentare. La început am fost puțin entuziaști. Lucrăm la asta intens, analizăm datele, variantele. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru 26 mai. Un referendum nu poate să producă o lege, dar poate să exprime atitudinea nației și asta vreau. Îmi doresc ca națiunea română să spună clar dacă mai poate să tolereze corupția și corupții sau trebuie să tragem o linie și să spunem stop”, a declarat Iohannis, conform Antena 3.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

După protestul #sieu, premierul Dăncilă transmite: “Să vină toți cu idei constructive, nu doar cu blocaje”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Protestul #Șîeu pentru construcția de autostrăzi produce ecouri. Premierul Viorica Dăncilă a făcut un apel la unitate națională în jurul acestui obiectiv. A cerut idei constructive și a transmis românilor să renunțe la… blocaje.

“Lansez un apel către toți cei care își iubesc țara să ne mobilizăm cu toții în jurul acestui obiectiv de construcție a autostrăzilor. Trebuie să accelerăm acest proces și îi rog pe toți să vină cu idei constructive, nu doar cu blocaje. Încă ne confruntăm cu încercările unor cetățeni care doresc cu orice preț să blocheze construcția autostrăzilor și fac orice pentru a bloca construcția de autostrăzi. Doar la începutul lunii ianuarie autostrada Lugoj-Deva a fost blocată de contentații depuse de trei cetățeni, unul din Dublin, doi din România. Motivul a fost faptul că nu se oferă suficiente locuri pentru marile mamifere și pentru lilieci. Nu-mi vine să cred că este posibil așa ceva și nu înțeleg ce interese au acești oameni”, a declarat Viorica Dăncilă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: