Conecteaza-te cu noi

Actual

Criza imunoglobulinei, în atenţia Parlamentului European! Un europarlamentar român acuză

Published

on

În plenul Parlamentului European dr. Claudiu Ciprian Tănăsescu a cerut factorilor de decizie europeni reanalizarea regulamentelor și regulilor de funcționare  ale producătorilor și distribuitorilor europeni de medicamente. Europarlamentarul român arată cu degetul către companiile farmaceutice de profil și consideră că este inadmisibil ca acestea să recurgă la șantaj, la adresa unui sistem sanitar național, scopul fiind acela de a obține condiții de maximizarea a profitului pe o piață specifică.

Dr. Claudiu Ciprian Tănăsescu consideră că: „O astfel de situație nu poate fi tolerată. Să pui în pericol viața pacienților și practic să recurgi la șantaj, e un act de o gravitate extraordinară. Dacă mâine situația va fi rezolvată în România, poimâine, același joc murdar poate apărea în altă parte a Uniunii Europene.”

Europarlamentarul român este de părere că, în condițiile în care Uniunea Europeană alocă companiilor farmaceutice sute de milioane de euro anual pentru ca acestea să susțină cercetarea în industria de profil, aceste sume primite din banii contribuabililor europeni, trebuie să fie alocate condiționat de o anumită responsabilitate de care trebuie să dea dovadă jucătorii de pe piața de profil.

“Nu poți cere bani de la contribuabilul european pentru dezvoltarea unor noi medicamente, care înseamnă de fapt o lărgire a afacerii și să nu ai nici o responsabilitate când în joc e chiar viața celor care au cotizat sau a copiilor lor!”.

În plenul Parlamentului European dr. Claudiu Ciprian Tănăsescu și-a mai exprimat și mulțumirea vizavi de Mecanismul European de Protecție Civilă, de modul în care răspunde acesta, în cazul activării de către Guvernul României, în criza imunoglobulinei.

De profesie medic, Claudiu Ciprian Tănăsescu este membru al Parlamentului European din 15 iunie 2009. Încă de la început dr. Claudiu Ciprian Tănăsescu a activat în Comisia pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară a înaltului for legislativ continental, scopul activității sale fiind perfecționarea și îmbunătățirea mediului și accesul egal al cetățenilor europeni la resursele medicale și de sănătate ale Uniunii.

Aflat la cel de-al doilea mandat în Parlamentul European, dr. Claudiu Ciprian Tănăsescu a contribuit activ la crearea și susținerea unor importante reglementări ce privesc sănătatea publică, mediul și siguranța alimentară. Numai în această legislatură (2014 – 2019), dr. Claudiu Ciprian Tănăsescu a fost coautor a șapte propuneri de rezoluție, a fost raportor sau raportor alternativ a trei inițiative legislative, precum și a numeroase alte acțiuni premergătoare inițiativelor legislative adoptate de Parlamentul European.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions