Connect with us

Politica

Crușoveanu de la PNL, atac la adresa lui Palaz: “Unora le place să joace roluri și să plângă de mila artiștilor”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Claudiu Iorga Palaz, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, a inițiat pentru ședința administrației județene din luna ianuarie a.c. un proiect de hotărâre care face referire la solicitarea Consiliului Județean Constanța către Partidul Național Libera, filiala Constanța, de a acorda în folosință gratuită spațiul din municipiul Constanța, str. Ion Lahovari nr. 2a către Teatrul de Stat Constanța.

Înaintea începerii lucrărilor ședinței ordinare a CJ Constanța, inițiatorul a retras de pe ordinea de zi acest proiect. Însă, la doar câteva ore de la momentul despre care discutăm, Marian Crușoveanu, consilier județean din partea Partidului Național Liberal scrie pe Facebook un mesaj dur la adresa liderului PMP Constanța, totodată vice al administrației județene. În textul postat pe cunoscuta rețea de socializare, Crușoveanu îl acuză pe Palaz că aduce în dezbatere subiecte ce țin de proprietăți private, respectiv un imobil care aparține “PNL-ului de astăzi, dobândit prin fuziunea cu PDL, acest imobil fiind achiziționat în anii ’90 de către aceștia”. Totodată, consilierul județean liberal amintește că doi dintre colegii săi, Bogdan Bola și Stelian Gima, ambii consilieri județeni, au depus, de mai bine de 7 luni, un proiect care se referă la construirea unui teatru.

“Acest proiect zace pe undeva prin sertarele Consiliului Județean, în timp ce unii din cadrul acestei instituții flutură steaguri și se dau mari Mecena pentru cultura Constanței”, este doar o mică parte din șirul lung al acuzațiilor pe care Marian Crușoveanu i le aduce lui Claudiu Palaz.

Pentru a înțelege exact cum stau lucrurile, vă punem la dispoziție întreg mesajul pe care consilierul județean din partea PNL Constanța l-a lansat în spațiul public. Important: Crușoveanu își încheie mesajul cu “Pe curând”, semn că urmează alte atacuri la adresa colegului din forul de conducere al CJ Constanța.

În ședința de ieri a Consiliului Județean, a fost introdus un subiect total fals, care a dus în bătaie de joc activitatea Consiliului Județean Constanța. Este inadmisibil să pui pe ordinea de zi subiecte de dezbatere care aparțin proprietății private. Și aici ne referim la un imobil care aparține PNL-ului de astăzi, dobândit prin fuziunea cu PDL, acest imobil fiind achiziționat în anii ’90 de către aceștia.
Norocul face că acest subiect a fost retras de pe ordinea de zi, însă situația hilară ca acesta să fi putut fi un subiect de dezbatere ar fi fost jenantă și cu siguranță ar fi încălcat tot ce ține de drepturile de proprietate privată.
Acest lucru înseamnă clar o încălcare flagrantă a dreptului la proprietate, ceea ce mă duce la gândul că doar securiștii în anii ‘50 puteau face asemenea demersuri, de a confisca bunurile dobândite.
Ca să vedeți cu ce situații comice ne confruntăm câteodată în Consiliul Județean Constanța, în loc să ne concentrăm asupra unor subiecte importante, unii se concentrează doar pe imagine și aruncă astfel de subiecte pe agendă, astfel încât aduc activitatea Consiliului Județean la un nivel extrem de scăzut.
Fiind vorba despre cultura constănțeană, unora din Consiliul Județean le place să joace numai roluri și să plângă de mila artiștilor, în timp ce, de mai bine de 7 luni, există un proiect depus de către colegii mei, Stelian Gima și Bogdan Bola, care se referă la construirea unui teatru. Acest proiect zace pe undeva prin sertarele Consiliului Județean, în timp ce unii din cadrul acestei instituții flutură steaguri și se dau mari Mecena pentru cultura Constanței.
Subliniez faptul că orașul nostru are nevoie de o sală de spectacole și susțin această nevoie, amintită și de către artiștii constănțeni într-un interviu la Ziua de Constanța, zilele trecute.
Profesionalismul este bun, stă frumos în CV, însă eu cred în acțiune și în proiecte realizate. Colegii mei au realizat un proiect de hotărâre, în timp ce unii doar se fac că le pasă de ceea ce se întâmplă la instituțiile de cultură din Constanța.
PNL este în opoziție și își asumă acest rol foarte serios, cu scopul ca în 2020 să câștige alegerile locale. Știu, acest lucru nu le place unora și adesea sunt preocupați să strice în loc să construiască.
Pe curând!

De asemenea, pentru a avea o imagine clară a ceea ce presupunea proiectul pe care Claudiu Palaz l-a promovat pentru ca mai apoi să-l retragă de pe ordinea de zi a ședinței, vă punem la dispoziție și acest document:

26

 

Comments

comments

Politica

Adina Vălean, validată pentru postul de Comisar european

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Propunerea României pentru postul de Comisar european, Adina Vălean, a fost validată astăzi de Comisia de transporturi a Parlamentului cu 36 de voturi ”pentru”, au declarat surse europene pentru G4Media.ro. Vălean a fost audiată azi la Bruxelles, în Comisia de transport şi turism a Parlamentului European (TRAN). Vălean a avut unele dificultăți în cursul audierilor, relatează site-ul Politico.eu. conform Mediafax.

„Vă mulțumesc că m-ați suportat astăzi. Îmi cer scuze dacă răspunsurile mele nu au fost suficient de complexe, dar dumneavoastră cunoașteți atât de multe detalii. Vă pot promite că în curând voi ști mai multe lucruri“, a declarat Adina Vălean la finalul audierii.

„Nu este nici pe departe un expert“, a comentat site-ul Politico.eu.

Surse:g4media.ro, stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Iohannis dezbate cu jurnaliști. „Dăncilă, o mega-dezamăgire”

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Criticat pentru faptul că nu a vrut să participe la o dezbatere cu candidatul PSD, Viorica Dăncilă, președintele Klaus Iohannis a susținut, în această seară, o conferință de presă, fiind prima pe care șeful statului o organizează după foarte mult timp în afara Palatului Cotroceni. Cu această ocazie, Iohannis a afirmat că de la sediul PNL, de ce nu acceptă o dezbatere cu Viorica Dăncilă, candidatul PSD la prezidențiale.

Iohannis a precizat, însă, că săptămâna viitoare va organiza, împreună cu echipa sa de campanie, o dezbatere “așezată”, alături de politologi, formatori de opinie și jurnaliști.

„Dăncilă a fost partea activă a mârlăniilor pesediste. A fost foarte activă când a fost vorba să facă zid în fața unor persoane cu probleme penale. A fost o persoană foarte activă în a guverna, pe scurt, împotriva românilor. E reprezentanta unui partid antidemocratic, nereformat, care a guvernat contra românilor și acum, în campanie, mimează candidatul democrat și se așteaptă să fie tratată cu respect. Nu accept o dezbatere cu această persoană, care reprezintă tot ce e mai rău în politica ultimilor ani din România. Îmi doresc o Românie fără PSD în structurile de conducere. N-are decât să stea în Opoziție. Voi organiza eu cu echipa mea o dezbatere așezată, marțea viitoare. Voi invita politologi, formatori de opinie, jurnaliști. Va fi o discuție deschisă, așezată”, a spus Klaus Iohannis, citat de B1 TV.

Totodată, Iohannis a punctat că Viorica Dăncilă, pe care o credea pro-europeană pentru că a fost eurodeputată, a fost o ”mega-dezamăgire” pentru el. ”Nimeni din România nu și-a imaginat că așa vor evolua lucrurile”, a adăugat președintele.

”Mi s-a prezentat ca pe o doamnă care a fost 10 ani în Parlamentul European și am crezut că are priviri euro. Nu am cunoscut-o, recunosc că este o mega-dezamăgire pentru mine pentru că lucrat împotriva românilor, acum spune că nu ea a fost acolo, că este nevinovată. Este ciudat. Ca rezultat final, spun că îmi pare rău. A fost o majoritate puternică în Parlament, PSD cu ALDE. Nu a avut antecedente antidemocratice cunoscute mie, nu am prevăzut evoluția ulterioară și cred că nimeni din România nu și-a imaginat că așa vor evolua lucrurile.”, a spus Klaus Iohannis, citat de stiripesurse.ro.

S-a plâns că nu și-a mai luat vacanță de doi ani

Klaus Iohannis a declarat că în cinci ani de mandat și-a luat doar trei vacanțe și niciuna în ultimii doi ani, căci a trebuit să se lupte cu PSD-iștii și să-i apere pe români, notează B1 TV.

„Chiar dacă am fost plecat, am lucrat. Nu e concediu pentru președinte. Munca pe care o facem nu poate fi preluată de nimeni și când am plecat în vacanță am luat mapa, pixul, actele și am lucrat pe documente. Lumea sper că a urmărit cu drag cum președintele reușește să rupă câte o zi. Am mers câte o zi la munte, m-am întâlnit cu românii, sper că le-am stârnit apetitul pentru munte”, a mai spus el.

Dăncilă este prost…informată

Iohannis a afirmat, într-o conferință de presă, că nu are probleme penale și că subiectul caselor invocat de Viorica Dăncilă este o problemă „creată de PSD”. Despre casa pierdută în instanță, el a zis ca a fost o problemă „civilă”.

„Nu este nicio vulnerabilitate. Însă dna Dăncilă este prost informată. Nu am nicio problemă, nici în civil, nici în penal. Nu sunt 6 case, sunt 5 pentru că între timp una a fost eliminată. Această problemă a apărut în anul 2000, când am intrat în politică a fost creată de PSD să fie folosită de PSD în campania electorală. Vă dați seama câtă inventivitate din partea PSD dacă în fiecare campanie vine cu aceeași temă. Nu-mi reproșez nimic, sunt un om cinstit, le-am cumpărat legal și cinstit și chestiunile din justiție sunt chestiuni de procese civile. Zicea dna Dăncilă că aș fi și eu un fel de penal. Nu am avut niciodată dosar în sensul să fiu cercetat penal. Nu am absolut nimic de ascuns, lucrurile sunt clare și nu cred că trebuie să le luam în detaliu”, a zis Iohannis, arată stiripesurse.ro.

”În 2017, Klaus Iohannis a pierdut definitiv în instanță casa din centrul Sibiului, care îi aducea cele mai mari venituri. Cu banii câștigați din închirierea respectivului imobil, Iohannis și-a cumpărat în decursul timpului alte case.”, precizează stiripesurse.ro.

Surse:stiripesurse.ro, b1.ro

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

După ce Guvernatorul BNR le-a dat peste nas, liberalii insistă: “Gaura din buget este de 21 de miliarde de lei”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, afirmă că, pentru primele nouă luni ale anului, Guvernul PSD a estimat venituri de 249 de miliarde de lei, dar execuţia arată 228 de miliarde de lei. “Gaura după 9 luni, date deja publicate, aproximativ 21 miliarde lei”, susţine el.

Florin Cîţu afirmă, într-o postarea pe Facebook, că Guvernul PSD a “estimat” venituri de 249 de miliarde de lei în primele 9 luni din 2019.

“Execuţia arată 228 miliarde lei!!! Gaura după 9 luni, date deja publicate, aproximativ 21 miliarde lei”, susţine Cîţu.

Cifrele lui Isărescu

Amintim că Mugur Isărescu, guvernatorul BNR a anunțat, la finalul săptămânii trecute că România nu este nici în prăpastie, nici pe marginea prapastiei.

Astfel, Isărescu spune că Banca Naţională a României (BNR) a scăzut de la 4,2% la 3,8% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi a coborât, de la 3,4% la 3,1%, prognoza pentru decembrie 2020, în contextul în care economia României nu este ”nici în prăpastie, nici pe marginea ei”.

”Nu suntem nici în prăpastie, nici pe marginea ei. Însă, cea mai mare parte a creşterii economice este bazată pe consum. Cererea şi-a menţinut ritmul crescut de creştere, iar această creştere nu este la un nivel sustenabil”, a avertizat Isărescu.

Isărescu consideră că va ajunge la o înţelegere cu noul Guvern în ceea ce priveşte politica fiscală.

”Ne vom înţelege cu noul Guvern pentru a nu avea o politică fiscală discreţionară. Vom analiza măsurile avute în vedere în domeniul salarial, acestea fiind foarte importante”, a spus guvernatorul.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: