Connect with us

Politica

Crușoveanu de la PNL, atac la adresa lui Palaz: “Unora le place să joace roluri și să plângă de mila artiștilor”

Publicat

la

Claudiu Iorga Palaz, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, a inițiat pentru ședința administrației județene din luna ianuarie a.c. un proiect de hotărâre care face referire la solicitarea Consiliului Județean Constanța către Partidul Național Libera, filiala Constanța, de a acorda în folosință gratuită spațiul din municipiul Constanța, str. Ion Lahovari nr. 2a către Teatrul de Stat Constanța.

Înaintea începerii lucrărilor ședinței ordinare a CJ Constanța, inițiatorul a retras de pe ordinea de zi acest proiect. Însă, la doar câteva ore de la momentul despre care discutăm, Marian Crușoveanu, consilier județean din partea Partidului Național Liberal scrie pe Facebook un mesaj dur la adresa liderului PMP Constanța, totodată vice al administrației județene. În textul postat pe cunoscuta rețea de socializare, Crușoveanu îl acuză pe Palaz că aduce în dezbatere subiecte ce țin de proprietăți private, respectiv un imobil care aparține “PNL-ului de astăzi, dobândit prin fuziunea cu PDL, acest imobil fiind achiziționat în anii ’90 de către aceștia”. Totodată, consilierul județean liberal amintește că doi dintre colegii săi, Bogdan Bola și Stelian Gima, ambii consilieri județeni, au depus, de mai bine de 7 luni, un proiect care se referă la construirea unui teatru.

“Acest proiect zace pe undeva prin sertarele Consiliului Județean, în timp ce unii din cadrul acestei instituții flutură steaguri și se dau mari Mecena pentru cultura Constanței”, este doar o mică parte din șirul lung al acuzațiilor pe care Marian Crușoveanu i le aduce lui Claudiu Palaz.

Pentru a înțelege exact cum stau lucrurile, vă punem la dispoziție întreg mesajul pe care consilierul județean din partea PNL Constanța l-a lansat în spațiul public. Important: Crușoveanu își încheie mesajul cu “Pe curând”, semn că urmează alte atacuri la adresa colegului din forul de conducere al CJ Constanța.

În ședința de ieri a Consiliului Județean, a fost introdus un subiect total fals, care a dus în bătaie de joc activitatea Consiliului Județean Constanța. Este inadmisibil să pui pe ordinea de zi subiecte de dezbatere care aparțin proprietății private. Și aici ne referim la un imobil care aparține PNL-ului de astăzi, dobândit prin fuziunea cu PDL, acest imobil fiind achiziționat în anii ’90 de către aceștia.
Norocul face că acest subiect a fost retras de pe ordinea de zi, însă situația hilară ca acesta să fi putut fi un subiect de dezbatere ar fi fost jenantă și cu siguranță ar fi încălcat tot ce ține de drepturile de proprietate privată.
Acest lucru înseamnă clar o încălcare flagrantă a dreptului la proprietate, ceea ce mă duce la gândul că doar securiștii în anii ‘50 puteau face asemenea demersuri, de a confisca bunurile dobândite.
Ca să vedeți cu ce situații comice ne confruntăm câteodată în Consiliul Județean Constanța, în loc să ne concentrăm asupra unor subiecte importante, unii se concentrează doar pe imagine și aruncă astfel de subiecte pe agendă, astfel încât aduc activitatea Consiliului Județean la un nivel extrem de scăzut.
Fiind vorba despre cultura constănțeană, unora din Consiliul Județean le place să joace numai roluri și să plângă de mila artiștilor, în timp ce, de mai bine de 7 luni, există un proiect depus de către colegii mei, Stelian Gima și Bogdan Bola, care se referă la construirea unui teatru. Acest proiect zace pe undeva prin sertarele Consiliului Județean, în timp ce unii din cadrul acestei instituții flutură steaguri și se dau mari Mecena pentru cultura Constanței.
Subliniez faptul că orașul nostru are nevoie de o sală de spectacole și susțin această nevoie, amintită și de către artiștii constănțeni într-un interviu la Ziua de Constanța, zilele trecute.
Profesionalismul este bun, stă frumos în CV, însă eu cred în acțiune și în proiecte realizate. Colegii mei au realizat un proiect de hotărâre, în timp ce unii doar se fac că le pasă de ceea ce se întâmplă la instituțiile de cultură din Constanța.
PNL este în opoziție și își asumă acest rol foarte serios, cu scopul ca în 2020 să câștige alegerile locale. Știu, acest lucru nu le place unora și adesea sunt preocupați să strice în loc să construiască.
Pe curând!

De asemenea, pentru a avea o imagine clară a ceea ce presupunea proiectul pe care Claudiu Palaz l-a promovat pentru ca mai apoi să-l retragă de pe ordinea de zi a ședinței, vă punem la dispoziție și acest document:

26

 

Comments

comments

Politica

Chițac a pierdut alegerile pentru postul de vicepreședinte pe apărare din PNL

Publicat

la data de

Scris de

Liderii PNL și-au ales conducerea. Lucian Bode devine astfel secretar general (606 voturi pentru și 40 anulate), Dan Motreanu prim-vicepreședinte (736 voturi pentru și 5 anulate), iar vicepreședinte pe apărare a fost ales Virgil Guran (459 voturi pentru; contracadidatul său, Virgil Chițac a avut 129 voturi pentru și 50 anulate). Alegerile interne din PNL au fost marcate de două valuri de retrageri. Sursa: stiripesurse.ro.

Amintim că, în momentul în care Nicolae Ciucă și-a anunțat candidatura pentru șefia PNL, Chițac a fost printre primii liberali care și-au arătat susținerea față de premier. La fel a procedat edilul Constanței și când fostul premier Florin Cîțu și-a anunțat candidatura pentru șefia PNL. Iată că, strategia lui Vergil Chițac de a se „lipi“ se șefii PNL nu a dat roade.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Lucian Bode: „PNL trebuie să câștige toate alegerile din 2024“

Publicat

la data de

Scris de

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat, astăzi, că partidul pe care îl reprezintă vrea să câștige toate alegerile din 2024.

„Anul 2024 va fi greu din punct de vedere electoral. O să fie alegeri. Vestea bună e că PNL e singura forță de dreapta și cel mai mare de pe eșichierul politic. PNL trebuie să fie pregătit să câștige pe linie în 2024”, a spus Bode.

Conducerea PNL s-a reunit, vineri, într-o nouă şedinţă, la Consiliului Naţional, după Liga Aleşilor Locali de joi. În cadrul şedinţei sunt aleşi secretarul general al partidului, unde este o singură candidatură: Lucian Bode, un prim-vicepreşedinte, unde s-au înscris două candidaturi, ale lui Virgil Popescu şi Dan Motreanu şi un vicepreşedinte, unde sunt patru candidaţi.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Nicolae Ciucă: „Vrem să facem în PNL o școală a performanței administrației locale“

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, chiar este convins că Guvernul pe care îl conduce și aleșii liberali sunt performanți. Ciucă a declarat, astăzi, în cadrul Ligii Aleşilor Locali, că faptul că PNL se află astăzi la guvernare se datorează succeselor aleşilor locali liberali, care au generat încredere în PNL, în toată ţara. El a arătat că primarii PNL sunt modele de performanţă administrativă şi politică.

„Vreau să vă tramsmit două mesaje, primul, al deschiderii către soluţiile care vin dinspre dumneavoastră şi mesajul de încredere în capacitatea de a rerula proiecte şi a-i convinge pe cetăţenii localităţilor pe care le administrează că nu şi-au irosit votul. Succesele din administraţie s-au convertit în încredere în polliticienii PNL. Faptul că PNL se află astăzi la guvernare se datorează succeselor dumneavoastră, care au generat încredere în PNL, în toată ţara. Vrem să instituţionalizăm şi să răspândim bunele practici ale guvernării locale de succes a PNL, acolo unde se vrea, replicarea lor şi în alte judeţe. Vrem să facem în PNL o școală a performanței administrației locale.” , a spus Ciucă, citat de stiripesurse.ro.

Sursa foto: Facebook

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: