Connect with us

Politica

Crușoveanu de la PNL, atac la adresa lui Palaz: “Unora le place să joace roluri și să plângă de mila artiștilor”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Claudiu Iorga Palaz, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, a inițiat pentru ședința administrației județene din luna ianuarie a.c. un proiect de hotărâre care face referire la solicitarea Consiliului Județean Constanța către Partidul Național Libera, filiala Constanța, de a acorda în folosință gratuită spațiul din municipiul Constanța, str. Ion Lahovari nr. 2a către Teatrul de Stat Constanța.

Înaintea începerii lucrărilor ședinței ordinare a CJ Constanța, inițiatorul a retras de pe ordinea de zi acest proiect. Însă, la doar câteva ore de la momentul despre care discutăm, Marian Crușoveanu, consilier județean din partea Partidului Național Liberal scrie pe Facebook un mesaj dur la adresa liderului PMP Constanța, totodată vice al administrației județene. În textul postat pe cunoscuta rețea de socializare, Crușoveanu îl acuză pe Palaz că aduce în dezbatere subiecte ce țin de proprietăți private, respectiv un imobil care aparține “PNL-ului de astăzi, dobândit prin fuziunea cu PDL, acest imobil fiind achiziționat în anii ’90 de către aceștia”. Totodată, consilierul județean liberal amintește că doi dintre colegii săi, Bogdan Bola și Stelian Gima, ambii consilieri județeni, au depus, de mai bine de 7 luni, un proiect care se referă la construirea unui teatru.

“Acest proiect zace pe undeva prin sertarele Consiliului Județean, în timp ce unii din cadrul acestei instituții flutură steaguri și se dau mari Mecena pentru cultura Constanței”, este doar o mică parte din șirul lung al acuzațiilor pe care Marian Crușoveanu i le aduce lui Claudiu Palaz.

Pentru a înțelege exact cum stau lucrurile, vă punem la dispoziție întreg mesajul pe care consilierul județean din partea PNL Constanța l-a lansat în spațiul public. Important: Crușoveanu își încheie mesajul cu “Pe curând”, semn că urmează alte atacuri la adresa colegului din forul de conducere al CJ Constanța.

În ședința de ieri a Consiliului Județean, a fost introdus un subiect total fals, care a dus în bătaie de joc activitatea Consiliului Județean Constanța. Este inadmisibil să pui pe ordinea de zi subiecte de dezbatere care aparțin proprietății private. Și aici ne referim la un imobil care aparține PNL-ului de astăzi, dobândit prin fuziunea cu PDL, acest imobil fiind achiziționat în anii ’90 de către aceștia.
Norocul face că acest subiect a fost retras de pe ordinea de zi, însă situația hilară ca acesta să fi putut fi un subiect de dezbatere ar fi fost jenantă și cu siguranță ar fi încălcat tot ce ține de drepturile de proprietate privată.
Acest lucru înseamnă clar o încălcare flagrantă a dreptului la proprietate, ceea ce mă duce la gândul că doar securiștii în anii ‘50 puteau face asemenea demersuri, de a confisca bunurile dobândite.
Ca să vedeți cu ce situații comice ne confruntăm câteodată în Consiliul Județean Constanța, în loc să ne concentrăm asupra unor subiecte importante, unii se concentrează doar pe imagine și aruncă astfel de subiecte pe agendă, astfel încât aduc activitatea Consiliului Județean la un nivel extrem de scăzut.
Fiind vorba despre cultura constănțeană, unora din Consiliul Județean le place să joace numai roluri și să plângă de mila artiștilor, în timp ce, de mai bine de 7 luni, există un proiect depus de către colegii mei, Stelian Gima și Bogdan Bola, care se referă la construirea unui teatru. Acest proiect zace pe undeva prin sertarele Consiliului Județean, în timp ce unii din cadrul acestei instituții flutură steaguri și se dau mari Mecena pentru cultura Constanței.
Subliniez faptul că orașul nostru are nevoie de o sală de spectacole și susțin această nevoie, amintită și de către artiștii constănțeni într-un interviu la Ziua de Constanța, zilele trecute.
Profesionalismul este bun, stă frumos în CV, însă eu cred în acțiune și în proiecte realizate. Colegii mei au realizat un proiect de hotărâre, în timp ce unii doar se fac că le pasă de ceea ce se întâmplă la instituțiile de cultură din Constanța.
PNL este în opoziție și își asumă acest rol foarte serios, cu scopul ca în 2020 să câștige alegerile locale. Știu, acest lucru nu le place unora și adesea sunt preocupați să strice în loc să construiască.
Pe curând!

De asemenea, pentru a avea o imagine clară a ceea ce presupunea proiectul pe care Claudiu Palaz l-a promovat pentru ca mai apoi să-l retragă de pe ordinea de zi a ședinței, vă punem la dispoziție și acest document:

26

 

Comments

comments

Politica

Instanța supremă a respins cererea de eliberare a lui Dragnea. Fostul lider al PSD mai are o șansă la CCR

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, astăzi, definitiv, contestaţia la executare formulată de Liviu Dragnea. Pe de altă parte, Instanța supremă i-a admis fostului lider PSD o excepţie de neconstituţionalitate, pe care a trimis-o spre soluţionare CCR.

„Respinge, ca nefondată, contestaţia declarată de contestatorul condamnat Dragnea Nicolae Liviu împotriva sentinţei nr. 45 din data de 30 ianuarie 2020, pronunţată de Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 11/1/2020.    Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 25 mai 2020”, se arată în minuta instanței.

Potrivit minutei, avocaţii lui Liviu Dragnea au invocat neconstituţionalitatea unui articol din codul de procedură penală, care prevede că o contestaţie împotriva executării hotărârii penale se poate face în mai multe cazuri, printre care şi acela în care „se iveşte vreo nelămurire cu privire la hotărârea care se execută sau vreo împiedicare la executare”. Acesta este paragraful despre care avocaţii lui Liviu Dragnea spun că ar fi neconstituţional.

„Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor  art. 598 alin. (1) lit. c) teza a II-a din Codul de procedură penală formulată de contestatorul Dragnea Nicolae Liviu în dosarul nr. 393/1/2020. Dispune sesizarea Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate invocată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 25 mai 2020. Cu opinie separată, în sensul respingerii, ca inadmisibile, a cererii de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor  art. 598 alin. (1) lit. c) teza a II-a din Codul de procedură penală formulată de contestatorul Dragnea Nicolae Liviu în dosarul nr. 393/1/2020”, se arată în minuta ICCJ.   Liviu Dragnea a fost audiat luni prin videoconferinţă de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă avocaţii acestuia au reclamat faptul că, din cauza unor probleme tehnice, „nu prea s-a înţeles mare lucru” din ce a spus fostul preşedinte al PSD.

Sursa: adevarul.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Menabit Ozghiun, candidatul PER pentru Primăria Mangalia

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Fostul consilier local Menabit Ozghiun a anunțat că va candida la funcția de primar al Mangaliei din partea Partidului Ecologist Român (PER).

„Apropos, din cauza amânării alegerilor locale, am avut timp să aleg cu grijă și voi candida din partea Partidului Ecologist Român. Proiectele mele pentru Mangalia au o consecință ecologică, consider că un oraș care reduce cheltuiala de energie (de toate felurile) devine mai bogat. Mangalia are nevoie de ceva nou, care are scop binele.“, se arată în mesajul lui Menabit Ozghiun.

Fostul consilier local a declarat pentru Ordinea.ro că PER îi va prelua proiectele și le la promova inclusiv la nivel național. Menabit Ozghiun a punctat că principala misiune în perioada următoare este să înființeze organizația locală și că va prelua funcția de președinte interimar al filialei. Menabit a afirmat că PER s-a organizat sa devină partid parlamentar și este convins că formațiunea ecologistă va ajunge la guvernare și că va fi unul dintre cei mai importanți jucători politici din România, așa cum sunt ecologiștii la nivel european.

Amintim că Menabit Ozghiun este singurul care a făcut o campanie ca să-i ajute cu mâncare caldă pe bătrâni în perioada stării de urgență și de alertă. Fostul consilier local din Mangalia oferă, zilnic, câte o masă caldă, felul I și felul II, nevoiașilor.

„În fiecare zi, de la începutul stării de urgență, ofer câte o masă caldă vârstnicilor fără aparținători, celor care nu-și pot găti singuri sau persoanelor cu dizabilități. Trebuie să fim atenți, pentru că nu este o faptă de o singură zi, cine intră în acest program primește zilnic o ciorbă și un fel principal, aduse la domiciliu. Mai mult decât hrana caldă, vizita zilnică a voluntarului – care îi întreabă de sănătate – le mai ia din teama că vor muri singuri și neștiuți în casă.“, a declarat Menabit Ozghiun.

Fostul consilier local spune că a întâlnit situații de-a dreptul dramatice. Menabit Ozghiun afirmă că sunt persoane imobilizate la pat, persoane oarbe ori familii care au mulți copii. De departe, lui Menabit Ozghiun i-a atras atenția un caz al unei bătrâne care stătea de două zile cu soțul mort în casă.

„În Mangalia am avut un caz în care femeia paralizată a fost găsită lângă soțul mort de 2-3 zile. Nu era în programul meu, dar dacă ar fi fost nu s-ar fi întâmplat. 2 zile într-o astfel de situație? Lângă soțul mort? Un minut este o eternitate.“, a spus Ozghiun.

El spune că mâncarea se prepară și se ambalează în restaurant autorizat, cu personal autorizat, fiind aceeași mâncare de la meniul zilei, pe care îl cumpără clienții.

Acesta a mai spus că mulțumește voluntarilor care participă la acest program social și care își sacrifică din timpul lor pentru a le duce mâncarea nevoiașilor.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Peste un milion de români vor primi măști gratuite de la stat

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Guvernul Orban adoptă în şedinţa de azi o ordonanţă de urgenţă privind procedura de distribuire a măştilor de protecţie gratuite către persoanele cu venituri mici. Premierul Orban a criticat modificările aduse de Parlament hotărârii privind instituirea stării de alertă, susţinând că Executivul era pregătit să deruleze operaţiunea prin Ministerul Muncii, însă Parlamentul a decis că acest lucru trebuie făcut prin Ministerul Sănătăţii.

“După cum ştiţi, hotărârea parlamentului de adoptare a stării de alertă ne-a complicat existenţa. Distribuirea de măşti către persoanele vulnerabile, care iniţial trebuia făcută prin mecanismul pe care îl gândisem, prim Ministerul Muncii, cu susţinerea Poştei, a fost complicată. A fost mandatat Guvernul prin Ministerul Sănătăţii. Domnul ministru Tătaru, suntem pregătiţi cu proiectul de act normativ?”, a afirmat Orban în deschiderea şedinţei de Guvern.

“Vreau să vă rog să trecem pe ordinea de zi suplimentară proiectul de OUG privind acordarea de către Ministerul Sănătăţii, prin DSP-uri şi a autorităţilor locale a necesarului de măşti pentru familiile şi persoanele defavorizate, precum şi pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii din fondul de rezenvă la dispoziţia Guvernului”, a precizat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

“150 de milioane, aşa cum ne-am înţeles, la un preţ de 2 lei pe mască, la un număr de beneficiari estimat la 1.100.000, în baza legii venitului minim garantat. Ministerul Muncii ar trebui să se uite cu mare atenţie, să nu omitem vreo categorie de la distribuirea acestor măşti. Ne-au complicat existenţa. Trebuie să aşteptăm ca autorităţile locale să trimită la DSP şi noi să centralizăm să vedem ce cantitate de măşti este necesară. Trebuie operaţionalizată în viteză maximă, termene scurte, achiziţiile trebuie derulate rapid şi transparent, la preţul cel mai mic şi apoi asigurată distribuţia, să ajungă măştile la persoanele vulnerabile”, a mai explicat Orban.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: