Connect with us

Politica

Crușoveanu (PNL), atac virulent la PSD Constanța: “Țapul de sacrificat este pe Kiseleff și are și mustață”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Conducerea PSD Constanța consideră că președintele Klaus Iohannis se află în plină campanie electorală și nu face altceva decât să “blocheze programul de guvernare al PSD”. Afirmațiile apar pe pagina de Facebook a PSD Constanța și au fost preluate și în paginile ziarului “Ordinea.ro”.

PSD Constanța: “Iohannis încearcă să blocheze programul de guvernare pe care oamenii l-au votat”

Astăzi, consilierul județean liberal Marian Crușoveanu a lansat un atac virulent la adresa colegilor politici de la PSD. Crușoveanu a postat un mesaj pe aceeași rețea de socializare și le reamintește social democraților că îi țin partea celui pe care doreau să-l schimbe înainte de Congresul din luna martie. Același Dragnea pe care liderul PNL Constanța îl numește “țap de sacrificat cu mustață”.

Totodată, social democraților constănțeni, consilierul județean Crușoveanu le cere să-l convingă pe Mazăre să se întoarcă la Constanța și să achite nota de plată a sărăciei.

Iată mesajul complet:

“Vă trimit 5 puncte de reflecție

1. Domnilor de la PSD Constanța, apreciez faptul că duceți grija președintelui României că se află într-o campanie electorală. Vă sugerez ca, în loc să căutați vinovați pe la Cotroceni, mai bine vedeți ce se întâmplă pe Kiseleff; ”țapul de sacrificat” este acolo și are și mustață.
2. Apreciez faptul că, prin acest comunicat, vă gudurați pe lângă premierul vostru de facto, Liviu Dragnea. Același Dragnea pe care doreați să îl schimbați înainte de Congresul PSD. De altfel, după Congres, toți miniștrii PSD din Constanța au revenit la mare. În acel moment nu vă mai împiedica președintele să vă realizați planul ”cincinal”?
3. Defăimarea PSD nu o face președintele României, ci mai degrabă cei condamnați penal, aflați în funcții publice, precum și cei care încearcă, cu orice preț, să transforme justiția într-un preș al puterii (vedeți că lista celor din PSD este destul de lungă). Poate reușiți să îl convingeți pe Mazăre să se întoarcă la Constanța și să achite nota de plată a sărăciei.
4. Decât să căutați un factor de echilibru la Cotroceni, mai bine calmați factorul de dezechilibru de la Guvern.
5. La Constanța, PSD este de 18 ani la putere și tot de 18 ani, Constanța se află în stagnare și decădere economică, comparativ cu celelalte orașe mari din România. În timp ce în Constanța, buruienile cresc în mijlocul orașului, Sibiul a fost capitala culturală a Europei.”

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

(foto) Cortul ALDE din cartierul Poarta 6 a fost vandalizat

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Gabriel Daraban, președintele Organizației municipale ALDE Constanța, a postat pe contul său de Facebook mai multe fotografii prin care transmite că unul din corturile partidului a fost vandalizat.

“Fair play electoral. Cortul ALDE de la Poarta 6 distrus. Nu de vant. Haideti sa fim cetateni europeni si sa ne respectam intre noi”, este mesajul cu care liderul ALDE Constanța însoțește fotografiile.

Partidele politice strâng, în această perioadă semnături pentru alegerile europarlamentare, scrutin electoral care va avea loc la sfârșitul lunii mai a.c.

Amintim că Daraban și-a anunțat și intenția de a intra în competiția electorală pentru fotoliul de primar al municipiului Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Eugen Teodorovici: “Cândva o să candidez şi la prezidenţialele din România”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat, marţi seara, într-o emisiune la TVR 1, că intenţionează să candideze „cândva” la funcţia de preşedinte al României, dar că vrea să fie o surpriză.

„Cândva o să candidez. Cândva o să candidez, cu siguranţă. Aveţi ca mărturie clară: cândva o să candidez şi la prezidenţialele din România. Nu mă întrebaţi şi când anume, pentru că aceasta este surpriză. Ştiu cum va fi. Problema nu este cum o să fie, o să fie sigur. N-am niciun fel de problemă”, a declarat Eugen Teodorovici citat de jurnaliștii de la news.ro.

Întrebat dacă va fi doar candidat sau şi preşedinte, acesta a replicat:

„Când spun că fac un lucru, îl fac. Nu candidez ca să candidez. Nu sunt un laş. Sunt multe variante politice posibile, dar sigur va fi”.

Teodorovici a mai afirmat că preşedintele PSD a anunţat foarte clar că după alegerile europarlamentare se va face analiza de rigoare în partid privind candidatul la alegerile prezidenţiale din acest an:

„Se va stabili clar cum se merge: cu ALDE, PSD, împreună. Cei care conduc partidul şi coaliţia decid”.

El a susţinut că, dacă PSD îşi doreşte „cu adevărat” să câştige alegerile prezidenţiale, atunci va câştiga:

„PSD nu o să piardă ceva, când luptă cu adevărat şi vrea să câştige. PSD poate cu adevărat să câştige, dacă-şi doreşte acest lucru”.

El a mai afirmat că PSD îl poate învinge pe preşedintele Klaus Iohannis la prezidenţiale din acest an.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președintele vrea referendum pe Justiție

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că este ”aproape hotărât” să convoace referendum naţional pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

“Lucrăm deja intens la asta, analizăm datele, variantele, partea legală. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru data de 26 mai, când avem alegeri europarlamentare”, a spus şeful statului, la dezbaterea “Preşedinte sau cetăţean/om politic şi societate civilă”, organizată în cadrul Festivalului internaţional de film documentar şi drepturile omului de One World România.

Seful statului a precizat ca s-a vorbit mult de referendum și și-a propus sa facă o evaluare in acest sens.

“S-a vorbit mult despre referendum și am spus că lucrurile trebuie evaluate din multe puncte de vedere. Stiți că voința este una și putința este alta. Discuția a revenit și nu a revenit întâmplător. Am primit o lege care clarifica anumite aspecte tehnice, printre care pesediștii introduseseră un paragraf că odată cu europarlamentarele nu se poate organiza nimic altceva. Mi s-a părut suspect de aceea am contestat la CCR. Curtea mi-a dat dreptate. Am început să analizez cum ar fi dacă aș convoca un referendum fix pentru data alegerilor europarlamentare. La început am fost puțin entuziaști. Lucrăm la asta intens, analizăm datele, variantele. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru 26 mai. Un referendum nu poate să producă o lege, dar poate să exprime atitudinea nației și asta vreau. Îmi doresc ca națiunea română să spună clar dacă mai poate să tolereze corupția și corupții sau trebuie să tragem o linie și să spunem stop”, a declarat Iohannis, conform Antena 3.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: