Connect with us

Politica

Crușoveanu (PNL), atac virulent la PSD Constanța: “Țapul de sacrificat este pe Kiseleff și are și mustață”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Conducerea PSD Constanța consideră că președintele Klaus Iohannis se află în plină campanie electorală și nu face altceva decât să “blocheze programul de guvernare al PSD”. Afirmațiile apar pe pagina de Facebook a PSD Constanța și au fost preluate și în paginile ziarului “Ordinea.ro”.

PSD Constanța: “Iohannis încearcă să blocheze programul de guvernare pe care oamenii l-au votat”

Astăzi, consilierul județean liberal Marian Crușoveanu a lansat un atac virulent la adresa colegilor politici de la PSD. Crușoveanu a postat un mesaj pe aceeași rețea de socializare și le reamintește social democraților că îi țin partea celui pe care doreau să-l schimbe înainte de Congresul din luna martie. Același Dragnea pe care liderul PNL Constanța îl numește “țap de sacrificat cu mustață”.

Totodată, social democraților constănțeni, consilierul județean Crușoveanu le cere să-l convingă pe Mazăre să se întoarcă la Constanța și să achite nota de plată a sărăciei.

Iată mesajul complet:

“Vă trimit 5 puncte de reflecție

1. Domnilor de la PSD Constanța, apreciez faptul că duceți grija președintelui României că se află într-o campanie electorală. Vă sugerez ca, în loc să căutați vinovați pe la Cotroceni, mai bine vedeți ce se întâmplă pe Kiseleff; ”țapul de sacrificat” este acolo și are și mustață.
2. Apreciez faptul că, prin acest comunicat, vă gudurați pe lângă premierul vostru de facto, Liviu Dragnea. Același Dragnea pe care doreați să îl schimbați înainte de Congresul PSD. De altfel, după Congres, toți miniștrii PSD din Constanța au revenit la mare. În acel moment nu vă mai împiedica președintele să vă realizați planul ”cincinal”?
3. Defăimarea PSD nu o face președintele României, ci mai degrabă cei condamnați penal, aflați în funcții publice, precum și cei care încearcă, cu orice preț, să transforme justiția într-un preș al puterii (vedeți că lista celor din PSD este destul de lungă). Poate reușiți să îl convingeți pe Mazăre să se întoarcă la Constanța și să achite nota de plată a sărăciei.
4. Decât să căutați un factor de echilibru la Cotroceni, mai bine calmați factorul de dezechilibru de la Guvern.
5. La Constanța, PSD este de 18 ani la putere și tot de 18 ani, Constanța se află în stagnare și decădere economică, comparativ cu celelalte orașe mari din România. În timp ce în Constanța, buruienile cresc în mijlocul orașului, Sibiul a fost capitala culturală a Europei.”

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Taxa pe.. lăcomie, noua găselniță a Guvernului PSD – ALDE. Băncile vor fi taxate in funcție de indicele ROBOR

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Guvernul a anunţat, marţi, că va introduce, de la 1 ianuarie 2019, o ”taxă pe lăcomie” pe activele băncilor, acestea urmând să fie taxate diferenţiat, în funcţie de nivelul Robor la 3 şi la 6 luni şi speră să obţină suplimentar 3,6 miliarde de lei anul viitor.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a explicat marți, la Guvern, că Executivul va  de la 1 ianuarie 2019 o „taxă pe lăcomie” pentru bănci pentru a „proteja românul”.

Teodorovici a ironizat și afirmația băncilor care spun că sunt parteneri loiali în economie.

Ministrul a spus că va fi convins de acest lucru doar atunci când „ambii parteneri câștigă”, nu doar băncile și a indicat faptul că firmele românești primesc condiții de creditare mai severe decât în alte state „invocându-se riscul de țară”.

Astfel, taxa este 0 dacă nivelul mediu al Robor la 3 şi 6 luni rămâne la 1,5% sau mai mic. Taxa va fi 0,2%, dacă media nivelului Robor la 3 şi 6 luni este cuprinsă între 1,5 şi 2% şi creşte la 0,4%, dacă media Robor este între 2 – 2,5%, inclusiv.

Taxa creşte la 0,6% dacă media Robor este între 2,5 – 3% şi la 0,9%, dacă Robor este între 3 – 3,5%. Dacă media trimestrială Robor depăşeşte cu peste 2 puncte procentuale pragul de referinţă, taxa de 0,9 % creşte progresiv cu câte 0,3 puncte procentuale la fiecare depăşire de 0,5 puncte procentual.

Anunţul vine după ce, duminică, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a lansat un atac la adresa băncilor şi le-a acuzat că nu sprijină economia şi ”stabilesc dobânda pe care trebuie să o plătească românul”.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Klaus Iohannis îi scrie Vioricăi Dăncilă. Președintele vrea să știe agenda fiecărei ședințe de Guvern

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a transmis luni, 17 decembrie a.c., o scrisoare Prim-ministrului României, doamna Vasilica-Viorica Dăncilă, prin care îi solicită agenda de lucru a fiecărei ședințe a Guvernului.

Vă prezentăm, în continuare, textul scrisorii:

Doamnei VASILICA-VIORICA DĂNCILĂ

Prim-Ministrul României

Stimată doamnă Prim-ministru,

În vederea exercitării prerogativelor stabilite de art. 87 din Constituție, vă solicit să îmi transmiteți agenda de lucru a fiecărei ședințe a Guvernului.

Învederez că obligația comunicării este prevăzută de art. 39 din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea și prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum și a altor documente, în vederea adoptării/aprobării, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 561/2009. Potrivit dispozițiilor menționate, agenda de lucru a ședinței Guvernului se comunică autorităților publice interesate, împreună cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum și documentele însoțitoare respective, cu cel puțin 24 de ore înainte de ziua ședinței Guvernului.

PREŞEDINTELE ROMÂNIEI

KLAUS-WERNER IOHANNIS

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Dragnea anunță restructurări de personal în ministere

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, a avut loc Consiliul Național al PSD, prilej cu care președintele Liviu Dragnea a avut un discurs de aproape două ore. Printre subiectele abordate s-a numărat și acela legat de restructurarea și reorganizarea ministerelor.

El a spus că în România sunt insituții mult prea ”umflate” dar și unele care nu ar trebui să existe:

”Atâtea agenții sunt în România care s-au autoinventat și și-au pus taxe ca să poată să aibă finanțare.”  Argumentul reprezentanților acestora este că ei se autofinanțează, dar niciodată nu-și pun problema că poate românii ar vrea să plătească mai puține taxe.

”Sunt prea multe agenții, sunt prea mulți oameni la agenții…”, a continuat Liviu Dragnea.

El a afirmat că există instituții care au nevoie de personal suplimentar, dar nu pot face angajări întrucât sunt altele supradimensionate.

”Cred că miniștrii o să aibă curaj…”, a spus Dragnea. ”Eu cred că trebuie să intrați serios și să faceți analiză a sistemului bugetar. O să țipe că dăm afară mii de oameni. Pot să țipe! Până la urmă, e important ce se finalizează.”, și-a continuat președintele PSD discursul.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: