Connect with us

Politica

Totul despre mitingul de la Medgidia

Publicat

la

Valentin Vrabie a fost primit în Medgidia în aplauze și mult capital electoral. La doar doi ani de la alegerile locale, același Vrabie a pierdut orașul. I-au fost alături, sâmbătă, în centrul orașului în jur de 500 de locuitori.

Printr-o campanie agresivă în mediul online, desfășurată săptămâna aceasta, edilul din Medgidia i-a chemat pe oameni în stradă pentru a pune condiții companiei de apă, pentru următorii ani. Mai mult, în această dimineață a circulat tot în mediul online o conspirație potrivit căreia Felix Stroe, directorul general al SC RAJA SA, ar urma să fie înlocuit cu fostul primar din Medgidia, Marian Iordache.

Mitingul a început pe ritmuri populare, a continuat cu discursul primarului și s-a încheiat tot în acordurile melodiilor tradiționale românești.

“Doi ani deja au trecut iar eu calculez fiecare clipă din angajamentul pe care mi l-am luat față de dvs. Am trecut prin multe, le-am dus. Acum, greutățile și piedicile s-au mărit și s-au înmulțit. Și în campanie v-am spus: când voi avea nevoie de oameni, voi chema oamenii. Acum am nevoie de dvs. Am nevoie pentru a-mi susține un proiect de hotărâre prin care cetățenii municipiului Medgidia pot beneficia de o oportunitate. Din Medgidia se va face o investiție, se va construi o conductă de apă ce va pleca în tot județul Constanța; este resursa noastră, este bogăția cu care Dumnezeu ne-a înzestrat iar noi avem obligația să o apărăm și să ne luptăm și să lăsăm ceva și copiilor noștri. În acest sens, am inițiat în mai multe rânduri un proiect de hotărâre pentru reducerea prețului apei cu 50% pentru toți consumatorii”, a spus Vrabie, printre altele, pe acordurile melodiei “Vino, Doamne“, de la microfonul instalat în fața Casei de Cultură din Medgidia.

Citiți și:

Vrabie se organizează pentru RĂZBOIUL cu RAJA. Promite cel mai mare miting din Dobrogea

Important! Remarcăm un singur lucru: pe același model a fost organizat și mitingul pe care același Valentin Vrabie l-a organizat în anul 2014, atunci când era primar al comunei Peștera. Atunci, Vrabie a venit cu garoafe, pe acordurile aceleiași melodii și s-a rugat în fața Consiliului Județean Constanța condus de Nicușor Constantinescu pentru acordarea sprijinului financiar în vederea derulării unor proiecte locale. Diferența este una singură: atunci, Vrabie a fost însoțit de peste 2.000 de oameni.

Papagali, jandarmi și un primar care nu vrea opinii

Din păcate pentru Vrabie, locuitorii Medgidiei par să fi înțeles traseul pe care primarul îl dorește și resping șantajul și manipularea, la chemarea lui Vrabie alegând să răspundă în jur de 500 de locuitori ai municipiului. Chiar și în aceste condiții, edilul a continuat să își promoveze mesajul electoral evident și să le ceară medgidienilor să-i fie alături în demersurile sale administrative. La momentul când un cetățean i-a cerut socoteală pentru cum sunt cheltuiți banii din bugetul local, Vrabie i s-a adresat folosind termenul “papagal”, însă nici acest aspect nu ne miră, știut fiind limgajul primarului din ultima perioadă.

“Lasă-mă, domnule și pe mine, vorbești ca un papagal”, i s-a adresat primarul locuitorului care, se pare, că avea nevoie de răspunsuri pentru mai multe întrebări.

Momentul s-a încheiat cu intervenția jandarmilor, iar imaginile le puteți viziona pe pagina de Facebook a televiziunii Media TV Medgidia.

 

Comments

comments

Politica

Ciolacu: Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet; creşterea economică nu se regăseşte în buzunarul oamenilor

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, joi seara, că deşi România are “creşterea economică cea mai mare din Europa”, aceasta nu se regăseşte în buzunarele oamenilor, prin urmare, guvernul va trebui să vină cu un nou pachet social.

“Ştiţi foarte bine că de când am intrat la guvernare am venit cu un pachet social în ianuarie, acum s-a venit cu acest pachet, Sprijin pentru România, din care 60% a fost în direcţia economică, cum este şi corect, şi vedem creşterea economică cea mai mare din Europa. Cu alte cuvinte, guvernul a luat deciziile cele mai bune în contextul actual. Că această creştere economică nu se regăseşte în buzunarele oamenilor este cu totul altceva şi nu pe toate palierele economice. Şi cu alte cuvinte, din nou guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile, această luptă, mai ales a celor cu venituri mici şi clasa medie, această luptă cu creşterea preţurilor’, a spus Ciolacu la România TV.

Acesta a precizat că trebuie avuţi în vedere în special cei cu venituri mici şi mijlocii, “ca oamenii să poată suporta această inflaţie”.

“Eu cred că vom veni cât mai curând cu acest nou pachet (…). Important e ca deciziile pe care le iei să fie şi eficiente (…), nu trebuie să reacţionezi la emoţie şi nu trebuie să intervii în mod brutal în sistemul economic. Aceste lucruri trebuie să le iei după ce ai stat de vorbă cu toţi partenerii sociali, cu mediul de afaceri”, a afirmat Ciolacu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Senatorul Remus Negoi: „PSD vrea cotă progresivă la impozitare pentru a lua mai mulți bani din portofelele românilor“

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, spune că PSD continuă să împingă ideea de cotă progresivă la impozitare pentru a lua mai mulți bani din portofelele românilor. Parlamentul constănțean afirmă că această cota unică de impozitare, procentual egală pentru toți salariații, a adus beneficii și pentru cetățeni și pentru stat:

„A simplificat colectarea și a scos la lumină o bună parte din economia gri și a stimulat investițiile și dezvoltarea afacerilor, în pofida birocrației și instabilității legislative. Dezavantajele introducerii impozitării progresive, dorite de PSD și PNL, sunt:

o creștere de taxe și o sărăcire a clasei de mijloc din România;

împinge înapoi în economia gri și neagră foarte multe afaceri;

descurajează oamenii să își declare veniturile din mai multe surse, scade astfel încasările statului şi adâncește criza economică;

îi determină pe profesionişti să plece în străinătate,  în condițiile în care România deja importă forță de muncă, 100.000 de muncitori străini numai anul acesta.

Introducerea cotei progresive de către Coaliția sărăciei înseamnă o modificare masivă în politica fiscală. PSD și PNL vor motiva că avem taxe mici comparativ cu UE. MINCIUNĂ – România are taxe mari, doar că are colectare mică. Iar asta se întâmplă tocmai din cauza taxelor mari. Singura măsură care trebuie aplicată urgent la sistemul actual de impozitare este Zero Taxe pe echivalentul salariului minim (www.zerotaxe.ro). Adică un salariu de minim 2.550 lei în mână pentru toți românii care muncesc!“, spune Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Liderul PSD, atac dur la adresa PNL și USR: La toate lucrurile majore, PSD intervine și rezolvă problema (…) Restul este can can

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a ținut să transmită o săgeată către PNL și USR, arătând faptul că, deși au existat și alte majorități în România, la toate proiectele majore a fost nevoie ca PSD să intervină și să ”rezolve problema”. Ciolacu a făcut declarațiile în contextul adoptării Legii offshore, în Camera Deputaților.

”Nu vreau să mă refer la trecutul mai îndepărtat sau mai apropiat, dar ați avut o majoritate în Parlament pentru a trece această lege și nu ați făcut-o. Îmi pare rău, dar pentru lucrurile majore care se întâmplă în România, PSD trebuie să intervină mereu și să rezolve problema. În momentul în care România va exploata prima moleculă de gaz din Marea Neagră va deveni un important jucător regional. Restul este can can”, a spus Marcel Ciolacu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: