Politica Slide

Cu ce activități se laudă consilierii județeni din Constanța. Vedeți câți dintre ei vă prezintă raportul de activitate

feb. 22, 2018 Mihaela Tîrpan

Consiliul Județean Constanța este compus din 37 de consilieri aleși prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat, în conformitate cu legislația în vigoare.

Referitor la activitatea consilierilor județeni din acest mandat am tot scris, am prezentat intervenții ale acestora în cadrul ședințelor de consiliu convocate de către președintele CJ Constanța, Horia Marius Țuțuianu, însă mulți dintre aceștia sunt codași la prezentarea publică a rapoartelor de activitate. Consultând pagina de internet a Consiliului Județean Constanța constatăm că mai puțin de jumătate dintre aceștia și-au trimis raportul de activitate în acest mandat către administrația județeană.

Concret, structura CJ Constanța este formată din 37 de consilieri județeni, respectiv 16 – PSD (Bercaru Nicoleta, Beres Adrian-Petre, Bizineche Adrian, Ciobanu Cosmin, Dontu Gheorghe, Draghici Rares-Cosmin, Florea Dumitru, Galusca Constantin, Gheorghe Veronica-Adriana, Lokman Ionela, Marinescu Ion, Moldovanu Vasile, Nedelcu Sabrina-Maria, Nita Luminita, Pintilie Mircea, Tutuianu Marius-Horia), 15 – PNL (Bola Bogdan-Alexandru, Crusoveanu Marian, Enescu Dumitru-Marius, Gima Stelian, Iordache Marian, Lamureanu Gheorghe, Matei Radu-Bogdan, Mandila Gheorghe, Memis Baiazid, Mocianu Sorin, Muhscina Gheorghe, Niculescu George-Sergiu, Popa Liviu, Stanca Costel, Zahariuc Cristian-Florin), 3 – PMP (Goidea Florin, Palaz Claudiu-Iorga, Turcu Daniel) și 3 – ALDE (Learciu Dumitru-Daniel, Lebidov Steluta, Savlovschi Marcel).

Dintre cei enumerați, doar 16 au depus rapoartele de activitate aferente anului 2016 și 7 și-au făcut cunoscută activitatea din anul 2017. Acestora le puteți studia documentele aferente activității din Consiliul Județean Constanța pe pagina de internet a CJ Constanța la secțiunea consilieri județeni . Pe unii dintre aceștia îi putem scuza deoarece au activitate în cadrul ședințelor de Consiliu, deși nu asta este soluția, însă există aleși ai administrației județene care n-au scos un cuvânt de la momentul „jurământului”. De aceea, lansăm întrebarea: Ce mesaj aveți pentru aceia dintre consilierii județeni fără opinie și activitate, aceia care practică „politica mâinii ridicate dictată de partid”. Totodată, vă lăsăm să-i identificați să le monitorizați prezența în ședințe de acum și până la finalul mandatului.

Conform legislației

Facem precizarea că numărul membrilor fiecărui consiliu județean se stabilește prin ordin al prefectului și se face în funcție de numărul locuitorilor județului, conform populației după domiciliu, date raportate de Institutul Național de Statistică la data de 1 ianuarie a anului în curs.

În cazul judetului Constanța, care are peste 650.000 locuitori, Legea 215/2001 privind administrația publică locală prevede un număr de 37 consilieri județeni. De asemenea, important de amintit este și că forul județean este ales penru o perioadă de patru ani.

Comments

comments