Connect with us

Politica

Cu ce activități se laudă consilierii județeni din Constanța. Vedeți câți dintre ei vă prezintă raportul de activitate

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Consiliul Județean Constanța este compus din 37 de consilieri aleși prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat, în conformitate cu legislația în vigoare.

Referitor la activitatea consilierilor județeni din acest mandat am tot scris, am prezentat intervenții ale acestora în cadrul ședințelor de consiliu convocate de către președintele CJ Constanța, Horia Marius Țuțuianu, însă mulți dintre aceștia sunt codași la prezentarea publică a rapoartelor de activitate. Consultând pagina de internet a Consiliului Județean Constanța constatăm că mai puțin de jumătate dintre aceștia și-au trimis raportul de activitate în acest mandat către administrația județeană.

Concret, structura CJ Constanța este formată din 37 de consilieri județeni, respectiv 16 – PSD (Bercaru Nicoleta, Beres Adrian-Petre, Bizineche Adrian, Ciobanu Cosmin, Dontu Gheorghe, Draghici Rares-Cosmin, Florea Dumitru, Galusca Constantin, Gheorghe Veronica-Adriana, Lokman Ionela, Marinescu Ion, Moldovanu Vasile, Nedelcu Sabrina-Maria, Nita Luminita, Pintilie Mircea, Tutuianu Marius-Horia), 15 – PNL (Bola Bogdan-Alexandru, Crusoveanu Marian, Enescu Dumitru-Marius, Gima Stelian, Iordache Marian, Lamureanu Gheorghe, Matei Radu-Bogdan, Mandila Gheorghe, Memis Baiazid, Mocianu Sorin, Muhscina Gheorghe, Niculescu George-Sergiu, Popa Liviu, Stanca Costel, Zahariuc Cristian-Florin), 3 – PMP (Goidea Florin, Palaz Claudiu-Iorga, Turcu Daniel) și 3 – ALDE (Learciu Dumitru-Daniel, Lebidov Steluta, Savlovschi Marcel).

Dintre cei enumerați, doar 16 au depus rapoartele de activitate aferente anului 2016 și 7 și-au făcut cunoscută activitatea din anul 2017. Acestora le puteți studia documentele aferente activității din Consiliul Județean Constanța pe pagina de internet a CJ Constanța la secțiunea consilieri județeni . Pe unii dintre aceștia îi putem scuza deoarece au activitate în cadrul ședințelor de Consiliu, deși nu asta este soluția, însă există aleși ai administrației județene care n-au scos un cuvânt de la momentul “jurământului”. De aceea, lansăm întrebarea: Ce mesaj aveți pentru aceia dintre consilierii județeni fără opinie și activitate, aceia care practică “politica mâinii ridicate dictată de partid”. Totodată, vă lăsăm să-i identificați să le monitorizați prezența în ședințe de acum și până la finalul mandatului.

Conform legislației

Facem precizarea că numărul membrilor fiecărui consiliu județean se stabilește prin ordin al prefectului și se face în funcție de numărul locuitorilor județului, conform populației după domiciliu, date raportate de Institutul Național de Statistică la data de 1 ianuarie a anului în curs.

În cazul judetului Constanța, care are peste 650.000 locuitori, Legea 215/2001 privind administrația publică locală prevede un număr de 37 consilieri județeni. De asemenea, important de amintit este și că forul județean este ales penru o perioadă de patru ani.

Comments

comments

Politica

Ziua etniei tătare, sărbătorită la Castelu, alături de inițiatorul legii și de muftiul cultului musulman

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Scris de

Ziua etniei tătare se sărbătorește în mod oficial în România, în fiecare an, pe data de 13 decembrie. Sărbătoarea a fost oficializată prin lege, în anul 2006, la inițiativa fostului deputat Aledin Amet, care este în momentul de față secretar de stat în Departamentul Minorităților Naționale. Totodată, acesta este și cetățean de onoare al comunei Castelu. Anul acesta, inițiatorul legii, împreună cu șeful cultului musulman din România, Iusuf Murat, și alți reprezentanți de seamă ai Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani, au decis să marcheze ziua etniei lor chiar la Castelu. La eveniment au participat și invitați din Dobrici, Bulgaria, cetățeni și consilieri locali din Castelu.

”Astăzi am sărbătorit la Castelu “Ziua Etniei Tătare” alături de Inițiatorul Proiectului de Lege privind “Ziua Etniei Tătare” Amet Aledin, secretar de stat în Departamentul minorităților și Cetățean de Onoare al Comunei Castelu împreună cu Muftiul Cultului Musulman din România Iusuf Murat, o delegație din Dobrici, Bulgaria, consilieri locali, cetățeni din Castelu si alți invitați.
Felicitări tuturor celor implicați în organizarea acestui eveniment!
Ziua Etniei Tătare din România este sărbătorită, anual, la 13 decembrie și a fost decisă prin lege a Parlamentului Romaniei in 2006. Data a fost aleasă datorită faptului că, pe 13 Decembrie 1917, Parlamentul Tătarilor crimeeni a proclamat Republica Tătarilor Crimeeni si a aprobat constituția statului.
Cu această ocazie se organizează manifestări festive mai ales in Dobrogea, unde trăiesc cei mai mulți tătari in Romania, încă de acum 800 de ani!

Tătarii sunt o minoritate istorică , păstrători de tradiții și obiceiuri strămoșești, iar acest lucru i-a ajutat, timp de sute de ani, să-și păstreze identitatea etnică.” – a comunicat viceprimarul comunei Castelu, Antoneta Prodan.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Cristinel Dragomir, altă ȚEAPĂ de la PSD. Ionuț Done este noul subprefect al Constanței

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Tocmai când primise asigurări de la însuși șeful PSD Constanța că nu mai scapă din mâini postul de subprefect al județului Constanța, Cristinel Dragomir a rămas iar pe dinafară. Pentru postul ăsta, Dragomir s-a făcut și funcționar de Giurgiu, după care s-a transferat la Constanța, a renunțat la postul de administrator într-o instituție subordonată Consiliului Judetean Constanța și… nimic.

Cristinel Dragomir s-a făcut funcționar la Giurgiu, ca să fie subprefect de Constanța

De altfel, Dragomir a declarat pentru “Ordinea.ro” că are susținerea lui Felix Stroe, președintele Organizației Județene a PSD Constanța. Potrivit declarațiilor acestuia, Felix Stroe i-a promis că va discuta “personal” cu ministrul MAI pentru numirea sa. Și dacă, în urmă cu trei săptămâni scaunul de subprefect al județului Constanța era doar o chestiune de timp pentru Cristinel Dragomir, azi… Ionuț Done a fost numit subprefect al județului Constanța.

“Ăștia-s oamenii”

Contactat telefonic pentru un punct de vedere, Cristinel Dragomir a declarat pentru “Ordinea.ro” că se aștepta și că nu avea așteptări prea mari, deși i s-a propus acest post, nu l-a solicitat el.

“Am bănuit că așa se va întâmpla. Foarte bine că avem subprefect, nu?! Cum s-a întâmplat asta, să-l întrebați pe președintele de organizație că el decide, hotărârea e la el. Despre mine, eu sunt obișnuit deja cu astfel de… întâmplări. De altfel, vă spun sincer că nici nu mi-am făcut iluzii prea mari. Mi s-a cerut CV-ul, l-am trimis că așa e civilizat și așa funcționează activitatea politică a partidelor, dar să spună cei de la organizație ce s-a întâmplat… Eu spun doar atât: ăștia-s oamenii!”

Felix Stroe, președintele PSD Constanța, nu a răspuns apelurilor venite din partea “Ordinea.ro” pentru un punct de vedere vizavi de acuzațiile ce i se aduc, însă îi așteptăm dreptul la replică.

Iată ce declara Cristinel Dragomir pentru ziarul nostru pe 21 noiembrie a.c.:

Felix Stroe se interesează personal la ministrul Carmen Dan ca Dragomir să ajungă subprefect

Cine este Ionuț Done

Despre Ionuț Done știm că a fost jurist la jardarmi și de aproape un an este auditor în cadrul Ministerul Administrației și Internelor.

Done a lucrat în cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța din anul 2003, în 2010 a activat ca jurist și, în prezent este auditor în cadrul MAI.

Decizia numirii lui Ionuț Done în funcția de subprefect a fost luată, astăzi, în ședința de Guvern.

Ionuț Done are 42 de ani, este căsătorit – soția lui este farmacist – și au trei copii.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Minivacanțe de Crăciun și Revelion pentru bugetari

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, la începutul ședinței de Guvern, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că bugetarii vor avea zile libere şi 24 şi 31 decembrie, ceea ce înseamnă câte o minivacanţă de 5 zile pentru Crăciun şi Revelion.

”Am o veste bună pentru angajaţii din sistemul bugetar. Se vor bucura de încă două zile libere, în preajma Crăciunului şi Anul Nou, respectiv 24 şi 31 decembrie. Sper ca tot mai mulţi români să aibă tihnă şi linişte în perioada sărbătorilor”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

În acest fel, bugetarii pot lega week-end-ul cu cele două zile care sunt declarate libere de către Guvern de Crăciun şi Revelion, 24 şi 31 decembrie.

Prin urmare, perioada de vacanţă va fi între 22 şi 26 decembrie şi o alta între 29 decembrie şi 2 ianuarie.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: