Connect with us

Stiri

Cu dezinsecția înainte-marș!

Maria Ionescu

Publicat

la

Primăria municipiului Constanța continuă acțiunile de dezinsecție, zilnic, după ce se lasă seara. Astfel, în această seară se vor efectua lucrări în următoarele zone: Inel; I.C. Brătianu; zona Centrală – Peninsulară; Faleză Nord. Mâine lucrările de dezinsecție se mută în cartierul Tomis Nord, poimâine se vor face lucrări în stațiunea Mamaia, iar pe data de 16.07. acestea vor avea loc în toate cimitirele din municipiul Constanța.  Primăria atrage însă atenția că există o serie de măsuri suplimentare care trebuie luate, iar acestea sunt: cosirea la timp a vegetației ierbicole; folosirea cremelor de către persoanele cu risc (paznici, personal de la salubrizare, stații de pompare ape etc.); aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate și aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini. De asemenea, apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța, precum și cei din circumscripțiile sanitar-veterinare sunt rugați să ia toate măsurile de protecție necesare pentru evitarea contactului cu substanțele insecticide distribuite în toate zonele verzi ale domeniului public. Potrivit Primăriei, “Subsțantele folosite sunt biodegradabile și se numesc DEADYNA și K‘OTHRINE PROFI EC 250, care sunt avizate de Inspectoratul de Sănătate Publică București, având o sferă largă de acțiune destinată combaterii insectelor care produc disconfort (țânțari, muște, căpușe, gândaci, furnici etc.). Atenționăm persoanele juridice și fizice că au obligatia, concomitent cu acțiunile primăriei, să efectueze activitățile de dezinsecție și deratizare ale imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatori autorizați.”

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Stiri

Fără apă potabilă în localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și modernizare la nivelul Gospodăriei de apă Limanu, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile în noaptea de joi spre vineri, 17 spre 18 septembrie 2020, în intervalul orar 22,00 – 04,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de aceste intervenții să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Foto: Ilustrativ

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Mâine se oprește apa în orașul Murfatlar

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unei vane, cu diametrul de 400 mm, la nivelul conductei de alimentare cu apă, de pe strada General Vasile Milea din orașul Murfatlar, RAJA S.A. este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, marți – 15 septembrie 2020, în intervalul orar 09,00 – 16,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei toți onsumatorii din localitatea Murfatlar.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Consumatorii din Agigea și Lazu, fără apă potabilă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a unei avarii survenite astăzi, 7 septembrie 2020, pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 500 mm din localitatea Agigea (zona Dedeman), județul Constanța, RAJA S.A. a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, în intervalul orar 13.30 – 18.30.

Sunt afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Agigea și Lazu.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: