Connect with us

Stiri

Sute de deținuți de la Poarta Albă, în greva foamei

Maria Ionescu

Publicat

la

Pentru a treia zi consecutiv, protestul deținuților închiși în mai multe penitenciare din țară continuă. Nici Poarta Albă nu se lasă mai prejos, astfel că manifestările pușcăriașilor sunt în vervă, cuprind destul de mulți oameni și capătă forme din ce în ce mai pregnante. După cum  se știe, clădirea penitenciarului a fost construită în urmă cu aproape 70 de ani, special pentru cazarea deținuților folosiți la construcția canalului Dunăre-Marea Neagră. Condițiile de trai erau inumane iar după ce pușcăria a intrat în regimul post-revoluționar din anul 1989, nu s-au schimbat foarte multe. Bine, oamenii nu mai sunt cazați claie peste grămadă, cum erau odinioară, nu mai rabdă foamea pe care au îndurat-o în acele vremuri dar, cu toate astea, deținuții nu sunt mulțumiți de oferta din partea statului. Între timp, însă, odată cu deschiderea secției exterioare de la Valu-lui-Traian, lucrurile s-au mai schimbat. Numărul deținuților de la Poarta Albă s-a redus simțitor, astfel că la ora actuală acolo sunt în jur de 900 de persoane. Cum cei de la Valu au de lucru și sunt prinși cu alte treburi mai importante, inclusiv din punct de vedere financiar, ei nu s-au aventurat în organizarea vreun miting de protest. Dar o parte dintre colegii lor de la Poarta Albă  se află pentru a treia zi în grevă. Totul a început la Iași și la Botoșani și cum vorba circulă inclusiv printre deținuți, nici cei de la noi nu au rămas fără reacție. Pentru a treia zi consecutiv, în jur de 200 de persoane participă la mitingul de protest. Ei se plâng, conform declarației purtătorului de cuvânt, de condițiile de detenție. Pe de altă parte, sunt solidari cu colegii lor din țară care protestează în vederea grațierii. Comisarul Gabriel Botezan ne-a declarat că inițial protestatarii au refuzat pâinea pe care o primeau, dar apoi au trecut la refuzul complet al hranei. Tot el ne-a spus că protestul deținuților este unul pașnic, fără nici un fel de manifestări de violențe. Cu toate acestea, a fost necesară intervenția mascaților pentru a calma spiritele. La ora actuală, deținuții aflați în grevă nu acceptă nici un fel de mâncare. Ei refuză și micul dejun, și prânzul, dar și cina. Să vedem când vor apărea primele probleme medicale! Rămâne de văzut când și în ce context va lua sfârșit acest protest. Reamintim că  ministrul Justitiei, Raluca Prună, a declarat de mai multe ori că închisorile românesti sunt suprapopulate și a anunțat că urmează să fie construite două penitenciare noi, cu câte 1.000 de locuri fiecare. Doar că acest lucru este de durată, iar deținuții nu mai au răbdare. Ei vor grațierea!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Stiri

Fără apă potabilă în localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și modernizare la nivelul Gospodăriei de apă Limanu, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile în noaptea de joi spre vineri, 17 spre 18 septembrie 2020, în intervalul orar 22,00 – 04,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de aceste intervenții să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Foto: Ilustrativ

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Mâine se oprește apa în orașul Murfatlar

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unei vane, cu diametrul de 400 mm, la nivelul conductei de alimentare cu apă, de pe strada General Vasile Milea din orașul Murfatlar, RAJA S.A. este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, marți – 15 septembrie 2020, în intervalul orar 09,00 – 16,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei toți onsumatorii din localitatea Murfatlar.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Consumatorii din Agigea și Lazu, fără apă potabilă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a unei avarii survenite astăzi, 7 septembrie 2020, pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 500 mm din localitatea Agigea (zona Dedeman), județul Constanța, RAJA S.A. a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, în intervalul orar 13.30 – 18.30.

Sunt afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Agigea și Lazu.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: