Connect with us

Stiri

Sute de deținuți de la Poarta Albă, în greva foamei

Maria Ionescu

Publicat

la

Pentru a treia zi consecutiv, protestul deținuților închiși în mai multe penitenciare din țară continuă. Nici Poarta Albă nu se lasă mai prejos, astfel că manifestările pușcăriașilor sunt în vervă, cuprind destul de mulți oameni și capătă forme din ce în ce mai pregnante. După cum  se știe, clădirea penitenciarului a fost construită în urmă cu aproape 70 de ani, special pentru cazarea deținuților folosiți la construcția canalului Dunăre-Marea Neagră. Condițiile de trai erau inumane iar după ce pușcăria a intrat în regimul post-revoluționar din anul 1989, nu s-au schimbat foarte multe. Bine, oamenii nu mai sunt cazați claie peste grămadă, cum erau odinioară, nu mai rabdă foamea pe care au îndurat-o în acele vremuri dar, cu toate astea, deținuții nu sunt mulțumiți de oferta din partea statului. Între timp, însă, odată cu deschiderea secției exterioare de la Valu-lui-Traian, lucrurile s-au mai schimbat. Numărul deținuților de la Poarta Albă s-a redus simțitor, astfel că la ora actuală acolo sunt în jur de 900 de persoane. Cum cei de la Valu au de lucru și sunt prinși cu alte treburi mai importante, inclusiv din punct de vedere financiar, ei nu s-au aventurat în organizarea vreun miting de protest. Dar o parte dintre colegii lor de la Poarta Albă  se află pentru a treia zi în grevă. Totul a început la Iași și la Botoșani și cum vorba circulă inclusiv printre deținuți, nici cei de la noi nu au rămas fără reacție. Pentru a treia zi consecutiv, în jur de 200 de persoane participă la mitingul de protest. Ei se plâng, conform declarației purtătorului de cuvânt, de condițiile de detenție. Pe de altă parte, sunt solidari cu colegii lor din țară care protestează în vederea grațierii. Comisarul Gabriel Botezan ne-a declarat că inițial protestatarii au refuzat pâinea pe care o primeau, dar apoi au trecut la refuzul complet al hranei. Tot el ne-a spus că protestul deținuților este unul pașnic, fără nici un fel de manifestări de violențe. Cu toate acestea, a fost necesară intervenția mascaților pentru a calma spiritele. La ora actuală, deținuții aflați în grevă nu acceptă nici un fel de mâncare. Ei refuză și micul dejun, și prânzul, dar și cina. Să vedem când vor apărea primele probleme medicale! Rămâne de văzut când și în ce context va lua sfârșit acest protest. Reamintim că  ministrul Justitiei, Raluca Prună, a declarat de mai multe ori că închisorile românesti sunt suprapopulate și a anunțat că urmează să fie construite două penitenciare noi, cu câte 1.000 de locuri fiecare. Doar că acest lucru este de durată, iar deținuții nu mai au răbdare. Ei vor grațierea!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Stiri

Programul casieriilor RAJA în perioada sărbătorilor de Sf. Andrei și Ziua Națională a României

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

RAJA S.A. aduce la cunoştinţa tuturor abonaţilor că, în perioada sărbătorilor de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României, activitatea structurilor care asigură continuitatea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare se desfășoară în regim de foc continuu.

În continuare, ca urmare a creșterii alarmante a indicelui de răspândire a virusului SARS-CoV-2, sute de angajați ai societății, care au ca misiune principală producția, distribuția, calitatea apei, colectarea și epurarea acesteia, își îndeplinesc sarcinile specifice în condiții de izolare la locul de muncă, pentru a preveni disfuncționalitățile majore ce ar putea perturba asigurarea serviciilor esențiale.

De asemenea, apelurile către numărul de telefon al Dispeceratului – 0241/924 vor fi preluate fără întrerupere. Echipele de intervenție RAJA sunt pregătite să acţioneze cu promptitudine pentru remedierea în timp util a tuturor avariilor sau a problemelor apărute în sistemul de alimentare cu apă și de canalizare, astfel încât utilizatorii să poată beneficia de serviciile noastre la parametrii optimi.

Abonaţilor interesaţi să îşi achite facturile, le aducem la cunoștință că luni, 30 noiembrie 2020, și marți, 01 decembrie 2020, toate casieriile RAJA vor fi închise.

Începând de miercuri, 02 decembrie 2020 acestea își vor relua programul normal de lucru.

“În perioada în care casieriile RAJA sunt închise, facturile pot fi achitate online, prin intermediul contului de client RAJA – https://contulmeu.rajac.ro/, prin transfer bancar sau direct debit. Abonații care nu au acces la soluțiile de plată la distanță pot achita facturile la punctele de plată Pay Point/Payzone, Westaco și în incinta magazinelor „La doi Pași”.”, precizează Biroul de comunicare.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Trafic îngreunat pe strada Ion Lahovari din municipiul Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unui branșament avariat, de pe strada Ion Lahovari din municipiul Constanța, RAJA S.A. va restricționa traficul auto pe această stradă, tronsonul delimitat de bd. Mamaia și strada Călărași, astăzi – 24 noiembrie 2020, în intervalul orar 10.30 – 14.30.

În vederea desfășurării lucrărilor de reparații, zona va fi împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată și Poliția Locală.

Abonaţii deserviţi nu vor fi afectaţi de aceste lucrări, întrucât echipele de intervenţie încearcă să efectueze reparaţiile cu conducta sub presiune.

“Ne cerem scuze participanților la trafic din zona respectivă, pe care îi asigurăm că echipele RAJA Constanța vor face tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt.”, precizează reprezentanţii Biroului de comunicare.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Trafic îngreunat pe strada Nicolae Iorga din municipiul Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru remedierea unui branșament avariat, de pe strada Nicolae Iorga, din municipiul Constanța, echipele de intervenție RAJA S.A. sunt nevoite să restricționeze traficul auto pe o bandă de circulație de pe această stradă, cu sensul de mers dinspre str. Mircea cel Bătrân către Moldovei, pe o porțiune de 30 m, astăzi – 17 noiembrie 2020, în intervalul orar 10.00 – 14.00.

 

În vederea desfășurării lucrărilor de reparații, zona va fi împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată și Poliția Locală.

 

Abonații din zonă nu sunt afectați de această avarie, întrucât echipele de intervenție încearcă să efectueze reparația cu conducta sub presiune.

 

“Ne cerem scuze participanților la trafic din zona respectivă, pe care îi asigurăm că echipele RAJA Constanța vor face tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt.”, precizează Biroul de comunicare. 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: