Connect with us

Actual

Cu întârziere mare, mai târziu decât în alte localități, … din nou la școală!

Publicat

la

Așa cum v-am informat, în cursul zilei de ieri, cei câteva sute de elevi de la Liceul Teoretic Emil Racoviță din Techirghiol au ajuns la școală dar, după circa o jumătate de oră au fost trimiși acasă din cauza frigului pătrunzător. Ce anume se întâmplase ne-a spus ieri primarul orașului, Iulian Soceanu. El declara că elevii care au cursuri după amiază vor putea să meargă la școală și ziuă să decurgă normal.”Am avut un ghinion teribil. Azi noapte s-a spart o conductă în pământ. La ora actuală avem echipele de intervenție și încercăm să remediem problema. Din păcate, se mai întâmplă și astfel de lucruri. Dar după amiază, cursurile se vor ține fără probleme”, ne declara primarul. Din nefericire, lucrurile nu au stat așa. Problema centralei termice s-a rezolvat de-abia seara, destul de târziu. Iată ce a postat alesul orașului pe pagina sa de facebook. ”Vă facem cunoscut ca s-a remediat problema centralei termice de la Liceul Teoretic “Emil Racoviță” Techirghiol, astăzi la ora 18.00. Elevii sunt așteptați mâine sa își reia activitățile școlare. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, scria primarul Soceanu. Ce-i drept, astăzi cursurile se desfășoară normal și presupunem că în următoarea perioadă elecii vor avea foarte mult de recuiperat – atât săptămâna pe care au pierdut-o (vorba vine, vor spune ei!) din cauza vremii, cât și ziua de ieri!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Patru tineri, reținuți pentru tâlhărie calificată. Victima este un bărbat de 83 de ani, din Aliman

Publicat

la data de

Scris de

Patru tineri sunt cercetați sub acuzația comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată. Unul dintre ei a fost arestat, pentru doi dintre ei a fost dispusă măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile, iar cel de-al patrulea este cercetat în stare de libertate.

Urmare a cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, polițiști din cadrul Secției 6 Rurală Cernavodă au identificat 4 tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani, bănuiți de comiterea faptei.

”Astfel, la data de 12 ianuarie a.c., persoanele în cauză ar fi mers în locuința unui bărbat, din localitatea Aliman, cu care ar fi consumat băuturi alcoolice, iar la un moment dat aceștia ar fi sustras, prin violență, portofelul gazdei de 83 de ani.”, precizează reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

În urma administrării probatoriului în cauză, la data de 15 ianuarie a.c., instanța de judecată a emis măsura arestării preventive a tânărului de 24 de ani. Totodată, în cursul zilei de ieri, 17 ianuarie a.c., alți doi tineri, de 15 și 16 ani, au fost reținuți, pentru 24 de ore, iar astăzi, 18 ianuarie a.c., pe numele acestora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Un alt minor, de 15 ani, este cercetat în stare de libertate.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Hârșova. 9.000 de lei amendă pentru trei tineri care nu au au respectat carantina la domiciliu

Publicat

la data de

Scris de

Persoanele care nu respectă măsura carantinării la domiciliu riscă să primească amenzi foarte mari.

În cursul zilei de ieri, 17 ianuarie, polițiști din cadrul Poliției orașului Hârșova au desfășurat activități pentru verificarea respectării prevederilor legale în ceea ce privește măsura carantinei la domiciliu.

În urma activităților, s-a stabilit faptul că trei tineri, cu vârste cuprinse între 19 și 23 de ani, față de care a fost dispusă măsura carantinării la domiciliu pentru perioada în curs, nu au fost găsiți la adresele de domiciliu declarate.

Persoanele în cauză au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare totală de 9.000 de lei.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un bărbat a ajuns în spatele gratiilor de la penitenciarul Poarta Albă pentru proxenetism

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, 17 ianuarie, polițiștii constănțeni au pus în aplicare un mandat.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat, în municipiul Constanța, un bărbat de 33 de ani, pe numele căruia Judecătoria Brăila a emis un mandat de executare a pedepsei de 3 ani, 2 luni și 20 de zile de închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de proxenetism.

Persoana în cauză a fost escortată și încarcerată în Penitenciarul Poarta Albă.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: