Conecteaza-te cu noi

Politica

Cu o gaură în buget de 20 de miliarde de lei, Ciucă le cere ministerelor să strângă cureaua

Published

on

ciuca guvern

Cu o gaură în buget de 20 de miliarde de lei, adică 4 miliarde de euro, Guvernul Ciucă trece la măsuri drastice. Potrivit stiripesurse.ro, premierul Nicolae Ciucă a semnat o dispoziție, care a fost transmisă tuturor ministerelor și instituțiilor din subordine, pentru reducerea cheltuielilor în contextul crizei încasărilor bugetare. Toți șefii de instituții trebuie să prezinte soluții pentru reducerea cu cel puțin 6% a creditelor bugetare deja aprobate, fără afectarea investițiilor, arată sursa citată.

„Având in vedere obligația Guvernului de a conduce politica fiscal-bugetară în mod prudent si de a gestiona resursele si obligațiile bugetare, precum și riscurile fiscale, de o manieră care să asigure sustenabilitatea poziţiei fiscale, este necesară adoptarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare. În acest context, vă rugăm să dispuneţi reevaluarea fondurilor aprobate prin legea bugetară anuală pentru instituţia pe care o conduceţi si să identificaţi măsuri ce pot fi adoptate, inclusiv prin acte normative, care să conducă la diminuarea prevederilor bugetare cu cel puţin 6% din totalul creditelor bugetare aprobate, fără afectarea investiţiilor, indiferent de sursa de finanțare. a cheltuielilor aferente proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile si din Planul naţional de redresare si rezilienţă. Măsurile identificate vor fi transmise Guvernului până cel târziu la data de 12 aprilie 2023”, se arată în document.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions