Conecteaza-te cu noi

Politica

Cum a fentat-o primarul Făgădău pe consiliera Mihaela Andrei de la PNL

Published

on

Consilierul municipal liberal Mihaela Andrei a solicitat, de nenumărate ori, în cadrul Comisiei de Organizare și Dezvoltare Urbanistică a Consiliului Local Municipal, repararea și modernizarea scărilor de acces pietonal către Plaja Modern, înainte de demararea sezonului estival și ținând cont că această zonă este una extrem de frecventată în perioada Festivalului „Neversea”.

În luna aprilie a.c., consilierul local Mihaela Andrei a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că reprezentanții SC Confort Urban, societate a Primăriei municipiului Constanța, au informat-o că, în prezent, există în plan recondiționarea acestor scări prin accesare de fonduri europene, fără a estima însă termenul de începere sau finalizare a lucrărilor.

În acest context, consilierul municipal al PNL Constanța a cerut la data respectivă Primăriei Constanța dezafectarea și reabilitarea de urgență a acestor scări din bugetul administrației publice locale astfel încât cetățenii, localnici sau turiști, să le poată parcurge în siguranță.

„Au trecut mai bine de trei ani de la dorința declarată a primarului Decebal Făgădău de a amenaja zona de acces în Portul Turistic Tomis și, până în prezent, nu a fost parcursă nici măcar prima fază a proiectului, și anume darea în administrare a scărilor către SC Confort Urban SRL. Ne amintim cu toții cum, în anul 2015, primarul Făgădău ne promitea că va investi nouă milioane de euro, din bugetul Uniunii Europene și din cel local, în amenajarea integrată a zonei de acces pe o lungime de aproximativ 2,6 km, de la Comandamentul Marinei până în dreptul străzii Mihai Eminescu. Între timp, zona spațiului verde din jurul scărilor a fost invadată de gunoaie, de copaci crescuți sălbatic, peisaj ce induce un sentiment de frică”, transmitea, în luna aprilie a.c., consilierul local PNL Mihaela Andrei.  

Prin intermediul aceluiași document de presă, Mihaela Andrei a transmis că, până când Primăria municipiului Constanța va găsi de cuviință să reabiliteze zona din vecinătatea Plajei Modern, locație în care se va desfășura o nouă ediție a Festivalului „Neversea”, consilierul municipal liberal îi îndeamnă pe constănțeni, pentru sănătatea și siguranța lor, să ocolească aceste scări de acces.

Advertisement

Astăzi, un proiect de hotărâre care cuprinde și reabilitarea scărilor de acces către plaja Modern din municipiul Constanța a primit votul consilierilor locali. Proiectul l-a avut drept inițiator pe Decebal Făgădău și nicăieri în documente nu a fost trecut numele celei care a propus lucrările de reabilitare.

“Atâta timp cât nu am văzut în acest proiect… aș fi vrut se știe că sunt mai multe proiecte depuse de mine: în 2017, în ceea ce privește Parcul Tăbăcăriei; în aprilie 2018 – recondiționarea treptelor care fac accesul către plaja Modern și în martie 2018 – marcajul la semafor. Propun adăugarea în dreptul inițiatorului „consilier local Mihaela Andrei”, mulțumesc!”, a transmis consilierul Mihaela Andrei colegilor din Consiliul Local, cu precizarea că primarul Făgădău nici nu era prezent în sala de ședință în momentul discursului.

Într-o hăhăială continuă, viceprimarul Dumitru Babu nu a făcut decât să ia în râs mesajul colegei de la PNL și a comentat pe tot parcursul discursului. Într-un final a spus:

“Eu nu am nicio problemă.”

Singurul care a recunoscut meritele proiectului Mihaelei Andrei a fost Romeo Rezeanu, care s-a ridicat și a spus:

“Colega Mihaela Andrei are dreptate, așa ar fi corect!”

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions