Conecteaza-te cu noi

Politica

CLM se opune unui schimb de terenuri dintre un afacerist și Primăria Constanța. Cum îl apără Făgădău pe milionar

Published

on

Consilierii locali constănțeni au fost chemați, marți, în ședință ordinară pentru a supune votului un proiect de hotărâre privind schimbul de terenuri dintre Municipiul Constanța și SC Orient Construct Decor SRL. Pentru a treia oară!

Același proiect a fost trecut și în ordinea de zi a ședințelor ordinare ale CLM din aprilie și mai a.c. Aceeași situație… consilierii locali au respins de fiecare dată proiectul privind schimbul de terenuri dintre municipiul Constanța și SC Orient Construct Decor SRL.

Dacă până acum primarul Decebal Făgădău a ales să nu comenteze votul consilierilor pe marginea acestui proiect, astăzi, edilul a intervenit în apărarea afaceristului Dorinel Turcu și a spus:

“Acolo este un teren pe care nu îl va îngriji nimeni și va fi un maidan în continuare. Noi propuneam să obținem o bucată de parcare a orașului și să-i dăm o bucată de maidan. Nu e niciun fel de problemă, eu nu insist să îi creez un beneficiu ciuva, dar am considerat că acest proiect era oportun în configurarea unei proprietăți, astfel încât să nu fructifice două locuri diferite și să nu vină două construcții, ci cu una, funcțională. Dar nu e niciun fel de problemă, vom merge mai departe așa cum e PUZ-ul în Mamaia, două clădiri, o bucată de maidan.”

 Dorinel Turcu, un miliardar discret

Advertisement

Societatea Orient Decor Construct face parte dintr-un grup de firme controlat de miliardarul Dorinel Turcu. Deși are o prezență discretă în spațiul public, acesta este, probabil, unul din primii zece bogătași ai Constanței. În principal, firmele sale se ocupă cu importul și comercializarea ceramicii chinezești. Însă, în parteneriat cu Nicolae Crăciun, Dorinel Turcu mai deține părți sociale în Confort Construct SRL – o firmă care a ridicat, cu ceva probleme, un bloc vizavi de City Park Mall, dar și acțiuni în Easy Credit 4 All IFN SA – o societate de creditare care operează deja la nivel național, fiind una din cele mai profitabile din România.

De asemenea, pentru a înțelege cine este Dorinel Turcu, ce afaceri și interese are în Constanța, vă invităm să studiați documentele pe care „Ordinea.ro” vi le pune la dispoziție:

Dorinel Turcu vrea să-și întregească proprietatea din Mamaia pe seama unui schimb de terenuri cu Primăria lui Făgădău

 

 

Advertisement

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions