Connect with us

Administratie

Cum își laudă prefectul de Constanța activitatea din 2018

Publicat

la

Printr-un bilanț prezentat departe de ochii presei și alături de angajați ai instituției, dar și de oficiali locali, Dumitru Jeacă, prefectul județului Constanța, transmite un document opiniei publice prin intermediul căruia își prezintă activitatea din 2018. Astfel, trimisul Guvernului în teritoriu ne spune cum a respectat legislația în vigoare, cum a verificat toate actele administrative și cum a vegheat la… întărirea capacității instituționale. Mai mult, prefectul nu uită să le amintească locuitorilor din județul Constanța cum a crescut calitatea serviciilor publice desfășurate în cadrul Instituției Prefectului și cum achizițiile publice s-au făcut în mod eficient. Ceea ce este cu adevărat interesant abia acum urmează. Prefectul de Constanța se laudă cu… susținerea transparenței, dezvoltarea capacității instituționale prin “asigurarea accesului la informațiile de interes public”. Contrar informațiilor furnizate prin intermediul unui document realizat în aplicația Power Point, din păcate, prefectul județului Constanța a fugit de ochii cetățenilor, iar activitățile la nivelul instituției a cărei activitate o coordonează s-au desfășurat cu ușile închise. În tot acest timp, informațiile scoase de acolo au fost doar cele care au pus instituția într-o lumină pozitivă. Desigur, aceasta poate fi noua abordare a transparenței din administrație…

Despre cifre și tot ceea ce susține prefectul Dumitru Jeacă în ceea ce privește activitățile desfășurate anul trecut, vă punem la dispoziție documentul:

Download (PPTX, 2.2MB)

 

La prezentarea bilanțului Instituției Prefectului a participat și președintele CJ Constanța, Horia Marius Țuțuianu. El a scris un mesaj pe contul său de Facebook.

“Anul trecut a fost un an cu multe încercări și evenimente deosebite. Astăzi am participat la prezentarea Bilanțului Instituției Prefectului pe anul 2018. Reprezentanții acestei instituții au arătat că sunt adevărați profesioniști prin toate măsurile luate în vederea rezolvării problemelor apărute. Le mulțumesc reprezentanților Instituției Prefectului Constanța pentru activitatea desfășurată în anul ce a trecut. Totodată, doresc să le urez mult succes și multă putere de muncă întregii echipe!”, este mesajul scris de Țuțuianu în mediul online.

sursa foto: Facebook

Comments

comments

Administratie

Chițac: „În viziunea mea, parcările rezidențiale trebuie licitate“

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, s-a lăudat, astăzi, într-o conferință de presă, că a reușit să adune la masă tot spectrul politic din Consiliul Local pentru a da o nouă formă regulamentului parcărilor. Deși s-a opus din răsputeri modificării acestuia, Chițac a afirmat cu nonșalanță că nu a spus că actualul regulament al parcărilor are o formă foarte bună. Chițac a spus că nouă formă a regulamentului parcărilor va fi urcată spre consultare publică săptămâna viitoare, iar apoi supusă aprobării Consiliului Local. Primarul a mai spus că, totuși, are o nemulțumire legată de faptul că, în viziunea sa, parcările rezidențiale trebuie licitate.

El a mai spus că, toți banii strânși din parcări vor fi cheltuiți tot pentru parcări.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Răsăuțeanu taxează dur ipocrizia lui Chițac: „În 2020 susținea sistemul centralelor de cartier. Acum vrea un CET nou“

Publicat

la data de

Scris de

Liderul consilierilor PSD, Costin Răsăuțeanu îl taxează dur pe primarul Vergil Chițac și îl acuză de ipocrizie, atât pe el, cât și pe liberali. Răsăuțeanu afirmă că, în campania electorală din 2020, candidatul Vergil Chițac susținea că singura soluție pentru încălzirea apartamentelor în municipiul Constanța este sistemul centralelor de cartier.

„Le găsise și locația: structura actualelor puncte termice. Așa după cum era notat în programul său electoral. Program care a dispărut de Altfel, șters fiind de pe site-ul primarului în exercițiu! Mai mult decât atât, candidatul Vergil Chițac înfiera cu mânie liberală soluția pe care administrația PSD a prezentat-o încă din 2019, respectiv construcția unui CET nou cu instalații de cogenerare! Ca să nu mai amintim și faptul că, la acel moment, PNL a votat împotriva propunerii social – democraților.

În 2022, mai precis în cadrul ședinței extraordinare desfășurată ieri, primarul Vergil Chițac în postură de inițiator (!!!) a supus votului proiectul „Sursă de producţie energie utilă termic şi electrică prin cogenerare de înaltă eficienţă, în municipiul Constanţa“. Adică fix ce hulea cu doar doi ani în urmă! Așa cum au procedat și liberalii. Cei care, ieri, l-au votat!

Drept este că acum au fost supuse votului și cheltuielile  legate de proiect în vederea depunerii acestuia în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. La fel de adevărat este, însă, și că banii din PNRR sunt acolo, dar nu ajung în visteria municipiului dacă administrația publică locală nu știe cum să-i acceseze. Iar până acum, administrația Chițac nu a dat dovadă de prea multă pricepere în accesarea de fonduri!“, spune Răsăuțeanu.

„Astăzi (ieri, n.r.) s-a votat un proiect extrem de important pentru Constanța și constănțeni: am trecut într-o nouă etapă a Strategiei de termoficare în sistem centralizat a municipiului Constanța, inițiată de PSD în 2019. Se pare că, până la urmă, soluția PSD a fost una foarte bună, având în vedere faptul că actualul primar o preia și o pune în practică. Trebuie să nu se greșească atunci când se va depune proiectul pentru a primi finanțare. În același timp, trebuie să ne mișcăm repede pentru a nu pierde oportunitatea finanțării prin PNRR. Banii sunt acolo, dar trebuie să știm cum să îi accesăm. Altfel putem să îi pierdem definitiv.

Prețul enorm pe care îl plătesc astăzi constanțenii pe gigacalorie poate să scadă semnificativ, dacă lucrurile se vor mișca rapid și cum trebuie. Constănțenii nu mai pot aștepta ani de zile pentru ca prețul gigacaloriei să scadă și să ajungă la un nivel acceptabil”, mai afirmat Costin Răsăuțeanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța va cheltui 1,2 milioane de lei pe muzică de petrecere. Evenimentele vor avea loc în perioada 2 – 4 septembrie

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța caută o firmă care să organizeze evenimentele din perioada 2 – 4 septembrie 2022, care vor avea loc în parcarea de la Plaja Modern. Este vorba despre un spectacol de muzică românească lăutărească și de petrecere, precum și cele ale etniilor. Recitalurile vor fi susținute de artiști, orchestre, tarafuri și ansambluri.

Valoarea totală estimată a acestui spectacol 1.091.230 de lei fără TVA sau 1.298.563 de lei cu TVA.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: