Connect with us

Administratie

Primaria Castelu încurajează localnicii să acceseze programul pentru panouri fotovoltaice

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Reprezentanții Primăriei comunei Castelu din județul Constanța îi încurajează pe locuitori să acceseze programul pentru panouri fotovoltaice, intocmai cum presupune “Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională”.

Ce se finanțează?!

Conform documentației care stă la baza proiectului, cheltuielile cu achiziția sistemului de panouri fotovoltaice cu putere minimă instalată de 3kWp (sistemul de panouri fotovoltaice, invertor, conexiuni, tablou electric), cheltuielile cu montajul și punerea în funcțiune a sistemului de panouri fotovoltaice (15% din costurile echipamentelor și instalațiilor electrice), precum și TVA aferentă cheltuielilor eligibile. De asemenea, valoarea finanțată presupune obținerea de fonduri în procent de până șa 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 20.000 de lei.

Cine pot fi beneficiarii acestui proiect?!

Același document pe care Primăria comunei Castelu l-a pus la dispoziția “Ordinea.ro” arată că beneficiarii acestui proiect pot fi următoarele categorii de persoane: persoanele fizice cu domiciliul în România, proprietarul imobilului constructive pe care se amplasează sistemul de panouri fotovoltaice, persoanele fizice care au acordul tuturor proprietarilor cu privire la implementarea proiectului, în situația în care imobilul constructive pe care se amplasează sistemul de panouri fotovoltaice este deținut în coproprietate (coproprietarii vor semna cererea de finanțare) și, foarte important, imobilul nu trebuie să facă obiectul unui litigiu în curs de soluționare la instanțele de judecată ori obiectul vreunei revendicări, potrivit unei legi special sau dreptului comun sau al unei procedure de expropriere pentru cauză de utilitate publică. Totodată, beneficiarii acestui program pot fi și persoanele fizice care nu au obligații restante la bugetul de stat și la bugetul local.

Pentru înscriere sunt necesare următoarele documente: cererea de finanțare, actul de identitate al solicitantului, extras de carte funciară din care să rezulte dreptul de proprietate asupra imobilului constructive pe care se va implementa proiectul, certificatul de atestare fiscal privind obligațiile de plată către bugetul de stat, emis pe numele solicitantului, de către organul territorial de specialitate al Ministerului Finanțelor Publice și certificatul de atestare fiscal privind impozitele și taxele locale și alte venituri ale bugetului local, emis pe numele solicitantului, de către autoritatea publică locală în a cărei rază teritorială își are domiciliul.

IMPORTANT! Toate documentele solicitate trebuie să fie în termen de valabilitate la data înscrierii, în original sau în copie legalizată. Extrasele de carte funciară nu trebuie să fie mai vechi de 30 de zile la data înscrierii.

Ce alte detalii trebuie să cunoașteți despre proiectul pe care Primăria comunei Castelu îl promovează, vă invităm să citiți în documentul pe care vi-l punem la dispoziție.

Download (PDF, 762KB)

 

 

 

 

Comments

comments

Administratie

Făgădău îi invită pe constănțeni la o tochitură și o plăcintă dobrogeană

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială Constanța organizează în data de 14 noiembrie 2019, cu ocazia „Zilei Dobrogei”, un eveniment festiv în 5 spații de întâlnire a vârstnicilor din municipiul Constanța.

Astfel, începând cu ora 11:00, toți constănțenii sunt invitați la o tochitură și o plăcintă dobrogeană în următoarele locații:

– Pavilion Piațeta Badea Cârțan;

– Pavilion Parc Casa de cultură;

– Pavilion Parc Tomis II;

– Pavilion CET;

– Piațeta FAR.

Pentru a se putea bucura toți constănțenii de bucatele alese, pentru etnicii musulmani tochitura va fi preparată cu carne de curcan și pui. Atmosfera va fi întreținută de soliști de muzică populară din folclorul dobrogean, aromân, turco-tătar, lipovenesc și grecesc.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Zeci de orașe din România, cu bugetele pe butuci. Orban promite alocări de fonduri

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Reprezentanții Asociației Orașelor din România au fot invitați la Palatul Victoria pentru o întrevedere cu prim-ministrul României Ludovic Orban. La întâlnire a luat parte și ministrul Dezvoltării și Lucrărilor Publice, Ion Ștefan, precum şi șeful Cancelariei Ionel Dancă. Din delegația AOR au făcut parte Mădălin Ady Teodosescu, președinte AOR și primar al orașului Balș, Ionel Chiriță, președinte executiv, vicepreşedinţi şi alţi primarii din conducerea asociaţiei. Asociația Orașelor din România a subliniat, în dialogul cu prim-ministrul Ludovic Orban, că este hotărâtă să fie în continuare partener activ în realizarea de proiecte de acte normative, în beneficiul colectivităților locale, știut fiind faptul că dispunem de o expertiză și de profesioniști locali care trebuie să fie luați în seamă și folosiți de Guvern pentru experiența lor.

După întâlnire, Ionel Chiriță a declarat a fost o discuție aplicată, în care dorințele noastre au fost puse în practică, în sensul că orașele care nu reușit să aibă bani până la sfârșitul anului îi vor primi.

„Promisiunile pentru anul viitor sunt destul de bune, în sensul că în noul exercițiu financiar cotele pe care le-am cerut vor fi puse în aplicare”, a spus Ionel Chiriță, președinte executiv AOR.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a declarat că în momentul de faţă sunt 43 de oraşe care nu mai dispun de bani de salarii şi nici de funcţionare, dar urmează să primească fonduri la rectificarea bugetară.

„La asociaţia oraşelor mi-au spus foarte clar că 43 de localităţi nu au bani să termine bugetul. O să le dăm prin intermediul ordonanţei de urgenţă de rectificare, de aia am demarat discuţiile cu asociaţiile autorităţilor locale, ca să ştim foarte clar cum prevedem sume care să le permită să închidă anul. Sunt 43 de oraşe care nu au bani de salarii, nu mai au bani de cheltuieli de funcţionare, pot să rămână fără lumină pe străzi, nu mai au bani să plătească indemnizaţiile persoanelor cu dizabilităţi, că au fost transferate anul acesta la localităţi fără să le transfere şi resursele financiare”, a spus Orban, la România TV, potrivit Agerpres.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Campania „Curățăm Constanța Noastră”. Romii, voluntari la acțiuni de igienizare

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Campania „Curățăm Constanța Noastră” continuă și în luna noiembrie, notează Primăria Constanța. Astfel, 70 de voluntari de la Asociația Partida Romilor ”Pro Europa” Constanța au răspuns demersului inițiat de Primăria Municipiului Constanța. La acțiunea de igienizare organizată pe strada Viorelelor din cartierul KM 5 au participat și reprezentanți ai Direcției Generale Poliția Locală, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța și ai societății de salubrizare.

„Sute de saci de gunoi s-au strâns în urma acțiunii de ecologizare. Toți voluntarii au primit echipamentele necesare pentru buna desfășurare a activității. Primăria Municipiului Constanța mulțumește tuturor celor care au înțeles că doar prin contribuția fiecăruia dintre noi ne vom putea mândri cu un oraș curat și mai frumos“, se arată într-un comunicat al Primăriei Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: