Connect with us

Administratie

Liberalul Niculescu, lecție de administrație pentru Făgădău: “Rotunjește bugetul prin amendarea excesivă a constănțenilor”

Maria Ionescu

Publicat

la

George Niculescu, consilier județean în cadrul Consiliului Județean Constanța, le-a dat o mâna de ajutor colegilor săi de la municipiu și a lucrat un proiect de hotărâre prin care solicită reducerea amenzilor aplicate celor care nu își plătesc locul de parcare, conform HCL privind plata locului de parcare prin SMS. Despre ce este vorba? La începutul lunii noiembrie 2018, în cadrul unei conferințe de presă organizată la la sediul PNL Constanța, Niculescu a susținut că Primăria Constanța nu trebuie să-i amendeze pe constănțeni în mod excesiv atunci când vine vorba de parcarea autoturismului pe domeniul public și remarca faptul că amenzile sunt exagerat de mari. Drept soluție, liderul PNL Constanța a prezentat un proiect pe care, alături de colegii săi din Consiliul Local, urmau să-l depună. Ieri, George Niculescu a informat că documentul a fost înregistrat pe 21 decembrie 2018 la Primăria Constanța, însă nimeni nu s-a sinchisit să urgenteze luarea unei măsuri în vederea introducerii lui în ședința de Consiliu Local din luna ianuarie, problema fiind una importantă pentru toți posesorii de autoturisme din municipiul Constanța, dar și pentru cei care vin și au nevoie de un loc de parcare.

În acest sens, Niculescu îl acuză pe primarul Decebal Făgădău că amână proiectul, iar acest aspect îl determină să susțină că, în acest fel, șeful administrației municipale vrea să “rotunjească bugetul”, respectiv prin “amendarea excesivă a constănțenilor”.

“Amânarea, de către primar, a unui astfel de proiect ma face sa cred că Primăria Constanța este interesată să îsi rotunjeasca bugetul din amendarea excesiva a constantenilor. Așteptăm ca primarul Decebal Făgădău să grăbească punerea acestui proiect pe ordinea de zi, astfel încât constănțenii să își poată achita tariful de parcare și prin metode alternative”, scrie George Niculescu pe pagina sa de Facebook .

Iată mesajul complet:

Să vedeți cam cum se mișcă lucrurile în Primăria Constanța!

Am vorbit mai demult despre necesitatea instalării unor puncte de taxare automată a serviciilor de parcare în municipiul Constanța, precum și despre modificarea orarului de tarifare (între orele 18:00 – 08:00, precum și sâmbăta și duminica, parcare gratuită). Totodată, am subliniat și necesitatea scăderii amenzilor pentru parcare, mai ales că, în momentul de față, tarifele practicate de Primăria Constanța sunt exagerate.
Nu am vrut ca vorbele să rămână doar vorbe, am trecut și la fapte și, alături de colegii mei din Consiliul Municipal, am depus un proiect de hotărâre pe data de 21 decembrie 2018. De atunci, a trecut mai bine de o lună și jumătate, iar domnul primar nu dă niciun semn că ar vrea ca un asemenea proiect să intre în dezbaterea comisiilor interne, astfel încât, într-un final, proiectul să poată fi pe ordinea de zi.
Dincolo de lupta politică, în municipiul Constanța este necesară prezența unui mod alternativ de taxare a serviciilor de parcare, un orar gratuit, precum și reducerea amenzilor pentru acest serviciu.
Amânarea, de către primar, a unui astfel de proiect ma face sa cred că Primăria Constanța este interesată să îsi rotunjeasca bugetul din amendarea excesiva a constantenilor.
Așteptăm ca primarul Decebal Făgădău să grăbească punerea acestui proiect pe ordinea de zi, astfel încât constănțenii să își poată achita tariful de parcare și prin metode alternative.
Este bine ca primarul Constanței să înțeleagă că, prin acest proiect de hotărâre, nu face nicio favoare PNL-ului, ci îi ajută pe constănțeni!

Ce presupune alternativa la proiectul pe care administrația Făgădău a pus-o în aplicare de ceva timp o găsiți citind un articol “Ordinea.ro”:

Un consilier județean PNL face ordine în regulamentul parcărilor prin SMS din municipiul Constanța

Notă! George Niculescu este unul dintre cei trei liberali care s-a înscris în cursa internă pentru fotoliul de primar al municipiului Constanța, ca alternativă la actuala conducere a administrației locale.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Administratie

Constanța. Asfalt nou pe străzile din cartierul Faleză Nord

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Tot mai multe străzi din cartierul Faleză Nord beneficiază de o infrastructură rutieră modernă. Echipele SC Confort Urban SRL au finalizat lucrările de reabilitare a carosabilului pe strada Muncel, tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Unirii. Zona carosabilă decopertată a fost îmbrăcată în asfalt.

Până în prezent, programul de modernizare a zonei carosabile din cartierul Faleză Nord a cuprins străzile Făgetului, Petru Vulcan, Ion Vodă, Timișanei și Dobrogei, porțiunile cuprinse între bulevardul Mamaia și strada Unirii.

Reamintim că lucrările de reabilitare a tramei stradale se desfășoară conform planificării pentru a acoperi toate zonele rezidențiale. (comunicat de presă Primăria Constanța)

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Continuă acțiunile de igienizare a piețelor administrate de RAEDPP

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Continuă acțiunile de igienizare în piețele agroalimentare din municipiul Constanța, administrate de Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța. Potrivit unei informări a Regiei, echipele firmei de curățenie contractate de Regie au desfășurat, miercuri, 1 iulie, o acțiune de igienizare în piața Tomis 3, pentru a spori siguranța clienților și ca măsură de prevenție privind îmbolnăvirea și limitarea răspândirii noului coronavirus, COVID-19. Rând pe rând, toate piețele administrate de RAEDPP Constanța vor fi igienizate zilele următoare, notează sursa citată.

„Totodată, pe perioada stării de alertă se mențin măsurile pentru siguranța cetățenilor: marcaje inscripționate pe asfalt, dezinfectant pentru mâini, măsurarea temperaturii de la distanță, precum și purtarea măștii. Clienții piețelor sunt rugați să păstreze distanța socială recomandată de 1,5 – 2 metri.“, mai arată sursa citată.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Valentin Vrabie, primarul municipiului Medgidia, trimis în judecată pentru fals intelectual

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Valentin Vrabie, primarul municipiului Medgidia, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual, spun procurorii.

Conform datelor existente la acest moment, dosarul este o urmare a disjungerii cauzei nr. 596/P/2018 dispusă prin ordonanţa din data de 09.06.2020.

În cadrul acestei anchete, prin ordonanța din data de 10.06.2020, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem, precum și efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul VRABIE VALENTIN, prin prisma infracțiunii de fals intelectual, prev. de art.321 Cod penal, iar prin ordonanța din data de 17.06.2020 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale în mod corespunzător in raport de respectivul inculpat. În temeiul dat de art. 328-329 Cod procedură penală, art. 315 alin 2 lit. C c.pr.penala si al art. 272 si urm. Cod procedură penală, procurorul Teodor Nita a dispus trimiterea în judecată a inculpatului – VRABIE VALENTIN, primar al Municipiului Medgidia, pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual, prev. de art.321 Cod penal. In plus, Judecătorul de Cameră Preliminară a inaintat propunerea de desfiinţare totală a documentului fals – certificat fiscal nr. 8577/20.06.2019, precum și a actelor subsecvente, autentificate, respectiv: actul de dezmembrare nr. 3148 și actul de dare în plată nr. 3149, ambele din 19.07.2019 – B.N.P. Tragone George.

Dosarul a fost inaintat Judecatoriei Medgidia, însoțit de un exemplar din rechizitoriu pentru comunicare către inculpat.

NOTĂ! Dosarul este înregistrat sub numărul 4316/256/2020.

INFO! Valentin Vrabie este membru al Partidului Național Liberal, este primarul municipiului Medgidia din anul 2016, atunci când a candidat independent.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: