Connect with us

Administratie

Liberalul Niculescu, lecție de administrație pentru Făgădău: “Rotunjește bugetul prin amendarea excesivă a constănțenilor”

Maria Ionescu

Publicat

la

George Niculescu, consilier județean în cadrul Consiliului Județean Constanța, le-a dat o mâna de ajutor colegilor săi de la municipiu și a lucrat un proiect de hotărâre prin care solicită reducerea amenzilor aplicate celor care nu își plătesc locul de parcare, conform HCL privind plata locului de parcare prin SMS. Despre ce este vorba? La începutul lunii noiembrie 2018, în cadrul unei conferințe de presă organizată la la sediul PNL Constanța, Niculescu a susținut că Primăria Constanța nu trebuie să-i amendeze pe constănțeni în mod excesiv atunci când vine vorba de parcarea autoturismului pe domeniul public și remarca faptul că amenzile sunt exagerat de mari. Drept soluție, liderul PNL Constanța a prezentat un proiect pe care, alături de colegii săi din Consiliul Local, urmau să-l depună. Ieri, George Niculescu a informat că documentul a fost înregistrat pe 21 decembrie 2018 la Primăria Constanța, însă nimeni nu s-a sinchisit să urgenteze luarea unei măsuri în vederea introducerii lui în ședința de Consiliu Local din luna ianuarie, problema fiind una importantă pentru toți posesorii de autoturisme din municipiul Constanța, dar și pentru cei care vin și au nevoie de un loc de parcare.

În acest sens, Niculescu îl acuză pe primarul Decebal Făgădău că amână proiectul, iar acest aspect îl determină să susțină că, în acest fel, șeful administrației municipale vrea să “rotunjească bugetul”, respectiv prin “amendarea excesivă a constănțenilor”.

“Amânarea, de către primar, a unui astfel de proiect ma face sa cred că Primăria Constanța este interesată să îsi rotunjeasca bugetul din amendarea excesiva a constantenilor. Așteptăm ca primarul Decebal Făgădău să grăbească punerea acestui proiect pe ordinea de zi, astfel încât constănțenii să își poată achita tariful de parcare și prin metode alternative”, scrie George Niculescu pe pagina sa de Facebook .

Iată mesajul complet:

Să vedeți cam cum se mișcă lucrurile în Primăria Constanța!

Am vorbit mai demult despre necesitatea instalării unor puncte de taxare automată a serviciilor de parcare în municipiul Constanța, precum și despre modificarea orarului de tarifare (între orele 18:00 – 08:00, precum și sâmbăta și duminica, parcare gratuită). Totodată, am subliniat și necesitatea scăderii amenzilor pentru parcare, mai ales că, în momentul de față, tarifele practicate de Primăria Constanța sunt exagerate.
Nu am vrut ca vorbele să rămână doar vorbe, am trecut și la fapte și, alături de colegii mei din Consiliul Municipal, am depus un proiect de hotărâre pe data de 21 decembrie 2018. De atunci, a trecut mai bine de o lună și jumătate, iar domnul primar nu dă niciun semn că ar vrea ca un asemenea proiect să intre în dezbaterea comisiilor interne, astfel încât, într-un final, proiectul să poată fi pe ordinea de zi.
Dincolo de lupta politică, în municipiul Constanța este necesară prezența unui mod alternativ de taxare a serviciilor de parcare, un orar gratuit, precum și reducerea amenzilor pentru acest serviciu.
Amânarea, de către primar, a unui astfel de proiect ma face sa cred că Primăria Constanța este interesată să îsi rotunjeasca bugetul din amendarea excesiva a constantenilor.
Așteptăm ca primarul Decebal Făgădău să grăbească punerea acestui proiect pe ordinea de zi, astfel încât constănțenii să își poată achita tariful de parcare și prin metode alternative.
Este bine ca primarul Constanței să înțeleagă că, prin acest proiect de hotărâre, nu face nicio favoare PNL-ului, ci îi ajută pe constănțeni!

Ce presupune alternativa la proiectul pe care administrația Făgădău a pus-o în aplicare de ceva timp o găsiți citind un articol “Ordinea.ro”:

Un consilier județean PNL face ordine în regulamentul parcărilor prin SMS din municipiul Constanța

Notă! George Niculescu este unul dintre cei trei liberali care s-a înscris în cursa internă pentru fotoliul de primar al municipiului Constanța, ca alternativă la actuala conducere a administrației locale.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Administratie

Constanţa. PMP vrea interzicerea folosirii telefonului mobil şi a căştilor în timpul traversării străzilor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

PMP Constanţa doreşte interzicerea folosirii telefonului mobil şi a căştilor, în timpul traversării străzilor. Cei de la Mișcarea populară propun, în acest sens, amplasarea unor marcaje de avertizare în apropierea trecerilor de pietoni, prin care să se indice interdicția utilizării telefoanelor sau altor dispozitive electronice mobile în timpul traversării. PMP spune că, după propunerea înregistrată la începutul anului la Primăria Municipiului Constanța (nr. 3866/09.01.2019), privind suprailuminarea trecerilor de pietoni prin montarea unor corpuri de iluminat cu LED, ce a fost deja parțial implementată, noua inițiativă a consilierilor locali ai Mișcării Populare Constanța a fost pusă deja în practică.

„Prima trecere semnalizată în acest mod a fost realizată pe strada Traian din Municipiul Constanța, în dreptul Liceului Teoretic „Traian”. Având în vedere numărul tot mai mare de pietoni ce utilizează dispozitive electronice în timpul traversării, dispozitive ce afectează substanțial atât atenția vizuală, cât și acustică, considerăm că astfel de marcaje sunt necesare în apropierea tuturor trecerilor de pietoni din Constanța.

Precizăm că astfel de marcaje au fost implementate în multe orașe din Statele Unite ale Americii și din Europa, din cauza numărului tot mai mare de accidente cu victime produse din neatenția pietonilor care se angajează în traversare pe trecerile de pietoni, utilizând telefonul mobil sau purtând căști“, spun cei de la PMP Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Parcul din zona Casei de Cultură, botezat cu numele Reginei Maria. Făgădău: Nu voi demola nicio biserică!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Parcul de la Casa de Cultură are, începând de astăzi, o nouă denumire: „Parcul Regina Maria”. Placa ce atestă atribuirea numelui de „Regina Maria“ a fost dezvelită, astăzi, de primarul Constanței, Decebal Făgădău, de rectorul Universității Andrei Șaguna, Aurel Papari și subprefectul Ionuț Done.

„Sunt deosebit de bucuros și onorat că particip la acest eveniment cu totul și cu totul special. El reprezintă pentru mine înfăptuirea a două vechi năzuințe. Prima, este legată de atribuirea unui nume acestui parc. Și, pentru acest motiv, în ultimii ani, am adresat câteva rugăminți și câteva propuneri. Și iată că acum sunt foarte plăcuta situație de a-i mulțumi domnului primar că a sprijinit această propunere, că a aprobat această propunere și pentru sprijinul prețios fără de care nu am fi reușit. Cel de-a doua năzuință este legată de omagierea Reginei Maria“, a spus Papari.

Subprefectul Done: „Regina Maria – mama răniților“

Subprefectul Constanței, Ionuț Done a evocat-o, la rândul său, pe Regina Maria, considerând-o „mama răniților“.

„Este parcul copilăriei mele. Mă bucur că primește o asemenea denumire. Regina MARIA, CUM ȘTIM CU TOȚII, A FOST DENUMITĂ ȘI MAMA RĂNIȚILOR. A făcut multe pentru România. A fost și om de stat, a luptat pentru unitate. Dorințele probabil i s-au împlinit după cum știm: unitatea tuturor românilor“, a declarat subprefectul Constanței.

Făgădău: „Nu voi demola nicio biserică“

La rândul său, primarul Constanței a spus că lucrează la un proiect care înseamnă „regenerarea întregii zone de la Casa de Cultură și transformarea întregii zone într-un parc“.

„Ne-am gândit că, dincolo de atribuire a numelui de Regina Maria acestui parc, să începem să aducem oamenii în această zonă. Pe lângă cele două locuiri de joacă, mă bucură că cele două instituții din zonă, Universitatea „Andrei Șaguna” și „Colegiul Național de Arte Regina Maria” au venit cu propunere care, după alte două încercări, au venit cu propunerea de Regina Maria, regina inimilor noastre. Redevenirea acestui parc începe dintr-un colț. Știu că există voci critice la adresa bisericii începute lângă o altă biserică. Cred că ar trebui să ne uităm la partea bună, că acest prilej să fie unul de solidaritate. Toți cei care au credință, să ne unim forțele și să ajutăm Arhiepiscopia să finalizeze această lucrare. De demolat, în mandatul meu nu se va demola nicio biserică“, a spus Decebal Făgădău.

Amintim că atribuirea numelui de Regina Maria parcului de la Casa de Cultură a fost votată de Consiliul Local Constanța, la propunerea primarului Decebal Făgădău. Primarul a spus, într-un comunicat de presă, că parcul a fost redenumit la sugestia universității Andrei Șaguna.

Pe de altă parte, parcul de la Casa de Cultură, care acum ca tematică Războiul de independență de la 1877, deci, este legat de Regele Carol I, este ciopârțit de două lăcașuri de cult, o capelă funcțională și o alta în construcție.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța anunță că a plantat peste 200 de arbuști

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța ne informează că peste 200 de arbuști se plantează în aceste zile lângă toate locurile de joacă nou amenajate, precum și lângă parcările nou înființate.

„Echipele Serviciului Gestionare Spații Verzi din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au acționat pe bulevardul Tomis, bulevardul Alexandru Lăpușneanu, strada Nicolae Iorga, Mălinului, Heracleea, Lupeni, Făt Frumos, Șoseaua Mangaliei. În această lună se vor mai planta trandafiri, pentru ca luna decembrie să fie dedicată plantării arborilor ( mesteceni, arțari, castani sau pruni decorativi), atâta timp cât condițiile meteorologice o vor permite. Facem apel la constănţeni să protejeze plantațiile nou-înființate, să contribuie la menținerea acestora în stare de vegetație și, dacă este cazul, să sesizeze Primăria Constanţa (0241.550055) sau Direcția Generală Poliția Locală (0241.484205 sau 0799.606142 – WhatsApp) în situația în care constată acte de vandalism sau de sustragere a materialului dendro-floricol din teren“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: