Connect with us

Administratie

Un consilier județean PNL face ordine în regulamentul parcărilor prin SMS din municipiul Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

George Niculescu, consilier județean în cadrul Consiliului Județean Constanța le-a dat o mâna de ajutor colegilor săi de la municipiu și a lucrat un proiect de hotărâre prin care solicită reducerea amenzilor aplicate celor care nu își plătesc locul de parcare, conform HCL privind plata locului de parcare prin SMS.

“Primăria Constanța nu trebuie să-i amendeze pe constănțeni în mod excesiv. Am observat că sunt amenzi foarte mari; spre exemplu, în cazul unui șofer care nu plătește 2 lei / oră parcarea în municipiul Constanța, amenda se ridică la suma de 400 de lei. Din acest motiv spun, Primăria nu trebuie să își mărească buetul prin aplicarea acestor amenzi. De altfel, Primăria nu a pus la dispoziție un sistem alternativ de plată pentru, de exemplu, cazul șoferului care nu are telefonul la el, al celui care nu are baterie la telefon, orice… ”, a explicat inițiatorul proiectului, consilierul județean George Niculescu, într-o conferință de presă organizată la sediul filialei.

De asemenea, în expunerea de motive aferentă proiectului, Niculescu precizează următoarele:

“Consider total disproporționată valoarea amenzii contravenționale în raport cu valoarea serviciului oferit de Primăria Constanța. Așa cum am precizat, tariful este de 2 lei pentru o oră iar amenda este de la 400 la 800 de lei pentru persoane fizice, respectiv de la 500 la 1.000 de lei pentru persoane juridice. Măsura coercitivă este de până la maxim 500 de ori mai mare decât tariful serviciului prestat. (…) Din acest motiv propun modificarea amenzilor prevăzute la art. 10 alin. 1 din HCLM 138/2013, după cm urmează: pentru art. 43 se sancționează cu amendă contravențională de la 50 la 100 de lei pentru persoane fizice și de la 100 la 150 de lei pentru persoanele juridice. De asemenea, având în vedere că nu există un sistem de plată alternativ la serviciul de plată prin SMS, propun instalarea de urgență a unor puncte de taxare automată a serviciului de parcare. În cazul în care conducătorul auto nu are telefonul asupra sa sau telefonul este indisponibil. (…) De asemenea, intervalul orar de taxare aflat în vigoare este excesiv: de luni până duminică între orele 00.00 – 24.00. Pe cale de consecință, propun modificarea intervalului orar astfel: luni – vineri, 07.00 – 17.00”, se arată în expunerea de motive aferentă proiectului.

Comments

comments

Administratie

Atenție, șoferi! Se introduce taxă pentru parcarea de la Spitalul Județean

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Sistemul automat de taxare din parcarea supraetajată situată în zona Spitalului Județean de Urgență Constanța va fi pus în curând în funcțiune, anunță Primăria Constanța. Sursa citată notează că parcarea va fi deschisă 24 de ore din 24, iar prima oră de staționare va fi gratuită. Conform regulamentului, accesul în parcare se va realiza prin solicitarea și obținerea tichetului de acces ce va fi validat apoi la ieșire, la cele două automate de plată situate în incinta parcării.

„30% din cele 265 de locuri disponibile în parcarea supraetajată vor fi atribuite riveranilor. Aceștia vor putea depune cereri pentru rezervare la biroul parcări din cadrul SC Confort Urban SRL, începând cu data de 18. 11.2019, în baza formularului de rezervare disponibil pe www.conforturban-ct.ro. S.C. Confort Urban SRL face apel către toți proprietarii autovehiculelor care sunt staționate de mai mult de 24 de ore în incinta parcării, să elibereze locurile până la data de 15 noiembrie 2019. În caz contrar, mașinile vor fi ridicate, iar proprietarii vor fi sancționați conform legii“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța caută consilieri pentru Serviciul pregătire și implementare proiecte. Vezi condițiile

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanţa organizează concurs la sediul din bd.Tomis, nr. 51, pentru ocuparea unor funcţii publice de execuție temporar vacante, astfel:

– Consilier clasa I gradul superior- Serviciul Pregatire si Implementare Proiecte POR, Direcţia Dezvoltare și Fonduri Europene (2 posturi).

Condiţii de participare:

– studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în specialitatea ştiinţe juridice, inginereşti, administrative, minim 7 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice;

– să îndeplinească condiţiile de ocupare a unei funcţii publice, conform art. 465 alin. (1)  lit. a-d si f-k din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ.

Proba scrisă se va desfăşura în data de 26.11.2019, ora 10:00, iar interviul candidaţilor admişi la data de 28.11.2019, ora 14:00. Dosarele de înscriere se depun până la data de 18.11.2019, la sediul Primăriei Municipiului Constanţa, camera 218. Condiţiile de participare, bibliografia, actele necesare înscrierii la concurs sunt afişate la sediul instituţiei și pe site-ul www.primaria-constanta.ro.

Date de contact: tel. 0241/488137, fax 0241/488147, e-mail resurse.umane@primaria-constanta.ro.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Continuă lucrările de reabilitare pe strada Unirii

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, continuă în această săptămână procesul de reabilitare a străzii Unirii, după ce în weekend a fost finalizată asfaltarea pe porțiunea delimitată de străzile Dorobanți și Dragoslavele.

Lucrările continuă în această săptămână pe tronsonul cuprins între străzile Dragoslavele și Zorelelor. Luni și marți, se frezează carosabilul urmând ca miercuri să fie turnat covorul asfaltic.

Pentru ca intervențiile să se desfășoare în condiții optime, traficul rutier va fi restricționat total pe strada Unirii, perimetrul delimitat de străzile Dragoslavele și Zorelelor, în perioada 11 noiembrie – 13 noiembrie, în intervalul orar 08:00 – 17:00.

De asemenea, circulația autovehiculelor va fi restricționată și pe străzile Onești și Tabla Buții iar accesul auto va fi permis doar riveranilor.

Constănțenii care locuiesc sau tranzitează zona respectivă sunt rugați să NU își parcheze autoturismele pe trotuar sau pe carosabil.

Facem apel către participanții la trafic să respecte regulile de circulație și semnificația mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenție sporită în zona în care se reabilitează infrastructura rutieră.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: