Connect with us

Administratie

Primăria Constanța cumpără steaguri de 100.000 de lei. Făgădău își schimbă eșarfa

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Primăria municipiului Constanța intenționează să achiziționeze steaguri și suporturi necesare administrației municipale pentru evenimentele din anul centenarului.

Conform anunțului postat pe pagina de internet a Primăriei numicipiului Constanța, achiziția va fi una directă, de tip comandă, iar transportul produselor se va face la sediul beneficiarului și va fi inclus în preț. În ceea ce privește prețul, valoarea estimată pentru târguielile tematice din anul centenarului se ridică la suma de aproape 100.000 de lei, adică 90.117 de lei fără TVA. Atribuirea achiziției se va face pe baza criteriului “prețul cel mai scăzut”, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 6 noiembrie a.c.

Revenind la achiziție, din cei aproape 100.000 de lei vor fi cumpărate steaguri, suporturi pentru acestea. De asemenea, în tabelul achiziției a fost trecută și o eșarfă din mătase pentru primarul Decebal Făgădău, semn că acesta a decis s-o schimbe pe cea pe care o folosește acum.

Vă punem la dispoziție și lista achiziției ce urmează a fi făcută de conducerea Primăriei municipiului Constanța:

 

Comments

comments

Administratie

(video) Comuna Peștera s-a transformat în tărâmul de basm al copilăriei

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Comuna Peștera se transformă, la fiecare început de decembrie, în tărâmul de basm al celor mici, dar și al celor mai mari dintre locuitorii județului Constanța, în locul unde toți cei care vizitează Parcul Bucuriei se simt bine. De aici, sărbătorile capătă o semnificație specială.

Peștera este și în acest an locul unde poți să afirmi cu tărie că pregătirile pentru sărbători întrec toate așteptările, locul unde comunitatea este unită și oamenii cu suflet frumos își găsesc fericirea în milioanele de beculețe colorate. De asemenea, Peștera este locul unde pentru cei care coordonează activitatea administrativă zâmbetele copiilor reprezintă cel mai important lucru din lume. Mii de luminiţe au dat, zilele trecute, startul Sărbătorilor de iarnă, atunci când Parcul Bucuriei s-a transformat în tărâmul poveștilor copilăriei, acolo unde Moș Crăciun, oamenii de zăpadă, dar și îndrăgitele personaje din desenele animate ale copilăriei noastre au devenit cei mai buni prieteni ai celor mai mici locuitori din comuna Peștera. Altfel spus, și în acest an comuna Peştera se remarcă prin feeria luminilor colorate, a colindelor dar și prin promovarea tradițiilor sărbătorilor de iarnă.

“Poate că aici nu este cel mai frumos loc din lume, dar cu siguranță aici sunt cei mai frumoși, cuminți, ascultători și isteți copii, iar magia sărbătorilor de iarnă se simte altfel de la Peștera. Noi știm asta, la fel și oamenii care ne vizitează și apreciază ceea ce facem”, se mândrește Marius Liviu Petre, primarul comunei Peștera cu micii locuitori.

Pentru a vă convinge că ceea ce am afirmat este real, vă invităm să urmăriți și imaginile magice de la Peștera:

Parcul din centrul localității este îngrijit tot timpul anului cu mare atenție, la fel și locurile de joacă amenajate pentru cei mici. Rezultatul este uimitor, Parcul Bucuriei atrage anual mii se oameni care se relaxează și petrec timp frumos la aer curat.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța, pe lista localităților care vor avea acces gratuit la internet în spațiile publice

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Comisia Europeană (CE) a anunţat, vineri, lista localităţilor câştigătoare ale primului apel de proiecte din programul WiFi4EU, prin care 224 de localităţi din România vor primi bonuri valorice de 15.000 de euro fiecare pentru instalarea de puncte de acces public şi gratuit la internet wireless. Printre municipiile care vor avea internet gratuit în spaţii publice se numără Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Hunedoara, Piatra-Neamţ şi Paşcani, potrivit News.ro.

Alte municipii din România care vor avea internet gratuit în spaţiile publice sunt Aiud, Oneşti, Dorohoi, Caransebeş, Vulcan, Dej, Arad, Râmnicu Vâlcea, Târnăveni, Rădăuţi, Zalău, Drobeta-Turnu Severin, Orşova, Lupeni, Constanţa, Tulcea, Târgu Jiu şi Feteşti.

Lista completă a localităţilor este publicată AICI.

În total, au fost alocate 42 milioane euro pentru toate cele 2.800 municipalităţi din întreaga UE, care vor beneficia de finanţare.

“Cele 30 de state participante au avut garantate, fiecare, un număr de minimum 15 bonuri şi maximum 224, în funcţie de numărul înscrierilor. Bonurile pot fi utilizate de localităţile selectate pentru a pentru a achiziţiona şi instala echipamente Wi-Fi (puncte de acces fără fir) în locuri, precum bibliotecile, muzeele, parcurile sau pieţele publice”, se arată în comunicatul citat de News.ro.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Consiliul local municipal Constanța a fost convocat în ședință de îndată

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Consiliul local al municipiului Constanţa a fost convocat de primarul Decebal Făgădău în şedinţă de îndată, luni, 10 decembrie 2018, ora 12.00, în sala ”Remus Opreanu” a Consiliului Judeţean Constanţa cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului şi a cheltuielilor legate de proiectul “Reabilitare Şcoala Gimnazială nr. 16 Marin Ionescu Dobrogianu, cod SMIS 123335”;

iniţiator: primar Decebal Făgădău

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului şi a cheltuielilor legate de proiectul “SMART CT”, cod SIPOCA 551/cod MySMIS 126409.

iniţiator: primar Decebal Făgădău

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: