Connect with us

Actual

Cum l-au salvat pompierii pe băiatul de la etajul IV al blocului de pe str. Suceava? (Video)

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În cursul zilei de azi v-am spus despre copilul de pe strada Suceava care a fost la un pas de a cădea de la etajul IV. Rămas singur acasă, probabil că se plictisea și a intrat în balcon. Se pare că s-ar fi urcat pe geam și a fost la un pas să cadă. La fața locului s-a deplasat de urgență un echipaj al ISU Dobrogea, care a făcut să nu se întâmple o nenorocire. Din fericire, copilul de numai cinci ani  a fost atras în dreptul ușii de către pompieri. Și, cu mult tact, fără a se vedea la ochi, aceștia l-au determinat pe copil – Iulian – să uite de povestea cu balconul și să stea la ușă. Cu foarte mult tact, l-au întrebat vrute și nevrute iar copilul a răspuns fără ezitare. La fața locului s-au adunat mulți oameni care nu știau ce se întâmplă. A ajuns și fosta proprietară a apartamentului și mai mulți vecini. Părinții copilului sunt despărțiți, însă locuiesc împreună dar micuțul e mereu în grija tatălui.  Acesta are 65 de ani și este topit după băiețel. Și azi l-a dus la grădiniță, pe la prânz l-a luat acasă, la schimbat, l-a spălat și i-a dat să mănânce iar apoi l-a culcat. După ce a adormit micuțul, tatăl a plecat să rezolve niște probleme la SPAS Constanța. Între timp, s-a întâmplat nenorocirea.   La fața locului, salvatorii nu au îndrăznit să spargă ușa pentru a-l salva pe Iulian și au rămas acolo până când a venit acasă tatăl lui, care fusese anunțat despre incident. De asemenea, spre locul faptei s-a deplasat și un reprezentant al Direcției pentru Protecția Copilului pentru a evalua situația și a stabili cu certitudine ce măsuri ar trebui luate. În urmă cu puțină vreme, am reușit să stăm de vorba cu Oana Manoilă, purtător de cuvânt al direcției, care ne-a declarat: ”Cum am aflat de ceea ce s-a întâmplat am venit încoace împreună cu echipa mobilă. Am preluat copilul, împreună cu tatăl lui, pentru că a refuzat să plece fără el, și îl ducem la Centru de primire în regim de urgență. Aici va sta pe parcursul derulării anchetei sociale, având în vedere necesitatea asigurării securității fizice și psihice a copilului. În funcție de rezultatele anchetei se vor stabili măsurile de protecție necesare.”, ne-a declarat Oana Manoilă.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(Foto) Orașul Ovidiu a sărbătorit ziua nașterii poetului latin Publius Ovidius Naso.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, 20 martie 2019, cu ocazia serbării zilei de naștere a poetului Ovidius, orașul Ovidiu a găzduit o serie de evenimente culturale dedicate acestuia.

Manifestările au fost deschise prin evenimentul desfășurat în cadrul Centrului Cultural ”Elena Roizen”, organizat de Școala Gimnazială Nr.2, ”Poet Ovidiu” unde au avut loc o serie de momente artistice ale elevilor. Ziua a debutat cu un Te Deum, după care a fost organizat un târg de preparate tradiționale dobrogene ( românești, turcești, macedonești).

A urmat apoi un program artistic, cu o piesă de teatru, dansuri și cântee, o  prezentare grafică a vieții poetului și discursul primarului George Scupra, despre legătura dintre numele poetului și identitatea orașului Ovidiu.

O altă succesiune de momente culturale a avut loc la ansamblu statuar ”Poet Ovidiu”.

Invitați speciali în cadrul evenimentului au fost reprezentanții Universității ”Ovidius” din Constanța, prin prezența lui Enache Tușa și a Florentinei Nicolae, care a lansat volumul de carte ”Ovidius în România”, scris împreună cu Marina Cap-Bun.

Tot în cadrul acestui eveniment, primarul George Scupra a explicat semnificația celor 3 statui ale ansamblui statuar ”Geneza” , ”Metamorfoza” și ”Iubirea” și împreună cu elevii Liceului Tehnologic ”Ion Podaru” au depus o coroană simbolică prelucrată manual de aceștia, pe care au descris-o ca fiind ”o coroană a exilului – motivele exilului sunt învăluite în mister și se concretizează într-o compoziție cromatică, detaliată prin patina timpului realizată din cupru pe elemente cum ar fi toga romană și cărțile scrise în exil”.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Droguri aduse în țară în …cutii de detergent!

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

La data de 19.03.2019, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor S. V. H., cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc fără drept în formă continuată și G. I. G., cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc fără drept, în formă continuată și introducerea în țară de droguri de mare risc, fără drept.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada ianuarie 2019 și până în prezent, inculpații au introdus în țară, au achiziționat și au comercializat pe raza județului Satu Mare, droguri de mare risc.

La data de 19.03.2019, procurorii DIICOT-B.T.Satu Mare împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare și ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea au organizat de o acțiune de amploare vizând mai multe persoane specializate în introducerea în țară de droguri de mare risc, respectiv tablete de MDMA (Ecstasy), desfășurându-se o acțiune de prindere în flagrant pe raza judeţului Satu Mare.

În urma acțiunii şi a percheziţiilor domiciliare efectuate pe raza judeţului Satu Mare  au fost descoperite 1.898 pastile  extasy, 94 g amfetamina,  11 g cocaină, suma de 4.800 de euro şi o armă de tir cu aer comprimat.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că drogurile au fost procurate din Olanda și introduse în România, disimulate în cutii de detergenți, utilizând servicii de coletărie ale unor firme de transport persoane.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul  G.I.G. urmează să fie prezentat  Tribunalului Satu Mare cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi  „GL. BG. IONITĂ BORȘAN” Satu Mare.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Șofer beat mort, prins de polițiștii din Ciocârlia

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, 19 martie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Ciocârlia au depistat un bărbat, în vârstă de 47 de ani, care a condus un autoturism, pe raza localității, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital pentru a i se recolta probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, polițiștii constănțeni au întocmit dosar penal.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: