Conecteaza-te cu noi

Actual

Mii de bolnavi la un singur medic de la Unitatea de Primiri Urgențe Constanța

Published

on

55.561 pacienți au fost externați în anul 2017 de Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța, respectiv 216 bolnavi pentru un medic. Cei mai multi pacienti internati în cadrul SCJU au reprezentat urgențe medicale, restul fiind internati în urma unei programări. Fiecare medic din ambulatoriul de specialitate a consultat 3993 pacienti, in vreme ce un medic din cadrul UPU a avut in 2017, 3906 pacienti. In total, în anul 2017, la UPU au fost înregisrați 133.000 pacienți. Durata medie de spitalizare, pe spital a fost, in 2017, de 6,03 zile iar cele mai aglomerate sectii au fost: – Pediatria – 7262 pacienti externati. – Obstetrica-Ginecologie 1 si 2  -total 7407 paciente externate (4127 OG 1 , 2920 OG 2), -Cardiologia – 3959 pacienti externati, – Neurologie – 3414 pacienti externati, – Neonatologie – 3084 pacienti externati. De altfel in anul 2017, medicii din cadrul departamentului Hematologie-oncologie pediatrica, au externat 244 pacienti . Un alt semnal de alarma este tras de specialistii in Diabet si Boli metabolice care, au avut ca pacienti 120 de copii. Din punct de vedere administrativ, 2017 a fost anul în care s-a schimbat conducerea SCJU (Manager, Director Medical, Director Ingrijiri, Dir. Financiar contabil, Sef Serv. Achiziții).  Tot in 2017, in luna decembrie,  SCJU a trecut printr-o etapa extrem de importanta si anume reacreditarea. O saptamana intreaga întreg personalul a fost verificat de către o echipa de evaluatori  de la Agenția Națională de Management al Calității în Sănătate. Acreditarea unităților spitalicești este valabilă 5 ani și, de rezultatul obținut, depind fondurile de la bugetul de stat.

Îmbunătățirea serviciilor sanitare 2017

În anul 2017 s-au făcut multe lucrări în cadrul Spitalului. S-au făcut reparații capitale pentru Laboratorul Angiograf.  S-a realizat proiectarea și reamenajarea secției de Radioterapie. S-a amenajat Secțiea Sterilizare. De asemenea, s-au modernizat dotările UPU (înlocuire covor antibacterian PVC și montare protecții pereți); La Policlinica 2 s-a realizat proiectarea instalațiilor electrice. S-a achiziționat un ecograf stationar Doppler pentru investigații de tip neurologic.  Alte dotări realizate au fost cumpărarea a 50 paturi pentru salile post operatorii, 400 noptiere, 470 dulapuri pentru rufe curate și 170 paturi metalice pentru saloane, 50 calculatoare pentru 30 de secții ale Spitalului. De asemenea, prin intermediul proiectlui Băncii Mondiale s-au achiziționat aparate performante de anestezie. În spital s-au mai cumpărat:  tărgi ultraperformante pentru transportul pacienţilor (pt UPU) și Incubator neonatal achizionat de Fundatia pentru Smurd, cu spijinul OMV Petrom. De asemenea, au fost semnate două contracte, unul pentru echipamente de radioterapie (contract semnat în luna noiembrie 2017) și altul pentru echipament de imagistică prin rezonanță magnetică și un sistem de arhivare a imaginilor medicale – PACS, ctr. semnat în luna ianuarie 2018.  Toate aceste amănunte legate de bilanțul anului 2017 la Spitalul Clinic Județean Constanța ne-au fost acordate de către Crina Kibedi, specialist în Relații Publice din cadrul SCJU Constanța.

 

Advertisement

 

 

 

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions