Connect with us

Politica

Cum profită România de războiul din Ucraina. Huțucă: „Portul Constanța, transformat într-o rută alternativă pentru mărfuri“

Published

on

Deputatul de Constanța al PNL, Bogdan Huțucă, a declarat că războiul din Ucraina transformă Portul Constanța într-o rută alternativă pentru mărfuri.

„În ultimele zile, a apărut o serie de știri care ne arată importanța economică pe care acesta o are, în contextul actual. Având în vedere că porturile ucrainene sunt blocate de bombardamentele invaziei Rusiei, județul nostru devine o rută importantă, dacă nu esențială, pentru circulația de mărfuri. În urmă cu câteva luni, atrăgeam atenția asupra faptului că tensiunile geopolitice în regiunea Mării Negre vor fi un factor suplimentar pentru creșterea importanței și dezvoltarea Portului Constanța. Numărul crescut de nave și mai ales de mărfuri, în această perioadă, demonstrează capacitatea extraordinară pe care acest gigant economic o are. Infrastructura portuară a României, cu un management performant, care lucrează 24/24, 365 de zile pe an, transformă această companie într-un stâlp de bunăstare economică pentru județul Constanța.

Una din provocările pe care țara noastră o va avea în următoarea perioadă va fi ca mărfurile care ajung în Portul Constanța, cu destinația Ucraina, să fie transportate cu rapiditate și în siguranță, prin CFR Marfă. Să sperăm că infrastructura feroviară a României va permite rapiditatea transportului de mărfuri, astfel încât să nu se creeze blocaje în Portul Constanța.

Capacitatea de trafic feroviar poate fi afectată din cauza numărului redus de boghiuri existent în patrimoniul CFR Marfă. Luând în considerare cantitatea mărfurilor de transportat dus-întors, în situația actuală, Ministerul Transporturilor va trebui să acționeze urgent, astfel încât să nu existe niciun fel blocaje pentru transfer/transport de marfă din Portul Constanța spre Ucraina.“, a declarat Huțucă.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta