Conecteaza-te cu noi

Actual

Cum te poți îmbogăți? 3000 de Euro/an pentru cultura de tomate!

Published

on

Măsurile pentru sprijinirea suprafeţelor mici agricole sunt cele mai aşteptate. În această categorie se încadrează în special legumicultorii care au investit în sere şi solarii. Subvenţia pentru cultura de tomate în spaţii protejate este acum o realitate şi a îmbrăcat forma unei hotărâri de guvern, fiind în curs de implementare. Noutatea constă în faptul că ajutorul de minimis se acordă pentru culturile de roşii din extrasezon, respectiv ianuarie-mai inclusiv şi noiembrie – 20 decembrie, inclusiv. Astfel, s-a avut în vedere asigurarea necesarului de consum intern din producţie proprie. Beneficiarii subvenţiei trebuie să îndeplinească unele condiţii de eligibilitate, respectiv:

  • trebuie să deţină minim 1.000 de metri pătrați de solar sau seră
  • trebuie să obțină o producție de minim 2 kg tomate/mp şi să valorifice o cantitate de tomate de minim 2000 kg dovedită cu documente justificative
  • trebuie să nu fi primit ajutor de minimis echivalent sau peste valoarea de 15.000 de euro

Potenţialii beneficiari ai programului “Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate în culturi protejate” vor fi: persoane fizice care deţin atestat de producător, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale şi persoane juridice.

Valoarea sprijinului este de 3000 euro/beneficiar/an.

Producţia de tomate reprezintă 20,7% din producţia totală de legume din România. În ţara noastră, consumul mediu anual de roşii pe locuitor este de 38,1 kg. La nivelul anului 2015, în România au fost cultivate 1.811,6 ha cu tomate, în sere şi solarii. La nivelul aceluiaşi an, România a produs 101.881 tone tomate, în special în perioada 15 aprilie-octombrie. Importul a fost asigurat pe tot parcursul anului. La nivelul judeţului Constanţa, anul trecut au fost cultivate cu tomate 950 de hectare, în spaţii protejate. S-au obţinut 16.150 tone, reprezentând o producţie medie de 17 tone/ha.

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions