Connect with us

Actual

Cum te poți îmbogăți? 3000 de Euro/an pentru cultura de tomate!

Maria Ionescu

Publicat

la

Măsurile pentru sprijinirea suprafeţelor mici agricole sunt cele mai aşteptate. În această categorie se încadrează în special legumicultorii care au investit în sere şi solarii. Subvenţia pentru cultura de tomate în spaţii protejate este acum o realitate şi a îmbrăcat forma unei hotărâri de guvern, fiind în curs de implementare. Noutatea constă în faptul că ajutorul de minimis se acordă pentru culturile de roşii din extrasezon, respectiv ianuarie-mai inclusiv şi noiembrie – 20 decembrie, inclusiv. Astfel, s-a avut în vedere asigurarea necesarului de consum intern din producţie proprie. Beneficiarii subvenţiei trebuie să îndeplinească unele condiţii de eligibilitate, respectiv:

  • trebuie să deţină minim 1.000 de metri pătrați de solar sau seră
  • trebuie să obțină o producție de minim 2 kg tomate/mp şi să valorifice o cantitate de tomate de minim 2000 kg dovedită cu documente justificative
  • trebuie să nu fi primit ajutor de minimis echivalent sau peste valoarea de 15.000 de euro

Potenţialii beneficiari ai programului “Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate în culturi protejate” vor fi: persoane fizice care deţin atestat de producător, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale şi persoane juridice.

Valoarea sprijinului este de 3000 euro/beneficiar/an.

Producţia de tomate reprezintă 20,7% din producţia totală de legume din România. În ţara noastră, consumul mediu anual de roşii pe locuitor este de 38,1 kg. La nivelul anului 2015, în România au fost cultivate 1.811,6 ha cu tomate, în sere şi solarii. La nivelul aceluiaşi an, România a produs 101.881 tone tomate, în special în perioada 15 aprilie-octombrie. Importul a fost asigurat pe tot parcursul anului. La nivelul judeţului Constanţa, anul trecut au fost cultivate cu tomate 950 de hectare, în spaţii protejate. S-au obţinut 16.150 tone, reprezentând o producţie medie de 17 tone/ha.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Arestat pentru că a furat mai multe sticle cu băuturi alcoolice

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de 27 noiembrie a.c., au fost furate mai multe sticle cu băuturi alcoolice din incinta unei societăți comerciale din Năvodari. Sesizați despre acest furt, polițiștii au demarat cercetările și l-au identificat pe hoț în persoana unui bărbat din localitatea Corbu. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar instanța de judecată a emis mandat de arestare pentru 30 de zile.

”Urmare a cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au identificat un bărbat, de 29 de ani, din comuna Corbu, bănuit de comiterea faptei.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

Furtul a avut loc la data de 27 noiembrie a.c.. Bărbatul a sustras mai multe sticle cu băuturi alcoolice din incinta unei societăți comerciale din Năvodari.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri a fost prezentat instanței de judecată, care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Navă tanc autopropulsată, în probe tehnice în Portul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Nava multifuncțională Nereus, construită și achiziționată prin proiectul finanțat prin CEF Transport – Infrastructura pentru operațiuni sigure și pentru protecția mediului în Portul Constanța – PROTECT, a ajuns în Portul Constanța pentru probe de mare. Săptămâna trecută nava a fost testată pe Dunăre.

Valoarea navei este de 8.970.000 lei, fără TVA, și a fost construită la Navrom Shipyard Galați.

Nereus are 500 tone deadweight, o viteză de 11 noduri, performanțe de navigație ridicate și va asigura preluarea reziduurilor petroliere și a apelor uzate de la navele aflate în porturile maritime românești și în rada acestora.

Are o lungime de 44,57 metri, lățime 8,90 metri, pescaj 2,90 metri și are o capacitate de stocare în 3 compartimente: 60 metri cubi marfă, 475 metri cubi marfă și 247 metri cubi balast.

Nava oferă facilități de cazare pentru un echipaj de 6 membri.

Nereus va arbora pavilionul român și va fi înmatriculată conform legislației României.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Nouă tineri din Irak şi Turcia, depistați în apropierea frontierei de la Negru Vodă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în apropierea frontierei de stat, nouă cetățeni din Irak şi Turcia, care au încercat să intre ilegal în România din Bulgaria, pe la frontiera „verde”.

Persoanele în cauză au fost preluate de către autoritățile de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

În data de 01.12.2020, în jurul orei 04.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă – judeţul Constanţa au descoperit, într-o zonă împădurită din apropierea localității de frontieră Dumbrăveni, nouă cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituției, unde s-a stabilit că sunt opt cetăţeni din Irak cu vârste cuprinse între 20 și 26 de ani și un cetățean din Turcia, în vârstă de 24 de ani.

La cercetări, tinerii au declarat că au încercat să intre ilegal în ţară cu scopul de a ajunge în state din vestul Europei.

”În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetăţenii străini fiind preluați, conform Acordului de readmisie între România și R. Bulgaria, de către autoritățile de frontieră din statul vecin, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.”, precizează reprezentanții Compartimentului Purtător de cuvânt.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: