Connect with us

Actual

Mulți copii cu păduchi! Nici râia nu lipsește din școli!

Published

on

Să ai păduchi reprezintă o situație extrem de jenantă. Este neplăcut să se aciueze în podoaba ta capilară și, cred, destul de dificil să scapi de ei. În copilăria mea erau rare cazurile în care elevii erau descoperiți cu astfel de gângănii. Nu cred că se spălau mai des pe cap sau cu șampoane mai performante. Cred. însă, că părinții tuturor elevilor erau mai grijulii. Ceea ce nu înseamnă că – în ciuda unei atenții foarte mari față de binele copiilor tăi – acest lucru nu se poate întâmpla. Ba se poate, iar acest lucru este dovedit după fiecare vacanță. De fiecare data, în toate unitățile de învățământ din țară se efectuează triaje epidemiologice, pentru a verifica situația tuturor îmbolnăvirilor. Și la acest început de an s-au făcut verificări, s-au dat tratamente și apoi s-au făcut din nou verificări. Dar surprizele nu au întârziat să apară. Iată rezultatele: Au fost centralizate triajele epidemiologice primite de la 256 unitati de invatamant (crese, centre de plasament, gradinite, scoli, scoli profesionale, scoli speciale si licee), au fost examinati 61721 subiectisi s-au inregistrat un numar de 457 de cazuri de imbolnaviri. Dintre acestea menționăm 2 cazuri de scabie (râie), 161 de cazuri de copii cu păduchi, ”Dupa efectuarea recontrolului, numai pentru cazurile de scabie si pediculoza depistate la prima examinare, au fost inregistrate 37 cazuri de pediculoza si 1 caz de scabie.
Pentru acesti copii s-a recomandat repetarea tratamentului, reintrarea lor in colectivitate fiind permisa numai dupa rezolvarea cazurilor, pe baza avizului epidemiologic eliberat de medicul de familie sau medical colectivitatii.”, precizează specialiștii Direcției de Sănătate Publică Constanța.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement