Connect with us

Politica

Cum transformă primarul din Medgidia o competiție sportivă într-un meci politic

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Primăria municipiului Medgidia a renunțat să mai acorde sprijin în acest an unei competiții sportive de renume. Este vorba despre “Cupa municipiului Medgidia” pentru care organizatorii, “Grupul de inițiativă cetățenească”, au solicitat sprijinul financiar al administrației locale, însă conducerea Primăriei Medgidia le-a închis ușa în nas lui Narcis Ion, Sorin Radu, Marius Manole și Marius Tănase, reprezentanții Grupului de inițiativă cetățenească Medgidia. Competiția sportivă este una de tradiție la nivelul municipiului și s-a desfășurat fără întrerupere încă din anul 1985 și chiar și anul trecut, în primul an de mandat al primarului Valentin Vrabie, administrația municipală a asigurat un asprijin financiar în valoare de 35.756 lei, după cum reiese din Hotărârea Consiliului Local Municipal Medgidia nr. 15/23 februarie 2017, document semnat de actualul edil. Anul acesta, același primar invocă… greaua moștenire și refuză să ajute din bugetul local desfășurarea competiției, dar pune la dispoziție sala Complexului Sportiv „Iftimie Ilisei” și sala „Dan Spătaru”, ținând cont de programul cluburilor sportive.

“Grupul de inițiativă cetățenească format din Ion Narcis-Ion, Sorin Radu, Marius Manole si Marius Tănase, organizatorii editiilor din 2016 si 2017 pentru turneul “Cupa Municipiului Medgidia” la fotbal în sală va inainteaza solicitarea si totodata rugamintea de a binevoi spijinirea organizarii si a editiei de anul acesta din 2018. Dupa cum bine stiti, turneul “Cupa Municipiului Medgidia” la fotbal în sală, este cea mai veche competiție, manifestare de gen, din Județul Constanța inițiată încă din 1985 și s-a desfășurat in ultimii ani cu sprijinul si ajutorul autoritatilor locale prin punerea la dispozitie cu titlu gratuit a sălilor de sport “Iftimie Ilisei” și “Dan Spătaru” si a unei parti din resursele financiar-bugetare necesare. Ca exemplu in anul 2017 Primaria Medgidia a sprijinit organizarea acestui turneu cu punerea la dispozitie a salilor mai sus amintite si a unui procent de 64% din bugetul competiției, fapt pentru care va multumim inca o data. Si anul acesta dorim sa organizam turneul la categoriile Gimnaziu, Licee, Cadeți și Oldboys, fapt pentru care vom raporta cererea de ordin financiar a bugetului necesar la cel de anul trecut considerand numarul echipelor participante din 2017, cand la startul turneului s-au aliniat 15 echipe la categoriile oldboys, 10 la cadeți, 4 la licee și 10 la școlile gimnaziale. Pentru categoriile Gimnaziu si Licee vom avea sprijinul domnilor Ionut Deli-Iorga si Izmir Abdulgani de la CSS Medgidia, care vor coordona aceste categorii. (…) Turneul “Cupa Municipiului Medgidia” la fotbal în sală este o manifestare de traditie pe care dorim sa o organizam ca si in anii trecuti, cand nivelul competitional dar si emulatia, create in jurul acestui fenomen, au fost unul de o inalta tinuta. Prin prezenta va solicitam sprijinul financiar in valoare de 35.756 lei pentru sustinera si gestionare a turneului si va informam ca ne-ar face o deosebita placere sa va alaturati grupului de initiativa si comitetului de organizare. Scheletul bugetului, activitatile organizatorice, logistice si modalitatea de abordare si desfasurare le vom discuta ulterior in cadrul sedintelor tehnice dedicate”, au transmis repezentanții Grupului de inițiativă cetățenească în solicitarea către Primărie și au specificat că propun desfășurarea competiției sportive în luna martie, în conformitate cu programul sălilor de sport din localitate.

Narcis Ion, trimis la CJC pentru finanțare

Răspunsul conducerii administrației locale din Medgidia este absolut interesant. Astfel, instituția a cărei activitate este coordonată de Valentin Vrabie transformă o competiție sportivă într-un meci politic. Vrabie, prin Departamentul de comunicare îl trmite pe consilierul Narcis Ion la Consiliul Județean Constanța pentru a solicita sprijin financiar în vederea organizării evenimentului sportiv de la Medgidia. De ce? “Atât președintele cât și majoritatea consilierilor din Consiliul Județean fac parte din PSD, partid al cărui membru sunteți și dumneavoastră.” De asemenea, același Vrabie susține că “datoriile acumulate de Primăria municipiului Medgidia în mandatele anterioare” împiedică această colaborare, respectiv sponsorizarea.

Iată răspunsul complet:

“Stimate domnule consilier, referitor la solicitarea dumneavoastră privind finanțarea turneului „Cupa Municipiului Medgidia”, vă aducem la cunoștință că în urma datoriilor acumulate de Primăria Municipiului Medgidia în mandatele anterioare, când și dumneavoastră ați avut calitatea de consilier local, unitatea administrativă are de plătit anul acesta 80 de miliarde lei. Acest lucru se datorează unei „bune administrări” dar și dezinteresului total manifestat de consilierii partidului pe care dumneavoastră îl reprezentați.
Având în vedere cele prezentate mai sus, vă informăm că Primăria Municipiului Medgidia nu are posibilitatea de a finanța această activitate pe care dumneavoastră o propuneți. 
În acest sens, vă recomandăm să adresați această solicitare Consiliului Județean Constanța, întrucât atât președintele cât și majoritatea consilierilor din Consiliul Județean fac parte din PSD, partid al cărui membru sunteți și dumneavoastră.
Pentru desfășurarea acestui turneu, Primăria Municipiului Medgidia vă poate pune la dispoziție sala Complexului Sportiv „Iftimie Ilisei” și sala „Dan Spătaru”, ținând cont de programul cluburilor sportive.”

În loc de concluzii

Reprezentanții “Grupului de inițiativă cetățenească” din Medgidia s-au conformat și au solicitat punerea la dispoziție a programului sălilor de sport pentru lunile februarie, martie și aprilie în vederea stabilirii coordonatelor pentru programul competiției “Cupa Municipiului Medgidia”.

Comments

comments

Politica

George Niculescu, președinte interimar al PNL Năvodari. Ce alte decizii au fost luate în ședința BPJ

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea PNL Constanța a decis, vineri seară în ședința Biroul Permanent Județean, dizolvarea Organizației Locale a PNL Năvodari.

Conducerea liberalilor de la Constanța a decis ca preluarea organizației să îi revină consilierului județean George Niculescu, consilier județean din partea Partidului Național Liberal în cadrul Consiliului Județean Constanța.

“Am făcut analiza activității organizației locale a PNL Năvodari și lucrurile nu erau întocmai cu ceea ce noi ne dorim, cu ceea ce ne-am propus. În fapt, organizația de la Năvodari nu mai era funcțională, mulți dintre colegii de acolo s-au mutat cu locul de muncă într-un alt județ ori au părăsit țara, așa încât am decis dizolvarea organizației. Am propus ca de activitatea de la Năvodari, pentru următoarele trei luni, să se ocupe condilierul județean George Niculescu, membru al PBJ. Mandatul lui Niculescu este să verifice, imparțial și obiectiv, activitatea de la Năvodari și după aceea vom stabili toți pașii necesari de urmat”, a declarat Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța pentru “Ordinea.ro”.

Facem precizarea că președinte al PNL Năvodari era Silviu Calafus, consilier local din partea liberalilor în Consiliul Local Năvodari.

Potrivit declarațiilor lui Huțucă, Silviu Calafus a rămas membru al PNL.

“Domnul Calafus a rămas membru al PNL, este și consilier local dar, știți cum e, când îți pleacă atâția oameni se impune o astfel de analiză. Puteam să îl numim interimar pe domnul Calafus, dar am preferat pe cineva neutru, cineva care să faca analiza despre care v-am vorbit, imparțială și obiectivă”, a completat președintele PNL Constanța pentru ziarul nostru.

Contactat telefonic, George Niculescu a declarat pentru “Ordinea.ro” următoarele:

“De prea multă vreme, această organizație nu funcționa la potențialul său maxim. Îmi doresc să fac o evaluare a situației și în cel mai scurt timp această organizație să ofere locuitorilor o alternativă seriosă la actuala conducere PSD a orașului Năvodari.”

Doi se ceartă și al treilea câștigă: Silviu Calafus, președintele PNL Năvodari!

Alegeri în organizația femeilor liberale

În altă ordine de idei, Huțucă a mai precizat că BPJ a decis organizarea de alegeri în organizația femeilor liberale, astfel încât vor fi demarate procedurile pentru ca scrutinul să se desfășoare în data de 3 noiembrie.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Deputat PNL Constanța: “PSD ar fi în stare să impoziteze și pomana porcului”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

În contextul impozitului creat pentru justificarea plăților efectuate la nuntă și a documentelor pe care tinerii căsătoriți le primesc, în acest sens, de la ANAF și de care Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe, nu este deloc străin, un parlamentar constănțean le cere românilor atenție sporită vizavi de intențiile Executivului. Astfel, referitor la impozitarea nunților, Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța le transmite românilor, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina sa de Facebook, să aibă grijă că “pesediștii au pus ochii pe banii noștri”. Mai mult, parlamentarul constănțean transmite că “Teodorovici și PSD sunt atât de incompetenți încât nu le mai ajung miliardele de euro împrumutate ca să/și acopere cheltuielile”.

Iată mesajul complet al deputatului Bogdan Huțucă de la PNL:

“Vă spuneam acum câteva săptămâni să fiți atenți că Teodorovici și PSD vor veni după banii voștri, pentru că sunt atât de incompetenți încât nu le mai ajung nici măcar miliardele de euro împrumutate ca să-și acopere cheltuielile. Ei bine, au început. Teodorovici vrea să impoziteze tot ce mișcă la nunți, botezuri sau zile de naștere. Ar fi în stare să impoziteze și pomana porcului, dar a avut grijă Daea să ne lase fără godaci. Așa că nu uitați de sfatul meu: atenție la buzunare că pesediștii au pus ochii pe banii noștri!”

ANAF a început să trimită tinerilor căsătoriți solicitări ca aceștia să declare, într-un formular, ce relații economice au avut, în contextul căsătoriei civile și religioase, cu PFA, firme și altele, care le-au furnizat servicii de fotografie, muzică pentru petrecere și spațiul (restaurantul), potrivit informațiilor Profit.ro. Fiscul solicită nume de persoane/firme, numere de telefon, adrese și intermediari. Amenda pentru nerespectarea solicitării Fiscului este de 2.000-5.000 de lei.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Norica Nicolai, seminar despre pescuitul la Marea Neagră, la hotelul Ramada din Constanța

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Scris de

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai va organiza un seminar despre pescuitul la Marea Neagră, pe 27 octombrie 2018, la hotelul Ramada din Constanța. Evenimentul a fost anunțat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, de senatorul Ion Popa, președintele ALDE Constanța. Popa a declarat că și-a format convingerea, în urma unor discuții, că este necesară schimbarea legii pescuitului.

Norica Nicolai a fost raportor pentru Raportul privind situația pescuitului recreativ în Uniunea Europeană, adoptat de comisia de profil a Parlamentului European în luna ianuarie 2018. Documentul adoptat introduce distincții între pescuitul recreativ și semi-comercial. Problema de fond care a generat acest raport a fost aceea că, în mai multe state membre ale Uniunii Europene, cu deschidere al Oceanul Atlantic, existau situații când, sub aparența pescuitului recreativ, scutit de taxe, se practica un pescuit mult mai intens, având deja și un scop comercial… dar fără a se plăti taxe. Din acest motiv, raportul Noricăi Nicolai introduce conceptul de pescuit semi-comercial, care deschide calea taxării pentru această zonă gri.

Într-un interviu acordat pentru Radio Constanța (vezi AICI), Norica Nicolai declara că ”ALDE, în momentul de față, este preocupat de un proiect simplificat de absorbție a fondurilor europene, în ceea ce privește România. (…) Dacă reglementăm foarte clar regimul piscicol, dacă nu mai implicăm atât de multe autorități în avize care sunt necesare, eu cred că comunitățile locale pot organiza ele ferme de pescuit fiabile și pot crea locuri de muncă pe teritoriul lor. Dacă, însă îi blocăm pe oameni în obținerea a numeroase avize așa cum se întâmplă astăzi, pescuitul devine sau rămâne un deziderat.”.

Potrivit informațiilor noastre, la nivelul județului Constanța au fost înființate grupuri de acțiune ale pescarilor, încă din anul 2011, în scopul accesării fondurilor nerambursabile din Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime, la inițiativa fostului președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu. Din păcate, această inițiativă a fost intens politizată și căpușată de grupuri de interese fără legătură reală cu domeniul pescuitului. Ca dovadă, Grup Local Dobrogea Sud (FLAG Sud) cu sediul la Agigea, care a gestionat fondurile pentru partea de sud a litoralului, este condusă chiar de primarul acestei localități, Cristian Maricel Cîrjaliu. Cea mai de seamă realizare a FLAG-ului de sud a fost un festival așa-zis pescăresc organizat în Vama Veche, de care nu-și mai amintește nimeni. De asemenea, FLAG Nord a dirijat banii europeni pentru pescuit la finanțarea unor proiecte de construire a unor pensiuni așa-zis pescărești și a unui atelier de împletit coșuri din răchită. Beneficiarii banilor au fost niște afaceriști arondați baronilor locali PSD, dar și Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri, erijată spontan în membru al comunității pescărești.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: