Politica Slide

Cum transformă primarul din Medgidia o competiție sportivă într-un meci politic

feb. 06, 2018 Mihaela Tîrpan

Primăria municipiului Medgidia a renunțat să mai acorde sprijin în acest an unei competiții sportive de renume. Este vorba despre “Cupa municipiului Medgidia” pentru care organizatorii, “Grupul de inițiativă cetățenească”, au solicitat sprijinul financiar al administrației locale, însă conducerea Primăriei Medgidia le-a închis ușa în nas lui Narcis Ion, Sorin Radu, Marius Manole și Marius Tănase, reprezentanții Grupului de inițiativă cetățenească Medgidia. Competiția sportivă este una de tradiție la nivelul municipiului și s-a desfășurat fără întrerupere încă din anul 1985 și chiar și anul trecut, în primul an de mandat al primarului Valentin Vrabie, administrația municipală a asigurat un asprijin financiar în valoare de 35.756 lei, după cum reiese din Hotărârea Consiliului Local Municipal Medgidia nr. 15/23 februarie 2017, document semnat de actualul edil. Anul acesta, același primar invocă… greaua moștenire și refuză să ajute din bugetul local desfășurarea competiției, dar pune la dispoziție sala Complexului Sportiv „Iftimie Ilisei” și sala „Dan Spătaru”, ținând cont de programul cluburilor sportive.

“Grupul de inițiativă cetățenească format din Ion Narcis-Ion, Sorin Radu, Marius Manole si Marius Tănase, organizatorii editiilor din 2016 si 2017 pentru turneul “Cupa Municipiului Medgidia” la fotbal în sală va inainteaza solicitarea si totodata rugamintea de a binevoi spijinirea organizarii si a editiei de anul acesta din 2018. Dupa cum bine stiti, turneul “Cupa Municipiului Medgidia” la fotbal în sală, este cea mai veche competiție, manifestare de gen, din Județul Constanța inițiată încă din 1985 și s-a desfășurat in ultimii ani cu sprijinul si ajutorul autoritatilor locale prin punerea la dispozitie cu titlu gratuit a sălilor de sport “Iftimie Ilisei” și “Dan Spătaru” si a unei parti din resursele financiar-bugetare necesare. Ca exemplu in anul 2017 Primaria Medgidia a sprijinit organizarea acestui turneu cu punerea la dispozitie a salilor mai sus amintite si a unui procent de 64% din bugetul competiției, fapt pentru care va multumim inca o data. Si anul acesta dorim sa organizam turneul la categoriile Gimnaziu, Licee, Cadeți și Oldboys, fapt pentru care vom raporta cererea de ordin financiar a bugetului necesar la cel de anul trecut considerand numarul echipelor participante din 2017, cand la startul turneului s-au aliniat 15 echipe la categoriile oldboys, 10 la cadeți, 4 la licee și 10 la școlile gimnaziale. Pentru categoriile Gimnaziu si Licee vom avea sprijinul domnilor Ionut Deli-Iorga si Izmir Abdulgani de la CSS Medgidia, care vor coordona aceste categorii. (…) Turneul “Cupa Municipiului Medgidia” la fotbal în sală este o manifestare de traditie pe care dorim sa o organizam ca si in anii trecuti, cand nivelul competitional dar si emulatia, create in jurul acestui fenomen, au fost unul de o inalta tinuta. Prin prezenta va solicitam sprijinul financiar in valoare de 35.756 lei pentru sustinera si gestionare a turneului si va informam ca ne-ar face o deosebita placere sa va alaturati grupului de initiativa si comitetului de organizare. Scheletul bugetului, activitatile organizatorice, logistice si modalitatea de abordare si desfasurare le vom discuta ulterior in cadrul sedintelor tehnice dedicate”, au transmis repezentanții Grupului de inițiativă cetățenească în solicitarea către Primărie și au specificat că propun desfășurarea competiției sportive în luna martie, în conformitate cu programul sălilor de sport din localitate.

Narcis Ion, trimis la CJC pentru finanțare

Răspunsul conducerii administrației locale din Medgidia este absolut interesant. Astfel, instituția a cărei activitate este coordonată de Valentin Vrabie transformă o competiție sportivă într-un meci politic. Vrabie, prin Departamentul de comunicare îl trmite pe consilierul Narcis Ion la Consiliul Județean Constanța pentru a solicita sprijin financiar în vederea organizării evenimentului sportiv de la Medgidia. De ce? “Atât președintele cât și majoritatea consilierilor din Consiliul Județean fac parte din PSD, partid al cărui membru sunteți și dumneavoastră.” De asemenea, același Vrabie susține că “datoriile acumulate de Primăria municipiului Medgidia în mandatele anterioare” împiedică această colaborare, respectiv sponsorizarea.

Iată răspunsul complet:

“Stimate domnule consilier, referitor la solicitarea dumneavoastră privind finanțarea turneului „Cupa Municipiului Medgidia”, vă aducem la cunoștință că în urma datoriilor acumulate de Primăria Municipiului Medgidia în mandatele anterioare, când și dumneavoastră ați avut calitatea de consilier local, unitatea administrativă are de plătit anul acesta 80 de miliarde lei. Acest lucru se datorează unei „bune administrări” dar și dezinteresului total manifestat de consilierii partidului pe care dumneavoastră îl reprezentați.
Având în vedere cele prezentate mai sus, vă informăm că Primăria Municipiului Medgidia nu are posibilitatea de a finanța această activitate pe care dumneavoastră o propuneți. 
În acest sens, vă recomandăm să adresați această solicitare Consiliului Județean Constanța, întrucât atât președintele cât și majoritatea consilierilor din Consiliul Județean fac parte din PSD, partid al cărui membru sunteți și dumneavoastră.
Pentru desfășurarea acestui turneu, Primăria Municipiului Medgidia vă poate pune la dispoziție sala Complexului Sportiv „Iftimie Ilisei” și sala „Dan Spătaru”, ținând cont de programul cluburilor sportive.”

În loc de concluzii

Reprezentanții “Grupului de inițiativă cetățenească” din Medgidia s-au conformat și au solicitat punerea la dispoziție a programului sălilor de sport pentru lunile februarie, martie și aprilie în vederea stabilirii coordonatelor pentru programul competiției “Cupa Municipiului Medgidia”.

Comments

comments