Connect with us

Politica

Cine a câștigat ultima licitație la Primăria Constanța? O firmă fără angajați, fără site, cu un patron analfabet funcțional

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Primăria Municipiului Constanța a publicat în SEAP un anunț privind atribuirea contractelor pentru elaborarea documentațiilor tehnico-economice aferente unui număr de patru obiective de investiții. Toate cele patru contracte au fost câștigate de o firmă care nu are nici angajați, nici site de internet. În schimb, patronul acesteia a beneficiat de curând de o hotărâre locală, inițiată de primarul Făgădău, în baza căreia poate cumpăra un teren, prin negociere directă.

În luna iulie 2017, municipalitatea și-a propus să anvelopeze Teatrul de stat și trei școli generale. În acest scop, prin anunțul 176.832/06.07.2017 publicat în Sistemul Electonic de Achiziții Publice (SEAP), s-a lansat o licitație cu patru loturi funcționale, pentru contractarea serviciilor de elaborare a studiilor de teren, expertizelor tehnice, auditurilor energetice și proiectelor DALI. Așadar, în această etapă, vorbim doar de studii prealabile, în baza cărora se va scoate la licitație, pe viitor, proiectarea și execuția… placării cu polistiren. Pe 26 ianuarie 2018, la finalul procedurii, municipalitatea a atribuit toate cele patru loturi funcționale către High Construct Project SRL Constanța, la valoarea totală de 263.000 de lei plus TVA.

Ca să aflăm cine este această societate am pornit de la informațiile inserate chiar în anunțul de atribuire. Astfel, în cadrul acesteia, se menționează că High Construct Project SRL deține site-ul de internet http://www.hcpconstruct.ro. Însă link-ul nu duce nicăieri, neexistând încă un site activ asociat acestei denumiri.

Potrivit Vrăjitorul.eu, High Construct Project SRL a fost înființată în anul 2010 de Marius Tudorel Constantin, care este fondator, asociat unic și administrator unic. La rândul ei, societatea lui Constantin este asociată în Smart Shipping SRL Constanța, deținând 5% din capitalul social al acesteia. Celelalte părți sociale, respectiv 95%, sunt deținute de Georgiana Asăvoaei. De altfel, așa cum aflăm din Google, Constantin și Asăvoaei apar împreună într-un proiect de hotărâre locală inițiat de primarul Decebal Făgădău pe 11 decembrie 2017… adică în toiul licitației. În baza rapoartelor întocmite de funcționarii Camelia Dudaș, Radu Volcinski, Fulvia Dinescu și Nicoleta Constantin, tizul acesteia din urmă, deopotrivă cu asociata sa Asăvoaei, au fost găsiți îndreptățiți să cumpere prin negociere directă un teren intravilan de 74,67 mp, în cartierul Palazu Mare. Cei doi cumpăraseră în luna iunie 2017 un teren de 408,33 mp pe strada Sentinelei nr. 25A din cartierul Palazu Mare, de la Iustum Fetislam. La scurt timp, au întocmit o documentație cadastrală, din care a reieșit o diferență din măsurători de 74,67 mp. Mai departe, au solicitat Primăriei vânzarea prin negociere directă.

Cererea a fost depusă de Marius-Tudorel Constantin, care specifica, în mod eronat, că terenul ar avea destinația, atenție!, de ”curs-construcții – C.C.”. În realitate, nu există așa ceva. Căci prescurtarea C.C. înseamnă ”curți-construcții”. O asemenea eroare ar putea fi trecută ușor cu vederea, dacă în cauză n-ar fi tocmai ”specialistul” ales de Primărie să elaboreze studiile de teren pentru cele trei școli generale și pentru teatrul ce urmează a fi anvelopate. Funcționarii de specialitate au stabilit că diferența în cauză aparține domeniului privat al municipalității, fiind deținută în indiviziune cu cei doi proprietari (ha!).

Proiect De Hotarare Nr 23

În timp ce își făcea de drum la Primărie, pentru terenul ”curs-construcții” pe care îl deținea în devălmășie cu municipalitatea, Marius-Tudorel Constantin participa și la licitația despre care am făcut vorbire. Firma acestuia a fost declarată câștigătoare, deși în 2016 a avut ZERO angajați, iar site-ul declarat în cadrul procedurii nici măcar nu este funcțional.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Victor Ponta: “Partidele s-au transformat în instrumente politice de împărţit funcţii, poziţii şi avantaje”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Liderul Pro România Victor Ponta a declarat, duminică, la congresul partidului, că pentru un demers politic îţi trebuie oameni de valoare şi competenţi, nu obedienţi, nu prieteni din oraşul tău. El spune că a simţit pe pielea lui cum este să crezi că ai alături oameni care îţi vor binele, dar care de fapt aşteaptă să te vândă sau să te înjunghie pe la spate. Ponta susţine că un lider politic trage echipa după el şi este o protecţie pentru partid, nu îl foloseşte ca pe un scut. Victor Ponta şi-a început discursul spunând că, deşi are sacoul cu Pro România, unii ar putea crede că pe dedesubt are însemnele unei alte formaţiuni politice.

 

“Unii de bună credinţă, alţii sigur de rea credinţă se gândesc încă la faptul că am sacoul cu Pro România şi pe dedesubt am încă altă cămaşă, cu alt partid, cu alte semne şi vreau să vă lămuresc de la început. Să fie clar că nu sunt alte gânduri”, a spus Ponta. Astfel, el a renunţat la sacou şi a rămas în cămaşă.

Ponta a spus că azi în România unii strigă, alţii tac deşi ar trebui să vorbească şi sunt şi unii care când vorbesc limba română au nevoie de traducător.

“Azi în România nimeni nu mai vorbeşte. Unii strigă şi ţipă, aţi văzut nu doar la televizor, alţii tac deşi ar trebui să vorbească şi alţii când vorbesc limba română au nevoie de traducător”, a menţionat Ponta, care a precizat că îşi doreşte ca partidul său să fie o voce pozitivă care să se facă auzită în “corul de strigăte sau de tăceri mai mult sau mai puţin vinovate”.

Ponta a reamintit că Pro România este cel de-al patrulea proiect al său, după Tineretul Social Democrat, USL şi conducerea Guvernului, spunând că în cadrul unei demers politic îţi trebuie oameni de valoare şi competenţi, nu obedienţi, nu prieteni din oraşul tău. De asemenea, liderul Pro România a mai afirmat că este important ca atunci când pleci la drum să ştii pe cine ai alături.

Totodată, fostul premier a mai spus că aceia care au venit alături de el la Pro România nu au făcut-o pentru funcţii, contracte sau alte avantaje.

“Pro România nu oferă funcţii, poziţii, secretare, maşini, deplasări şi e important să vedeţi cine vine alături de Pro România când nu sunt aceste lucruri de împărţit. Partidele în care şi noi am activat şi celelalte s-au transformat în simple instrumente politice de împărţit funcţii, poziţii şi avantaje”, a declarat Ponta citat de jurnaliștii de la news.ro.

În discursul său liderul Pro România a amintit că o guvernare care strânge taxe şi impozite pe care apoi le împarte ca salarii şi pensii nu este una orientată spre dezvoltare.

“E evident pentru toată lumea că o guvernare în care doar strângi taxe şi impozite de la cei care vor să plătească ca să le împarţi ca pensii şi salarii nu este o guvernare orientată spre dezvoltare. O guvernare care îşi câştigă, îşi cumpără pacea de azi împrumutând bani pe care urmează să-i plătească copiii noştri nu este o guvernare şi nu este un plan, un proiect pentru România. De asemenea, o ţară care angajează pe toată lumea la stat şi trebuie să-şi importe muncitori care să facă într-adevăr partea de muncă iarăşi e o ţară care nu poate să meargă în direcţia bună. Sigur au mai existat asemenea modele, cum a fost Grecia în urmă cu zece ani, aţi văzut ce au păţit. Şi România a trecut printr-o perioadă cumplită, în 2009-2010”, a mai afirmat Victor Ponta, conform aceleiași surse.

Primul congres al Pro România s-a desfășurat duminică, 21 octombrie 2018, la Romexpo. Cu acest prilej a fost aleasă conducerea formaţiunii politice. Victor Ponta a fost singurul candidat la preşedinţia Pro România, iar pentru cele trei funcţii de prim-vicepreşedinte s-au înscris Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu, Nicolae Bănicioiu.

De la Constanța au participat la Congresul Pro România și deputații Mircea Banias și Mircea Titus Dobre, ambii membri ai formațiunii politice și lideri locali ai acesteia.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

George Niculescu, președinte interimar al PNL Năvodari. Ce alte decizii au fost luate în ședința BPJ

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea PNL Constanța a decis, vineri seară în ședința Biroul Permanent Județean, dizolvarea Organizației Locale a PNL Năvodari.

Conducerea liberalilor de la Constanța a decis ca preluarea organizației să îi revină consilierului județean George Niculescu, consilier județean din partea Partidului Național Liberal în cadrul Consiliului Județean Constanța.

“Am făcut analiza activității organizației locale a PNL Năvodari și lucrurile nu erau întocmai cu ceea ce noi ne dorim, cu ceea ce ne-am propus. În fapt, organizația de la Năvodari nu mai era funcțională, mulți dintre colegii de acolo s-au mutat cu locul de muncă într-un alt județ ori au părăsit țara, așa încât am decis dizolvarea organizației. Am propus ca de activitatea de la Năvodari, pentru următoarele trei luni, să se ocupe condilierul județean George Niculescu, membru al PBJ. Mandatul lui Niculescu este să verifice, imparțial și obiectiv, activitatea de la Năvodari și după aceea vom stabili toți pașii necesari de urmat”, a declarat Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța pentru “Ordinea.ro”.

Facem precizarea că președinte al PNL Năvodari era Silviu Calafus, consilier local din partea liberalilor în Consiliul Local Năvodari.

Potrivit declarațiilor lui Huțucă, Silviu Calafus a rămas membru al PNL.

“Domnul Calafus a rămas membru al PNL, este și consilier local dar, știți cum e, când îți pleacă atâția oameni se impune o astfel de analiză. Puteam să îl numim interimar pe domnul Calafus, dar am preferat pe cineva neutru, cineva care să faca analiza despre care v-am vorbit, imparțială și obiectivă”, a completat președintele PNL Constanța pentru ziarul nostru.

Contactat telefonic, George Niculescu a declarat pentru “Ordinea.ro” următoarele:

“De prea multă vreme, această organizație nu funcționa la potențialul său maxim. Îmi doresc să fac o evaluare a situației și în cel mai scurt timp această organizație să ofere locuitorilor o alternativă seriosă la actuala conducere PSD a orașului Năvodari.”

Doi se ceartă și al treilea câștigă: Silviu Calafus, președintele PNL Năvodari!

Alegeri în organizația femeilor liberale

În altă ordine de idei, Huțucă a mai precizat că BPJ a decis organizarea de alegeri în organizația femeilor liberale, astfel încât vor fi demarate procedurile pentru ca scrutinul să se desfășoare în data de 3 noiembrie.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Deputat PNL Constanța: “PSD ar fi în stare să impoziteze și pomana porcului”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

În contextul impozitului creat pentru justificarea plăților efectuate la nuntă și a documentelor pe care tinerii căsătoriți le primesc, în acest sens, de la ANAF și de care Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe, nu este deloc străin, un parlamentar constănțean le cere românilor atenție sporită vizavi de intențiile Executivului. Astfel, referitor la impozitarea nunților, Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța le transmite românilor, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina sa de Facebook, să aibă grijă că “pesediștii au pus ochii pe banii noștri”. Mai mult, parlamentarul constănțean transmite că “Teodorovici și PSD sunt atât de incompetenți încât nu le mai ajung miliardele de euro împrumutate ca să/și acopere cheltuielile”.

Iată mesajul complet al deputatului Bogdan Huțucă de la PNL:

“Vă spuneam acum câteva săptămâni să fiți atenți că Teodorovici și PSD vor veni după banii voștri, pentru că sunt atât de incompetenți încât nu le mai ajung nici măcar miliardele de euro împrumutate ca să-și acopere cheltuielile. Ei bine, au început. Teodorovici vrea să impoziteze tot ce mișcă la nunți, botezuri sau zile de naștere. Ar fi în stare să impoziteze și pomana porcului, dar a avut grijă Daea să ne lase fără godaci. Așa că nu uitați de sfatul meu: atenție la buzunare că pesediștii au pus ochii pe banii noștri!”

ANAF a început să trimită tinerilor căsătoriți solicitări ca aceștia să declare, într-un formular, ce relații economice au avut, în contextul căsătoriei civile și religioase, cu PFA, firme și altele, care le-au furnizat servicii de fotografie, muzică pentru petrecere și spațiul (restaurantul), potrivit informațiilor Profit.ro. Fiscul solicită nume de persoane/firme, numere de telefon, adrese și intermediari. Amenda pentru nerespectarea solicitării Fiscului este de 2.000-5.000 de lei.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: