Connect with us

Politica

Cine a câștigat ultima licitație la Primăria Constanța? O firmă fără angajați, fără site, cu un patron analfabet funcțional

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Primăria Municipiului Constanța a publicat în SEAP un anunț privind atribuirea contractelor pentru elaborarea documentațiilor tehnico-economice aferente unui număr de patru obiective de investiții. Toate cele patru contracte au fost câștigate de o firmă care nu are nici angajați, nici site de internet. În schimb, patronul acesteia a beneficiat de curând de o hotărâre locală, inițiată de primarul Făgădău, în baza căreia poate cumpăra un teren, prin negociere directă.

În luna iulie 2017, municipalitatea și-a propus să anvelopeze Teatrul de stat și trei școli generale. În acest scop, prin anunțul 176.832/06.07.2017 publicat în Sistemul Electonic de Achiziții Publice (SEAP), s-a lansat o licitație cu patru loturi funcționale, pentru contractarea serviciilor de elaborare a studiilor de teren, expertizelor tehnice, auditurilor energetice și proiectelor DALI. Așadar, în această etapă, vorbim doar de studii prealabile, în baza cărora se va scoate la licitație, pe viitor, proiectarea și execuția… placării cu polistiren. Pe 26 ianuarie 2018, la finalul procedurii, municipalitatea a atribuit toate cele patru loturi funcționale către High Construct Project SRL Constanța, la valoarea totală de 263.000 de lei plus TVA.

Ca să aflăm cine este această societate am pornit de la informațiile inserate chiar în anunțul de atribuire. Astfel, în cadrul acesteia, se menționează că High Construct Project SRL deține site-ul de internet http://www.hcpconstruct.ro. Însă link-ul nu duce nicăieri, neexistând încă un site activ asociat acestei denumiri.

Potrivit Vrăjitorul.eu, High Construct Project SRL a fost înființată în anul 2010 de Marius Tudorel Constantin, care este fondator, asociat unic și administrator unic. La rândul ei, societatea lui Constantin este asociată în Smart Shipping SRL Constanța, deținând 5% din capitalul social al acesteia. Celelalte părți sociale, respectiv 95%, sunt deținute de Georgiana Asăvoaei. De altfel, așa cum aflăm din Google, Constantin și Asăvoaei apar împreună într-un proiect de hotărâre locală inițiat de primarul Decebal Făgădău pe 11 decembrie 2017… adică în toiul licitației. În baza rapoartelor întocmite de funcționarii Camelia Dudaș, Radu Volcinski, Fulvia Dinescu și Nicoleta Constantin, tizul acesteia din urmă, deopotrivă cu asociata sa Asăvoaei, au fost găsiți îndreptățiți să cumpere prin negociere directă un teren intravilan de 74,67 mp, în cartierul Palazu Mare. Cei doi cumpăraseră în luna iunie 2017 un teren de 408,33 mp pe strada Sentinelei nr. 25A din cartierul Palazu Mare, de la Iustum Fetislam. La scurt timp, au întocmit o documentație cadastrală, din care a reieșit o diferență din măsurători de 74,67 mp. Mai departe, au solicitat Primăriei vânzarea prin negociere directă.

Cererea a fost depusă de Marius-Tudorel Constantin, care specifica, în mod eronat, că terenul ar avea destinația, atenție!, de ”curs-construcții – C.C.”. În realitate, nu există așa ceva. Căci prescurtarea C.C. înseamnă ”curți-construcții”. O asemenea eroare ar putea fi trecută ușor cu vederea, dacă în cauză n-ar fi tocmai ”specialistul” ales de Primărie să elaboreze studiile de teren pentru cele trei școli generale și pentru teatrul ce urmează a fi anvelopate. Funcționarii de specialitate au stabilit că diferența în cauză aparține domeniului privat al municipalității, fiind deținută în indiviziune cu cei doi proprietari (ha!).

Proiect De Hotarare Nr 23

În timp ce își făcea de drum la Primărie, pentru terenul ”curs-construcții” pe care îl deținea în devălmășie cu municipalitatea, Marius-Tudorel Constantin participa și la licitația despre care am făcut vorbire. Firma acestuia a fost declarată câștigătoare, deși în 2016 a avut ZERO angajați, iar site-ul declarat în cadrul procedurii nici măcar nu este funcțional.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Daniel Suciu şi Răzvan Cuc, nominalizările PSD pentru Dezvoltare şi Transporturi

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Comitetul Executiv al PSD a votat, marţi, după patru ore de discuţii, nominalizarea lui Daniel Suciu ca vicepremier şi ministru al Dezvoltării şi a lui Răzvan Cuc la Ministerul Transporturilor, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX. Decizia referitoare la propunerea liderului deputaţilor PSD Daniel Suciu la Ministerul Dezvoltării a fost luată cu unanimitate de voturi, în timp ce un singur social-democrat a votat împotriva nominalizării lui Răzvan Cuc la Transporturi.

Răzvan Cuc a mai fost ministrul al Transporturilor în Guvernul Tudose.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, marţi, înaintea şedinţei CEx, că Răzvan Cuc este susţinut de PSD Neamţ pentru funcţia de ministru al Transporturilor şi a precizat că Felix Stroe, liderul PSD Constanţa, nu poate să fie ministru, fiindcă nu este parlamentar.

CEx al PSD se desfăşoară marţi la Parlament, de la ora 17.00. În şedinţă în care social-democraţii vor decide noile propuneri pentru Dezvoltare şi Transporturi, după ce Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici şi-au retras candidatura, în urma refuzurilor repetate ale lui Klaus Iohannis de a îi numi în funcţii.

Decizia social-democraţilor a fost luată în contextul în care Olguţa Vasilescu a anunţat, marţea trecută, că îşi retrage candidatura pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării, în urma refuzului lui Klaus Iohannis de a o numi. La patru zile distanţă şi Mircea Drăghici a spus că îşi va retrage candidatura pentru portofoliul Transporturi, în contextul în care şeful statului nu a dat niciun răspuns în legătură cu nominalizarea sa în funcţie.

Ministerele Dezvoltării şi Transporturilor sunt conduse interimar de Eugen Teodorovici şi Rovana Plumb. Ele nu au miniştri plini de la finalul anului precedent, iar interimatul la acestea expiră pe 20 februarie.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Calcule de ultimă oră pentru Parlamentul European. Câte mandate revin României

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Parlamentul European a lansat astăzi primele estimări ale viitoarei sale componenţe (cea de-a noua legislatură), în baza unei selecţii de sondaje naţionale reprezentative. Potrivit acestei estimări, pierd din mandate atât social-democraţii, cât şi popularii europeni, dar şi verzii. În schimb, câştigă locuri populiştii şi extremiştii, dar şi liberalii europeni. Mandatele care revin României s-ar distribui astfel: 10 la PSD, 8 la PNL, câte 3 la Pro România, USR, ALDE şi câte 2 la PLUS, PMP şi UDMR, potrivit News.ro.

Parlamentul European a publicat un prim set de estimări despre cum ar putea arăta componenţa sa după alegeri, în baza sondajelor realizate la începutul lunii februarie. Cifrele provin dintr-o selecţie de sondaje reprezentative efectuate de institute naţionale de sondare a opiniei publice din statele membre şi agregate de Kantar public în numele Parlamentului European, se arată într-un comunicat al PE.

Partidele sunt atribuite numai grupurilor politice existente sau acolo unde sunt deja afiliate unui partid politic european asociat. Toate noile partide şi mişcări, care nu şi-au declarat încă intenţiile, intră în categoria „altele”.

În urma estimării preferinţelor electorale actuale din UE 27 asupra componenţei Parlamentului după Brexit, viitorul legislativ reflectă un peisaj politic mai fragmentat ca niciodată. Următorul parlament va avea mai puţini deputaţi (705) faţă de actualul format (751), precizează sursa citată.

În privinţa României, potrivit estimării publicate de Parlamentul European, mandatele vor fi distribuite astfel: 10 la PSD (cotat cu 26,5%), 8 la PNL (23%), câte 3 la Pro România (9,6%), USR (9,2%), ALDE (9%)şi câte 2 la PLUS (6,8%), PMP (5,6%) şi UDMR (5,2%).

În această estimare, USR şi PLUS apar separat, însă cele două partide au anunţat recent că vor merge în alianţă la alegerile europarlamentare.

Parlamentul va publica estimări actualizate la fiecare două săptămâni până la finalul lunii aprilie şi săptămânal în luna mai până în ziua alegerilor. Sondajele iniţiale de la ieşirea de la vot vor fi publicate pe 26 mai, pentru acele ţări unde acestea vor fi realizate şi unde votul se va termina, începând cu orele 18.00 şi apoi la fiecare oră până la finalizarea rezultatelor parţiale din toate statele membre.

Primele alegeri directe pentru Parlamentul European au fost organizate acum 40 de ani, pe 12 iunie 1979. Alegerile din acest an vor fi cele mai importante din istoria parlamentului, având în vedere contextul politic, ieşirea prognozată a Regatului Unit şi provocările politice şi transfrontaliere majore. Cetăţenii europeni se vor prezenta la vot între 23-26 mai pentru a decide viitorul Europei.

În România, alegerile europene vor fi organizate în 26 mai.

sursa: news.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ponta, după anunțul premierului privind OUG 114: „I​ncompetenților! Analfabeților! Urechiștilor! Infatuaților! Catastrofelor!”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Fostul premier Victor Ponta a reacționat dur după ce premierul Viorica Dăncilă a anunțat astăzi că OUG 114 ar putea fi modificată, posibilitate invocată în ultima perioadă și ministrul de Finanțe. „I​ncompetenților! Analfabeților! Urechiștilor! Infatuaților! Catastrofelor!”, a scris Ponta pe Facebook, acuzând că ordonanța trebuia discutată înainte de adoptare. Totodată, fostul premier susține că parlamentarii Pro România va vota în Parlament pentru respingerea ordonanței.

„Nu e de ajuns că prin prostia și aroganța voastră aproape ați distrus Banca “Transilvania” , Compania Energetică “Oltenia” , proiectul de dezvoltare pe frecvente 5G al României și ați făcut profit triplu pentru Gazprom în Ianuarie 2019/ că ați amânat exploatarea gazelor din Marea Neagră și pentru asta va laudă Sputnik în fiecare zi? Nu e de ajuns că ați rămas fără bani încă din Februarie și că a trebuit să va împrumutați cu dobânda dublă? Nu e mai bine să vă cereți scuze și să vă dați demisia? Nu e mai bine să NU va mai numiți “Guvern PSD” (voi fiind o adunătură de traseiști și fripturisti crescuți pe lângă Băsescu și Vadim ) ca să nu distrugeți tot ce au construit cu greu Guvernul “Năstase” și Guvernul “Ponta” în numele PSD?”, a scris Ponta pe Facebook.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: