Connect with us

Politica

Cumpăna, de interes pentru Dăncilă, Fifor și Teodorovici. Gâju îi cheamă să viziteze… obiectivele culturale

Publicat

la

Liderii social democrați se întâlnesc în perioada 29 august 1 septembrie a.c. la Școala Politică de Vară a femeilor PSD. Din program nu lipsesc activitățile politice, discursurile electorale, că tot se apropie campanie pentru alegerile prezidențiale, iar invitații sunt, pe lângă liderii PSD și analiști politici.

O activitate interesantă trecută în program o reprezintă vizitarea… obiectivelor social – culturale și sportive din comuna Cumpăna, acolo unde știm bine că Mariana Gâju, colega de la PSD este primar de mai multe mandate și este considerată la “centru” unul dintre oamenii vocali. Mai mult, Mariana Gâju le-a adus pesediștilor, de-a lungul anilor, procente considerabile pentru candidații propuși în alegeri. Anul acesta, primarul PSD de la Cumpăna a cunoscut, la alegerile europarlamentare, cea mai teribilă înfrângere electorală din istoria alegerilor de când aceasta se află la conducerea administrației locale. Care este planul concret al ultimei zile a evenimentului “Școala de vară a OFSD” rămâne să urmărim și să să prezentăm noutățile.

Iată programul complet al Școala Politică de Vară a OFSD Mamaia 29 august – 1 septembrie 2019

JOI – 29 August
Ora 16.00 – Deschiderea lucrărilor – dna. Rovana Plumb – președinte OFSD

Ora 16.00 – 17.30 – Dezbatere “Percepția cetățenilor cu privire la principalele teme de pe agenda publică” – dl. Marius Pieleanu – analist politic

Ora 17.30 – 18.30 – Expunere – Dezbatere dna. Carmen Avram, dna. Maria Grapini – europarlamentari

VINERI – 30 August
Ora 11.00 – Alegeri prezidențiale 2019. Contextul politic național și european.
– Prim ministru dna. Viorica DĂNCILĂ, președinte PSD
– dl. Mihai FIFOR – secretar general PSD
– dl. Eugen TEODOROVICI – președinte executiv PSD

Ora 15.00 – 17.30 – Dezbatere – Politici publice pentru bunăstarea românilor – participă miniștri și parlamentari femei din sănătate, educație, protecție socială.

SÂMBĂTĂ – 31 August
Ora 10.00 – 12.00 – Populația României – Situație demografică tendințe și provocări
– Dezbatere

Ora 15.00 – 16.30 – Prezentare Agenda OFSD: Propuneri de acțiuni, evenimente, mesaje pentru pregătirea alegerilor prezidențiale și locale.
– Consultarea OFSD cu privire la modul de implementare a tipurilor de acțiuni propuse – Dezbatere – dna. Maria Lazăr – secretar general OFSD

Ora 16.30 – 17.00 – Dezbateri finale și concluzii. Închiderea lucrărilor

DUMINICĂ – 1 Septembrie
Ora 10.00 – Vizitarea obiectivelor social culturale și sportive din comuna Cumpăna.

Comments

comments

Politica

Combustibilul se ieftinește cu 50 de bani de la 1 iulie. Guvernul adoptă mâine ordonanța

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, astăzi, că Ordonanța cu compensarea prețului la combustibili cu 50 de bani intră mâine în ședința de Guvern, pentru că nu avea toate avizele necesare. Inițial, anunțul premierului fusese că astăzi Executivul va aproba Ordonanța.

„Mâine. Pentru că trebuia să obțină toate avizele”, a spus Nicolae Ciucă.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, explica că 25 de bani vor fi susţinuţi de la bugetul de stat, iar 25 de bani vor reprezenta o cheltuială deductibilă de către operatori.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Florin Cîțu a demisionat de la șefia Senatului

Publicat

la data de

Scris de

În ședința de la grupul senatorilor PNL, la care participă și Nicolae Ciucă, Florin Cîțu a anunțat că va demisiona de la șefia Senatului, informează stiripesurse.ro. Interimatul va fi asigurat de vicepreședintele Senatului, Alina Gorghiu (PNL). Decizia lui Cîțu vine după ce liberalii și-au propus să îl schimbe pe fostul premier din toate funcțiile pe care le deține. Mai întâi, a fost demis de la conducerea Sectorului 3 a PNL, iar azi urma să fie demis de la șefia Senatului.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Florin Cîțu va fi schimbat de la conducerea Senatului – surse

Publicat

la data de

Scris de

Florin Cîțu va fi schimbat de la conducerea Senatului, decizia urmând să fie luată miercuri, într-o întâlnire de urgență a liberalilor, au declarat surse liberale pentru Digi24.

Senatorii PNL se reunesc de la 09:30, într-o ședință de grup, pentru a discuta despre schimbarea lui Florin Cîțu din funcția de președinte al Senatului și pentru a lua o decizie prin vot.

La ședința convocată de conducerea grupului senatorilor liberalilor prezența este obligatorie. Senatorii nu pot pleca din oraș până nu termină de discutat această chestiune legată de înlocuirea lui Cîțu.

Florin Cîțu va fi schimbat din funcția de președinte al Senatului, în ultima zi din această sesiune parlamentară.

Potrivit surselor citate, funcția interimară ar urma să fie preluată de Alina Gorghiu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: