Conecteaza-te cu noi

Societate

D.R.D.P. Constanţa face ultimele pregătiri pentru sezonul rece

Published

on

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța este în plină campanie de pregătire pentru iarnă. La ora actuală se fac pregătiri pentru asigurarea desfășurării în condiții normale a circulației rutiere în sezonul rece.

Pe rețeaua de drumuri de circa 1.700 km de drumuri naționale din administrare, aflate pe raza județelor Constanța, Ialomița, Călărași, Brăila și Tulcea, au fost efectuate reparații asfaltice pe o suprafață de 68.459,66 m2, colmatări de fisuri și crăpături asfaltice pe o lungime de 475.138 ml și urmează aprovizionarea cu 60 tone mixtură stocabilă, procedura de achiziție fiind finalizată azi, 17 noiembrie 2020.

Deja au fost montate toate indicatoarele de iarnă, respectiv 1.580 buc, iar în ce privește panourile parazăpezi, acțiunea de montare este în curs de desfășurare – s-au montat 43.782,30 ml – și se va încheia până la 1 decembrie 2020, în funcție de finalizarea lucrărilor agricole specifice.

Deja sunt pregătite toate cele 30 baze de deszăpezire și cele 6 puncte sprijin, iar în cele 26 depozite acoperite de sare (din care 13 nou construite), 9 stații de preparare soluție lichidă de clorura de calciu şi 17 bazine de stocare soluție lichidă de deszăpezire.

Advertisement

“Avem cantitățile prevăzute pentru această dată de “Normativul privind prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor publice” AND 525/2013, respectiv:

– 19.535,34 tone de sare;
– 458,70 tone de clorură de calciu;
– 96,74 tone de produs ecologic;
– 4.475 tone de nisip.”, a precizat Mihaela Tudor, purtător de cuvânt al D.R.D.P. Constanţa.

Pentru programul de iarnă 2020-2021 sunt finalizate toate achizițiile publice pentru serviciile de întreţinere curentă pe timp de iarnă, iar autoutilajele de deszăpezire vor intra în baze gradual, în funcție de evoluția condițiilor climatice.

Montaj foto: arhiva D.R.D.P. Constanța

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions