Connect with us

Actual

Daewoo Mangalia contestă ,,lista ruşinii” publicată de ANAF

Avatar

Publicat

la

Acum două zile ANAF a publicat primele liste (aici) cu 2.672 contribuabili mari şi mijlocii care au restanţe fiscale. Conform acestora Daewoo Mangalia Heavy Industries S.A.(DMHI) are o datorie totală de 43.463.647 de lei.

DMHI contestă această datorie făcând apel la prevederile Codului de procedură fiscală:
,,În conformitate cu prevederile art. 157 alin. 3 din Legea 207 / 2015 – Codul de procedură fiscală, nu se consideră că un contribuabil înregistrează obligaţii fiscale restante în situaţia în care suma obligaţiilor fiscale înscrise în certificatul de atestare fiscal emis de organul fiscal, este mai mică sau egală cu suma de rambursat / restituit.”, se arată într-un comunicat al DMHI.

Din ultimul certificat de atestare fiscală emis de ANAF în data de 25.04.2016, rezultă că Daewoo Mangalia are de recuperat de la bugetul de stat 144.015.113 de lei, reprezentând ,,sume negative de TVA solicitate la rambursare”, iar datoriile la bugetele de stat, conform aceluiaşi certificat fiscal, sunt de 43.463.647 de lei.
[pdf-embedder url=”http://img.ordinea.ro/uploads/2016/05/documente-DMHI.pdf”]

,,Pe cale de consecinţă, prin coroborarea informaţiilor din cadrul certificatului fiscal cu prevederile legale în materie, rezultă ca DMHI nu are statut de datornic, întrucât suma datorata este inferioară celei pe care societatea o are de recuperat de la bugetul de stat cu titlu de rambursare TVA.”, se mai precizează în comunicatul de presă.

Comments

comments

Actual

Restricţii de circulaţie pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, începând de astăzi, 24 noiembrie, s-au instituit restricții de viteză pe autostrada A2 București-Constanța, pe sensul către Capitală, la kilometrul 51+035 de metri, în localitatea Nicolae Bălcescu, județul Călărași, cu limitare de viteză  de 40 de km/h. S-a luat această măsură întrucât, în urma unei revizii tehnice, grinda de rezistență a dispozitivului de acoperire a rostului de dilatație a suferit degradări majore. Restricțiile sunt semnalizate corespunzător. Lucrările vor dura aproximativ o săptămână.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să respecte semnificația semnalizării instituite temporar, circulând cu viteza adaptată condițiilor de trafic și de drum.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Poliţiştii Gărzii de Coastă au confiscat 200 kg de peşte

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea au depistat, în zona de competență, plase de tip monofilament și fir textil în care se afla capturată cantitatea de aproximativ 200 kg pește.

În data de 22.11.2020, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control pe lacul Babadag, judeţul Tulcea, o ambarcațiune în care se afla un cetățean român, în vârstă de 38 de ani.

În urma verificărilor, au fost descoperite, în apă, plase de tip monofilament și fir textil,  în lungime de 170 de metri, în care se afla capturată cantitatea de aproximativ 200 kilograme de peşte.

“Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, producerea, importul, deținerea, comercializarea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor și furt calificat, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.”, au precizat reprezentanţii Biroului de presă al Gărzii de Coastă.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un şofer beat s-a răsturnat cu maşina în apropiere de Lumina

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în jurul orei 18.00, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe DN 22, în afara localității Lumina. Este vorba despre un autoturism  care s-a răsturnat în afara părții carosabile.

Ajunşi la locul evenimentului rutier, poliţiştii l-au testat pe conducătorul auto cu aparatul etilotest. A rezultat o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, aşa că şoferul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a bărbatului de 60 de ani, care se afla singur în autoturism.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Foto: Ilustrativ

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: