Connect with us

Politica

Dan Barna, după ce PNL și PSD au bătut palma pentru formarea guvernului: “O decizie păcătoasă care nu va face o Românie mai bună”

Published

on

Vicepreşedintele USR, fostul vicepremier Dan Barna, afirmă că PNL putea alege reformele, onoarea şi viitorul, dar a ales stagnarea, dezonoarea şi trecutul, a ales PSD, comentând astfel decizia conducerii PNL de a începe negocierile cu PSD pentru formarea Guvernului şi a unei majorităţi parlamentare care să-l susţină.

”PNL putea alege reformele, onoarea şi viitorul. A ales stagnarea, dezonoarea şi trecutul. A ales PSD. O decizie păcătoasă care nu va face o Românie mai bună”, a scris Barna pe Facebook.

El subliniază că singura alternativă democratică reală şi reformistă la puterea care se constituie este USR.

Conducerea PNL a votat luni, în şedinţa Biroului Politic Naţional, începerea oficială a negocierilor cu PSD pentru formarea Guvernului, liberalii dorind ca până la 1 decembrie Executivul să fie învestit, au precizat surse din PNL pentru News.ro.

48 de lideri din BPN au votat în favoarea guvernării alături de social-democraţi şi doar 22 s-au împotrivit. Ulterior, PNL a anunţat printr-un comunicat că, printre principiile pe care PNL le va susţine în negocerile care ar urma să înceapă chiar de marţi, se numără desemnarea unui premier PNL, realizarea reformelor asumate pe tema justiţiei şi închiderea MCV, precum şi respectarea parteneriatului PNL cu preşedintele Klaus Iohannis.

sursa: stiripesurse.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!