Connect with us

Politica

Dan Barna, după desemnarea lui Nicolae Ciucă pentru funcția de premier: “România joacă de o perioadă la categoria impuse”

Published

on

Dan Barna, vicepreședinte USR, comentează resemnat desemnarea generalului (r) Nicolae Ciucă drept candidat pentru funcția de prim-ministru, afirând că România are parte de soluții impuse. Deși critică propulsarea unui militar în fruntea guvernului, Barna remarcă faptul că situația României este una excepțională, în care este nevoie de măsuri urgente.

„Este propunerea pe care președintele României și-a asumat-o. Am participat azi la consultările de la Cotroceni. Președitnele ne-a comunicat că dinspre PNL, în unanimitate, ne-a spus și nouă că era foarte mulțumit că a venit această propunere. Deci este propunerea de lucru, propunerea pe care o avem în momentul de față la dispoziție. România joacă de o perioadă de cel puțin două luni la categoria impuse, nu la categoria opționale și din această categorie impuse pentru premier este domnul Ciucă în acest moment. Impuse de decizia președintelui, care a nominalizat un premier care în opinia dânsului ar putea să treacă România prin această perioadă de criză. Dacă ne uităm la structura guvernelor democratice, opțiunea militară este destul de rară. Pe de altă parte, nu pot să nu recunosc că România este într-o situație excepțională. Chiar nu simt că ar mai trebui să comentez într-un fel sau altul pe propunerea de premier. E o șansă de a avea un guvern stabil. Să vedem dacă se va întâmpla lucrul acesta. Vom fi probabil în opoziție în perioada următoare”, a declarat Dan Barna, la Europa FM.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!