Energie&Mediu

Dana Săvuică într-un videoclip realizat pentru Polaris: ”Hai să fim împreună pentru un oraș curat”

aug. 05, 2017 Maria Ionescu

Fost fotomodel și realizatoare de emisiuni TV, Dana Săvuică se implică în procesul de sensibilizare a locuitorilor vizavi de păstrarea curățeniei pe stradă și aruncarea deșeurilor în pubele. Într-un videoclip realizat pentru compania de gestionare a deșeurilor Polaris, ea spune că este nevoie de cât mai multă educație civică.

”Noi suntem ordonați și curați în casa noastră. Dar tot casa noastră înseamnă și strada din fața casei și planeta în care trăim.”

Dana Săvuică își amintește cum, pe vremea când era elevă, existau ore de educație civică și elevii erau obligați să ducă la școală maculatură, hârtie, sticle și borcane.

”Acest gen de educație civică ar trebui reintrodus în școli și să fie obligatoriu.”.

Ea mai spune că în viața de zi cu zi are un stil potrivit căruia colectează cu grijă reviste, ziare și le pune în saci pe care apoi îi depune în pubelele speciale. De asemenea, ține să scoată în evidență faptul că românii care merg în excursii în străinătate știu să aplice legile țării în care se află.

”Știm să fim civilizați, dar trebuie să o facem și la noi acasă”, spune Dana Săvuică. ”Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face! Hai să fim împreună pentru un oraș curat!”, spune Dana Săvuică în încheierea videoclipului.

 

Reamintim faptul că există cinci tipuri de pubele, fiecare destinat colectării diferie, după cum urmează: pubela de culoare galbenă, destinată colectării de metal și plastic (folii, PEID, PET, PVC și alte materiale plastice, dar și metale feroase și neferoase), pubela de culoare albastră este destinată colectării de hârtie și carton (hârtie tipărită, hârtie în amestec), pubela de culoare verde este destinată colectării de sticlă (sticlă colorată și sticlă albă), pubela de culoare gri este destinată colectării pentru fracția mixtă (biodeșeuri și deșeurile menajere) și pubela de culoare neagră, care este destinată colectării de deșeuri biodegradabile din gospodăriile proprii (resturi de legume și fructe, iarbă, flori și frunze uscate).

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!