Energie&Mediu

Dana Săvuică într-un videoclip realizat pentru Polaris: ”Nu uita că, dacă reciclezi, oferi o gură de oxigen planetei. De care avem atâta nevoie!”

aug. 30, 2017 Maria Ionescu

Fost fotomodel și realizatoare de emisiuni TV, Dana Săvuică se implică în procesul de sensibilizare a locuitorilor vizavi de păstrarea curățeniei pe stradă și aruncarea deșeurilor în pubele. Într-un videoclip realizat pentru compania de gestionare a deșeurilor Polaris, ea spune că este nevoie de reciclarea gunoaielor.

”Treaba cu reciclarea a devenit un trend. Pliculețe, coșuri, broșuri multe, fly-ere, multe dintre ele inutile, pe care le primesc tot timpul. Obișnuiam să le arunc la gunoi, dar acum le reciclez.”, a precizat Dana Săvuică în videoclip.

Ea a mai spus că merge des la shopping și primește o mulțime de pungi din hârtie, pe care trebuie să le reciclăm.

”Cartonul îl reciclăm împreună cu hârtia, în pubela albastră. Ce mai reciclăm? Sticla, borcane, sticle fără capac în pubela verde. Verde ca natura!”.

Săvuică a precizat că a mai rămas un recipient, cel galben, care este folosit pentru plastic și aluminiu. În el se pot pune doze de suc și diferite ambalaje pentru mâncare, PET-uri.

”De ce să reciclăm? Păi să vă dau un exemplu. Jumătate din plasticul produs e folosit o singură dată și apoi aruncat. Sunt trei culori pe care trebuie să le rețineți: albastru, verde și galben. În Constanța, în tot orașul găsiți containere de tip iglu pentru selectare. Sunt amplasate de către compania Polaris. Nu uita că, dacă reciclezi, oferi o gură de oxigen planetei. De care avem atâta nevoie!”, a concluzionat Săvuică.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!