Connect with us

Politica

Dăncilă la Constanța. Ode, aplauze în picioare și muzica din „Pirații din Caraibe“

Published

on

Liderii social democrați s-au adunat la Mamaia, pentru a se sfădi și căuta o ieșire din criza provocată de liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, prin ieșirea de la guvernare. Programul activităților social-democrate a fost deschis, astăzi, de tradiționala Școală de vară a femeilor pesediste, care are loc la Pavilionul Expozițional de la Mamaia. După ce premierul și, totodată, liderul social democraților, a făcut o baie de mulțime și a intrat în sală pe celebra melodie a lui Hans Zimmer „He’s a Pirate“, coloana sonoră a filmului Pirații din Caraibe, liderii social democraților, Rovana Plumb, Mihai Fifor și Eugen Teodorovici, și completați de autohtonii Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, și Felix Stroe, președintele pesediștilor din județul Constanța, s-au întrecut în cuvinte de laudă la adresa Vioricăi Dăncilă.

Balul odelor a fost deschis de președintele femeilor PSD, europarlamentarul Rovana Plumb. Aceasta a spus că România are nevoie tocmai de acest suflu unitar, pentru a oferi un președinte adevărat, potrivit năzuințelor neamului nostru.

„Viorica Dăncilă va fi „primul femeie președinte al României“. Noi, femeile, suntem o forță care a scris istoria. Împreună vom face istorie. Împreună vom răzbate! Am trecut printr-o perioadă foarte grea, cu atacuri la adresa femeilor. Partidul nostru a reușit să facă multe lucruri bune datorită unui premier, care a asigurat că este promotorul egalității de șanse și care, în baza acestui merit, dar și altora, vă asigur că va continua guvernarea”, a declarat Rovana Plumb.

Aceasta a mai spus că Viorica Dăncilă „este femeie, soție, mamă și este un lider”.

„Doamna Viorica Dăncilă își îndeplinește cu bine sarcinile. PSD începe să crească din nou în sondaje spre disperarea celor din Opoziție. Dar, prin unitatea și forța noastră, vom avea un lider care va munci 24 din 24 de ore. Avem nevoie de un lider care cunoaște problemele fiecărui om. Trebuie să o sprijinim cu toată forța noastră”, a punctat Rovana Plumb.

Fifor despre Dăncilă: „O mână de fier într-o mănușă de catifea“

Un alt laudatio a fost făcut de Mihai Fifor, secretarul general al PSD și ministrul Apărării, care și-a început discursul spunând că Viorica Dăncilă are, prin femeile social democrate, o gardă personală pretoriană.

„Domană prim-ministru, ne aflăm în fața gărzii dumneavoastră pretoriene, pentru că de aici v-ați luat seva. Această armată a fost condusă de dumneavoastră până în urmă cu ceva vreme și a obținut rezultare minunate. Promitem colegelor din PSD că vom avea grijă de doamna prim-ministru, noi cei din staff-ul de campanie, și îi vom fi mereu alături. Vă promitem că o vom avea ca președinte al României“, a punctat Fifor.

El a continuat să o flateze pe Făncilă, spunând, printre altele, că este o mână de fier într-o mănușă de catifea.

„Vreau să îi anunț că nici acest guvern nu va cădea, pentru nici premierul Dăncilă nu va permite acest lucru. Pentru cei care cred că PSD va fi îngenunghiat le dau o veste, niciodată nu se va întâmpla acest lucru. Asta pentru că noi știm să facem lucuri bune pentru români. Drumul nostru e foarte clar. Vom câștiga alegerile prezidențiale. Vom avea pentru prima dată un președinte femeie și nu orice femeie, ci una puternică, determinată, iubitoare de oameni. Un om care a lăsat poate orice pentru a fi alături de oameni. Un om care nu mai știe ce este familie, care nu mai știe ce este liniște și care s-a dedicat cu totul celor au nevoie de ea. Această țară are nevoie de un om ca Viorica Dăncilă, cu un profil de fier, care știe să unească și care este o mână de fier într-o mănușă de catifea. Aviz amatorilor, cine vrea să-și încerce norocul cu doamna prim-ministru, e invitat să o facă…Este un om cu viziune, un om corect, lucru mai rar în politică, și vertical. Cei care au crezut vreodată că pot să o înfrângă, pentru că e micuță și fragilă, s-au înșelat. Este un om care debordează de sinceritate”, a afirmat Mihai Fifor, în aplauzele doamnelor din PSD.

Teodorovici vrea să fie șeful femeilor PSD

Ministrul Finanțelor și președintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, a declarat, referindu-se la egalitatea de gen, că femeia te ridica, femeia te doboară.

„Eu o sa mă lupt pentru a schimba mentalitatea bărbaților…Luptați-vă pentru a fi respectate. Dacă sunteți foarte bune într-un Guvern sau într-un Parlament, trebuie să fiți 100%. Eu vă susțin. De aceea am și spus și nu o să îmi retrag dorința aceasta de depune dosarul atunci când se fac alegeri pentru Organizația de femei. Vreau să devin președintele organizației. Nu știu cine o să candideze, dar eu vreau“, a spus Teodorovici.

Social democratul i-a recomandat Vioricăi Dăncilă să fie cât mai naturală, așa cum s-a născut și a crescut.

Gâju despre Dăncilă: „mamă pentru copiii României, mamă între mame”

Primarul comunei Cumpăna și șefa femeilor social-democrate din județul Constanța, Mariana Gâju, a continut, la rândul ei, să-i ridice osanale Vioricăi Dăncilă. Gâju a spus că Dăncilă este „mamă pentru copiii României, mamă între mame” și i-a cerut acesteia să fie simbol al „păcii între români“.

„Mi-a fost teamă când și-a depus candidatura, dar când văd cu câtă dragoste e primită în țară, mă rog, Doamne, întărește oamenii să aibă încredere și în candidatura unei femei”, a subliniat Gâju în discurs.

Șefa OFSD Constanța a cerut Guvernului și Parlamentului să modifice legile pentru urgentarea rezolvării cazului Caracal. La final, Gâju i-a oferit Vioricăi Dăncilă un tablou cu un copil în brațele mamei, pentru că este, la rândul ei, mamă. De asemenea, primarul comunei Cumpăna a oferit tablouri tuturor liderilor PSD de la tribună, iar cel care a făcut haz a fost Eugen Teodorovici, care a primit un tablou cu un copil care se uita prin crăpătura ușii.

Dăncilă spune că se sacrifică pentru binele tuturor

Președintele PSD, premierul Viorica Dăncilă a spus, la rândul ei, că ea este prima femeie prim-ministru și nu are voie să greșească, pentru că greșeala sa se va imputa tuturor femeilor. Ea și-a adus aminte de campaniile electorale făcute alături de femeile social-democrate, de cum făceau campanie din casa în casă.

„Într-o familie, femeia gestionează problemele familiei. De aceea trebuie ca fiecare femeie să fie foarte implicată în această campanie electorală. România trebuie tratată ca o familie în care un președinte să aibă grijă de fiecare femeie, de fiecare copil, să empatizeze cu oamenii, să fie în mijlocul lor, în fiecare zi, nu doar la alegeri. Să fie președintele în care oamenii îl simt aproape și care are emoții. Iar eu acum am mari emoții. Cred în șansa noastră. În PSD, 45% din partid sunt femei. Vă cer sprijinul. În România, 52% sunt femei, cer suportul tuturor femeilor din România. Cer suportul tuturoc colegilor, colegilor din Cabinet și parlamentarilor care au facut scut în jurul meu atunci când au fost atacuri. Cer suportul tuturor celor care ne au votat sau nu ne au votat. Nu suntem un guvern perfect, dar suntem întotdeauna alături de oameni. Nu am luat niciodată măsuri împotriva oamenilor. România nu mai are nevoie de perioade în care unii construiesc, alții dărâmă și iar o luăm de la capăt. 30 de ani am făcut acest lucru și nu a fost bine“, a spus Dăncilă.

A pus biciul pe șefii de organizații: „Luptați. Dacă nu, plecați“

Liderul PSD le-a cerut tuturor liderilor de organizații să se implice activ în această campanie, iar dacă nu să părăsească formațiunea.

„Indiferent de abordările la adresa mea și jignirile care mi se aduc de către acești „bărbați politici“ voi merge înainte. Voi candida la președinție. Nu am dreptul să dezamăgesc românii care au crezut în noi în 2016. Trebuie să arătăm unde am greșit. Am văzut oameni de stat care spun acum că dacă Viorica Dăncilă cedează, vor face alianță cu PSD. Însă, cel care a trădat o dată, va mai trăda și a doua oară. Nu cred în trădători. Am datoria să fac din PSD cel mai puternic partid din România. Cred în echipa mea, cred în miniștri, președinți de organizații ori primari. Dar vă asigur că cei care vor aduce prejudicii acestei campanii, cei care se vor simți debusolați sau care vor ezita trebuie să plece. Dacă eu pot, un președinte de organizație nu are voie să nu poată să meargă spre câștig. Nu cer decât să lupte la fel ca mine și când o să mă vadă că am obosit, atunci să obosească și ei. Vreau ca în Comitetul Executiv Național să nu mai am parte de discuții dacă rămânem sau nu la guvernare, dacă eu candidez sau nu. Noi suntem PSD nu partidul răzgândacilor“, a afirmat Dăncilă

Ea a afirmat că nu înțelege de ce acest Guvern pe care îl conduce este lăudat în Europa, dar este criticat în țară.

„Avem aprecieri pentru buna guvernare, avem aprecieri din partea președintelui SUA, dar ne critică din motive personale și electorale cei din țara noastră. Cei care văd numai interesul personal trebuie să conducă această țară? Cei care văd numai cifre, dar fără să vadă că în spatele cifrelor sunt oameni cu așteptări și speranțe, vor să conducă această țară? Dacă am avut un scor slab la europarlamentare, însemană că poate am uitat sau neglijat să avem un dialog cu oamenii. Trebuie să ieșim mult mai mult la televizor și în spațiul public și să susținem PSD. Este pentru prima dată când putem avea un președinte femeie, este pentru prima dată când putem avea un președinte alături de români și să îi iubească“, a spus Dăncilă.

Premierul a făcut apel la adversarii politici să nu folosească în campania electorală cazul de la Caracal.

„Nu este corect și normal ca o persoană să spună că: „dacă eu eram președinte, nu se întâmpla acest lucru“. Nu este normal să avem aceste abordări“, a conchis premierul.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta