Conecteaza-te cu noi

Actual

Danko, un nou câine de serviciu în dotarea Jandarmeriei Tulcea

Published

on

caine jandarmeria tulcea

Un nou câine de serviciu, din rasa Ciobănesc Belgian Charbonnè,  este în dotarea Jandarmeriei Tulcea.

Danko, în vârstă de aproximativ un an și două luni, este un câine din rasa Ciobănesc Belgian Charbonnè, care, în această perioadă urmează o etapă de acomodare cu conductorul său, intrând apoi în etapa de dresaj pentru specialitatea patrulare/intervenție.

Ciobănescul Belgian Charbonnè este un câine de talie medie spre mare, având o siluetă atletică și musculoasă. Acești câini au un corp bine proporționat, cu o înălțime la greabăn între 56 și 66 de centimetri și o greutate care variază între 20 și 30 de kilograme. Blana lor este scurtă și densă, de culoare neagră.

Ciobănescul Belgian Charbonnè este cunoscut pentru inteligența și devotamentul său față de proprietar. Sunt câini loiali, vigilenți și activi, care își doresc să aibă un scop și să lucreze. Acești câini sunt înzestrați cu o energie formidabilă și necesită o cantitate semnificativă de exercițiu și stimulare mentală pentru a fi fericiți și echilibrați. Sunt câini extrem de inteligenți, care învață rapid, fiind cunoscuți pentru abilitățile impresionante de lucru. Acești câini sunt folosiți în mod frecvent ca și câini de serviciu în diverse domenii, inclusiv în forțele de poliție și militare. Sunt specializați în detectarea drogurilor, a explozivilor și în activități de căutare și salvare. De asemenea, pot excela în disciplina de protecție și în competițiile sportive canine.

De-a lungul timpului, câinii de serviciu și-au demonstrat eficiența în executarea cu succes  a misiunilor din competența Jandarmeriei Române, fiind considerați parteneri de nădejde, iar jandarmii sunt implicați zilnic în desfășurarea antrenamentelor specifice câinilor de serviciu.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions