Conecteaza-te cu noi

Actual

Un nou stagiu de perfecționare pentru pompieri, cu participarea a 18 cursanți. Ce exerciții sunt organizate

Published

on

stagiu pompieri

În perioada 20-31 mai, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență desfășoară cea de-a doua serie a stagiului de perfecționare Conducerea intervențiilor în situații de urgență (ICS), în zona de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Dobrogea” al județului Constanța, în cadrul căruia, pompieri din structura IGSU, pompieri din comanda subunităților de intervenție și din centrele operaționale își consolidează cunoștințele în activitatea de conducere a intervenției în primele etape.

Stagiul de perfecționare urmărește aprofundarea cunoștințelor și dezvoltarea abilităților dobândite privind realizarea dispozitivelor de intervenție și adaptarea lor în funcție de riscul produs și de evoluția situației operative, organizarea și desfășurarea Punctului Operativ Avansat și a Punctului de Comandă mobil în contextul conducerii situațiilor de urgență, conducerea echipelor în misiuni de căutare-salvare urbană, comunicarea în situații de urgență, siguranța personalului operativ la intervenții, precum și cooperarea interinstituțională și rolul ONG-urilor în situații de urgență.

De asemenea, în cadrul stagiului de perfecționare sunt organizate și trei exerciții în realitatea virtuală (Incendiu la depozit, Incendiu la subsol și Incendiu cu substanțe periculoase) prin intermediul simulatorului XVR și patru exerciții în teren, simulând scenarii cât mai apropiate de cele întâlnite în activitățile reale, după cum urmează:

  • Incendiu la o sală cu aglomerare de persoane;
  • Accident la un aerodrom;
  • Incendiu la un depozit de materiale;
  • Accident la un operator SEVESO.

În cadrul stagiului participă 18 cursanți din cadrul următoarelor structuri: ISUJ AG, BR, CL, CT, DJ, DB, GR, MH, OT, PH, TL, TR, VL, ISU-BIF, IGSU-CON.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions