Conecteaza-te cu noi

Politica

Darius Vâlcov, dat în urmărire de Poliție. Fostul ministru de Finanțe a fost condamnat la șase ani de închisoare

Published

on

darius valcov

Fostul ministru de Finanțe, Darius Vâlcov, a fost dat în urmărire națională de către Poliția Română. Acesta a fost condamnat la 6 ani de închisoare și nu a fost găsit de polițiști la adresa de domiciliu. Potrivit stiripesurse.ro, Vâlcov ar fi plecat în urmă cu mai mult timp în Italia, unde ar avea și o afacere.

Amintim că, fostul ministru de Finanțe, Darius Vâlcov, a fost condamnat definitiv la șase ani de închisoare cu executare, pentru mai multe fapte de corupție. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să admită apelurile declarate de DNA şi de Darius Vâlcov împotriva deciziei ÎCCJ din februarie 2018 prin care Darius Vâlcov fusese condamnat la opt ani de închisoare. Instanţa a decis să descontopească pedeapsa de opt ani de închisoare în pedepsele componente: patru ani pentru trafic de influenţă, şase ani pentru spălare de bani şi doi ani pentru efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte.

Magistraţii au decis încetarea procesului penal pornit împotriva lui Darius Vâlcov pentru efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale. ÎCCJ a decis condamnarea lui Darius Vâlcov la trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi la cinci ani de închisoare pentru spălare de bani. Instanţa a contopit aceste pedepse, aplicându-i lui Darius Vâlcov pedeapsa cea mai grea, de cinci ani de închisoare, la care se adaugă un spor de un an de închisoare, acesta urmând să execute pedeapsa de şase ani de închisoare. De asemenea, instanţa a stabilit menţinerea măsurilor asiguratorii luate faţă de Darius Vâlcov până la concurenţa sumei de 6.200.000 de lei.

Decizia instanţei este definitivă.

Advertisement

Sursa: stiripesurse.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions