Connect with us

Administratie

Daruri de Crăciun pentru toți școlarii din Ovidiu! Vezi ce au primit

Maria Ionescu

Publicat

la

Pentru copii, apropierea Crăciunului este în fiecare an o mare bucurie. Pe de-o parte dat fiind faptul că urmează o vacanță lungă, pe de alta deoarece cu toții primesc daruri de sărbători.

Mulți dintre ei provin din familii în care Moș Crăciun este foarte darnic și aduce cadouri multe, unele neașteptate. Sunt însă și familii în care darurile de sărbători sunt extrem de greu de procurat. Și din acest motiv, este o bucurie foarte mare ca Moșul să vină la grădiniță și la școală. 

Și în acest an, prin efortul bugetar al primăriei Ovidiu dar și prin intermediul a diverși sponsori (societăți comerciale și persoane fizice) s-a reușit ca pentru toți copiii din școlile și grădinițele din oraș dar și din satele Poiana și Culmea, să poată fi făcute cadouri.

Astfel, conducerea primăriei, respectiv primarul George Scupra și viceprimarul Doru Cumpănașu s-au aflat în mijlocul elevilor, unde au fost împărțite 1827 de cadouri, pentru copiii orașului de la grădiniță și până la clasa a XII-a, care au constat în ciocolată, napolitane, bomboane și alte dulciuri.  

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Administratie

Deputatul Stelian Ion: „Se pregătește încă un tun imobiliar de proporții. Primăria Constanța este complice”

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul de Constanța al USR, Stelian Ion, acuză administrația locală din Constanța că „pune umărul la încă un tun imobiliar“. Parlamentarul constănțean spune că „în complicitate cu Primăria condusă de Decebal Făgădău se pregătește încă un tun imobiliar de proporții“. Stelian afirmă într-un comunicat de presă că peste 11.500 de metri pătraţi din poate cea mai râvnită zonă a Constanței sunt ceruți drept compensare de un samsar de terenuri. Terenul este situat aproape de malul mării, în Faleză Nord, între ansamblul “Spectrum” şi cartierul ridicat de „Fincogero”.

„Afaceristul a cumpărat drepturile litigioase pentru un teren situat pe Bulevardul Tomis. Pentru că nu i s-a putut restitui în natură, solicită acum în instanță să fie despăgubit cu un teren din Faleză Nord, situat foarte aproape de mare, între ansamblul “Spectrum” şi cartierul ridicat de „Fincogero”. Primăria lui Făgădău spune că nu are terenuri disponibile, dar samsarul vine cu acte și arată că Municipiul Constanța deține această proprietate. Speculantul imobiliar își comandă și o expertiză extrajudiciară care evaluează atât terenul inițial pentru care făcuse cererea de restituire, cât și terenul din Faleză Nord. Cu seninătate, Primăria nu are niciun fel de obiecțiune față de această expertiză extrajudiciară, deși ar fi fost firesc să solicite o expertiză judiciară, care este o probă solidă în proces. De asemenea, fără să ceară nimeni şi cu un exces de zel demn de cauze mai bune, primăria depune pentru lotul din Faleză Nord istoric de rol fiscal, situație juridică etc. Așadar, toate departamentele primăriei conduse de Făgădău sunt parcă aliniate să-i pună pe tavă acest lot samsarului de terenuri și se folosească de instanță ca de un paravan pentru a-și camufla complicitatea la acest tun imobiliar. Devine clar că, deși Decebal Făgădău nu i-a atribuit direct acest lot speculantului imobiliar, el încearcă să-l ajute în instanță cât poate de mult. Radu Mazăre a jefuit Constanța și a lăsat-o fără cele mai valoroase terenuri. Decebal Făgădău nu doar că nu se străduieşte să le recupereze, ci continuă opera tutorelui său. El spoliază patrimoniul Constanței într-un mod mai perfid, prin eludarea legii. Ghinionul lor este că în 2013 legea s-a modificat în defavoarea samsarilor și interzice acordarea de teren în compensare cesionarilor de drepturi litigioase. Cu toate acestea, afaceristul forțează beneficiind de ajutorul primăriei și invocând tot felul de interpretări juridice care, chipurile, ar conduce la concluzia că modificarea legii din 2013 nu îi este aplicabilă. Republica Mazăre îşi duce existenţa la fel de bine şi sub Decebal Făgădău cu o stilistică diferită, dar cu aceeași poftă de jupuire a oraşului.“, spune Stelian Ion într-un comunicat.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța scoate la licitație mai multe amplasamente situate în stațiunea Mamaia

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Primăria municipiului Constanța scoate la licitație mai multe amplasamente situate în stațiunea Mamaia, în vederea desfășurării unor activități comerciale. Iată ordinea și documentele necesare pentru înscriere:

1. Primăria Municipiului Constanța organizează în data de 16.06.2020, la sediul din b-dul. Tomis nr. 51, licitație publică deschisă în vederea atribuirii de amplasamente în Stațiunea Mamaia, pentru desfășurare de activități comerciale cu caracter temporar în zone publice, în sezonul estival 2020, pentru:

• producere și comercializare înghețată (utilaj specializat – vehicul), ora 10:00;

• comercializare înghețată (tonetă), ora 11:00;

• închiriere echipament sportiv (karturi simple cu pedale), ora 13:00.

Taxa pentru garanția de participare (rambursabilă) este:

• producere și comercializare înghețată (utilaj specializat – vehicul) – 2.003,40 lei;

• comercializare înghețată (tonetă) – 934,92 lei;

• închiriere echipament sportiv (karturi simple cu pedale) -1.932,96 lei.

2. De asemenea, în data de 18.06.2020, va fi organizată licitația publică deschisă în vederea atribuirii de amplasamente în Stațiunea Mamaia, pentru desfășurare de activități comerciale cu caracter temporar în zone publice, în sezonul estival 2020, pentru:

• legume fructe, ora 10:00

• baloane, ora 11:00

• activități fotografice, ora 13:00;

• realizare tatuaje, ora 14:00.

Taxa pentru garanția de participare (rambursabilă) este de:

• legume fructe, 711.98 lei;

• baloane 127,14 lei;

• activități fotografice, 70,08 lei;

• realizare tatuaje, 890,04 lei.

3. În data de 22.06.2020, ora 10:00, va fi organizată licitația publică deschisă în vederea atribuirii de amplasamente din Stațiunea Mamaia, – Bazar Perla, pentru desfăşurarea activităţii de comercializare articole hand made (lucrate manual) și cadouri estivale cu articole promoționale pentru municipiul Constanța, Stațiunea Mamaia și Sat Vacanță, în sezonul estival 2020. Garanția de participare (rambursabilă) este de 318 lei/amplasament.

4. Totodată, în data de 24.06.2020, ora 10:00 se va organiza licitația publică deschisă în vederea atribuirii de tonete tip în Staţiunea Mamaia, pentru desfăşurarea activităţii de comercializare obiecte de artizanat, sculptură, pictură sau alte obiecte de artă populară, în sezonul estival 2020. Garanția de participare (rambursabilă) este de 286,20 lei/tonetă.

NOTĂ! Taxa de participare este de 100 lei/tonetă/amplasament/tip de activitate (nerambursabilă). Prețul minim de pornire al licitației publice deschisă, precum și modalitatea de organizare și desfășurare a licitației sunt detaliate în caietul de sarcini și în instrucțiunile privind organizarea și desfășurarea procedurii de licitație, care se obțin odată cu achitarea taxei de participare. Oferta se va depune pentru fiecare tonetă în parte.

Documentele licitației se pot procura începând cu data de 03.06.2020, între orele 11:00 – 16:00, de la Centrul de Informare pentru Cetățeni situat în City Park Mall, bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116 C, etajul II. Data limită pentru depunerea ofertelor este 12.06.2020, ora 16:00.

Ofertele se vor depune la Centrul de Informare pentru Cetățeni situat în City Park Mall, bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116 C, etajul I.

Relații suplimentare se pot obține de la Centrul de Informare pentru Cetățeni situat în City Park Mall, bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116 C, etajul I sau la nr. de telefon 0241/488192.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Lucrări de asfaltare pe Str. Haricleea Darclée din municipiul Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Infrastructura rutieră a fost construită de la zero, lucrarea fiind cuprinsă în programul de investiții pe care Primăria Municipiului Constanța, prin ASC Confort Urban SRL îl desfășoară în cartierul Compozitorilor. Strada de pământ a fost amenajată prin turnarea covorului asfaltic.

În etapa premergătoare asfaltării, terenul a fost excavat și au fost turnate mai multe straturi de piatră.

Tot în cartierul Compozitorilor, continuă amenajarea carosabilului pe străzile Paul Constantinescu, Dimitrie Cuclin și aleea Madrigalului.

Conducătorii auto sunt rugați să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să nu staționeze autovehiculele în zonele în care se lucrează. (comunicat de presă Primăria Constanța)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: