Conecteaza-te cu noi

Actual

Iată ce salarii au angajații Spitalului Județean

Published

on

Așa cum știți cu toții, au existat perioade extrem de grele pentru angajații unităților medicale. Mulți dintre ei au renunțat în acei ani la practicarea meseriei și au plecat în diferite țări europene, în care meseria lor este foarte bine plătită. Cei ce au rămas în țară au fost nevoiți să se confrunte cu realitățile românești. Într-o primă fază, cu toate că salariile lor erau mici și se descurcau destul de greu cu prețurile din țara noastră, angajații spitalelor au refuzat să intre în grevă. Li se părea sub demnitatea lor și a pacienților lor acest lucru. Anii au trecut, vremurile au devenit din ce în ce mai dificile, iar oamenii au fost nevoiți să-și ceară în stradă drepturile salariale. Acestea au crescut puțin, ce-i drept. Însă anul acesta au fost creșteri spectaculoase în sănătate și, potrivit declarațiilor oficiale, anul viitor vor fi, din nou, majorate. Fără prea multe comentarii, vom prezenta salariile nete pe care le-au primit angajații din Spitalul Județean Constanța în luna august a acestui an.

Ce salarii primesc?

Spitalul Județean Constanța are 2912 angajați, iar salariile pe care le primesc aceștia sunt mari față de cele ale angajaților din sistemul privat. Nu ne referim, firește, la toate salariile din sistemul privat, dar e vorba, cu siguranță, de cele mai multe. Pe site-ul spitalului a fost publicată, în urmă cu câteva zile, lista salariilor nete pe care le-au primit în luna august angajații din unitatea spitalicească. Unele sunt foarte mari, altele sunt mici. Cele mai mici salarii le au muncitorii necalificați, cuprinse între 1069 și 2480 de lei. Urmează apoi tehnicienii, care au câștigat între 1500 și 2532 de lei. Surorile medicale câștigă între 2311 și 3340 de lei, șoferii între 1564 și 2336 de lei, iar registratorii între 1318, 1854 și 5360 de lei. Nici referenții nu câștigă cine știe ce salarii, este vorba de 1569 de lei, dar sunt și referenți de specialitate, care au primit între 2100 și 3085 de lei. Un psiholog primește între 3302 și 4207 lei. Nici muncitorii calificați nu au salariile prea mari, dar prin raportare la meseriile lor dacă ar fi angajați la firme private, sunt în regulă. Sudorii, fochiștii, liftierele, lăcătușii și telefonistele au primit lefuri între 1212 și 2043 de lei. Vine acum rândul moașelor, cele care ajută la venirea pe lume a copiilor. Ele primesc între 2849 și 5425 de lei pe lună. O îngrijitoare primește de la 1000 de lei în sus, însă poate ajunge și la salariul de 4374 de lei. Nici infirmierele nu sunt plătite prost; ele primesc între 1259 și 2889 de lei pe lună. Acestea primesc însă mai puțin decât un brancadier, care câștigă 3401 lei. Autopsierii primesc între 3457 și 5647 de lei, iar asistenții medicali au salariile în general de 3000 de lei. Dar am găsit și asistenți medicali care au câștigat 4494 de lei sau 2300 de lei. Iar acum începe enumerarea salariilor ridicate. Un medic specialist poate câștiga și 10.870 de lei pe lună, un medic șef – medic primar primește 14.961 de lei, un medic primar are 17.489 de lei. În ceea ce privește directorii, aceștia câștigă între 5105 lei (directorul îngrijiri medicale), 7210 lei (directorul medical) și 10.984 lei (directorul financiar-contabil). Un cercetător științific are salariul între 5582 și 10.864 de lei, iar un chimist primește 7.336. Este foarte important de menționat faptul că vorbim despre funcții și de salariile nete aferente lunii august.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions