Connect with us

Actual

De ani de zile se construiesc blocuri sociale la Techirghiol și tot nu sunt gata!

Published

on

Prin anul 2009, primarul de atunci al orașului Techirghiol, Adrian Stan, anunța presa locală că se vor construi blocuri sociale pentru chiriașii evacuați. Banii alocați pentru construirea acestora trebuiau să vină de la bugetul de venituri și cheltuieli al orașului dar și de la Ministerului Dezvoltării Regionale și Locuinței. Potrivit proiectului inițial, în cel mai scurt timp ar fi trebuit să se ridice trei blocuri sociale, pe strada Alexandru Ioan Cuza, nr.15. Și asta cu atât mai mult cu cât locuințele erau destinate chiriașilor evacuați. Potrivit proiectului inițial, ar fi trebuit să se construiască blocuri formate din demisol, parter, două etaje și mansardă. În plus, suprafața de teren aferentă acestui proiect era de 3925 mp și asta deoarece pe lângă aceste trei blocuri, urma să se construiască și un loc de joacă pentru copii, dar și o parcare de 38 de locuri.

Anii au trecut și aproape nimic nu s-a schimbat

La începutul anului 2014, primarul de atunci al orașului, Adrian Stan, declara presei locale că deja sunt depuse 112 cereri de locuințe venite din partea familiilor evacuate din casele naționalizate. Din lipsa banilor, însă, nu se puteau construi rapid. Din anul 2009 au trecut deja șapte ani și aproape nimic nu s-a schimbat, De fapt, a apărut ceva nou. În zonă s-a construit ceva, dar încă nimic nu seamănă cu un bloc de locuințe sociale. Astăzi, pe pagina de facebook a orașului Techirghiol a fost postat un anunț: ”Publicație privind intenția de a achiziționa!” Am dorit să aflăm detalii despre acest anunț care vizează și revizuirea și actualizarea documentației de proiectare pentru acest obiect de investiție, motiv pentru care l-am contactat pe primarul Iulian Soceanu. El ne-a spus că este vorba despre o reaculaizare a acestui proiect. ”O parte din el este făcut, dar contractul era expirat. Acum îl scoatem din nou la licitație. Este vorba despre o lucrare mai veche și până la sfârșitul anului sperăm să reactualizăm proiectul. Apoi se va scoate la licitație lucrarea de construcție. Sperăm ca în maximum doi ani să finalizăm aceste lucrări”, ne-a spus primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu. Să sperăm că nu vor mai trece foarte mulți ani până când vom participa la lucrările de inaugurare a acestor blocuri!

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!