Connect with us

Politica

De ce a fost nevoie de schimbarea Cîțu – Ciucă? Vezi ce spune liderul PNL Constanța Bogdan Huțucă

Published

on

Punct și de la capăt. Liberalii au tranșat într-un Congres derulat pe “fast forward” problema liderului. Într-o atmosferă nu tocmai veselă, cei peste 1.000 de liberali prezenți în sala Unirii din Palatul Parlamentului s-au ales pe premierul Nicolae Ciucă să le fie general în politică. Expiratul Florin Cîțu a plecat discret de la Congres cu mult înainte ca Ciucă să fie validat oficial. Marele absent de la ceremonie a lipsit președintele Klaus Iohannis.

Prezent la congresul extraordinar al PNL, preşedintele PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă, a explicat de ce a fost nevoie de un nou congres extraordinar după numai șase luni de la alegerea lui Cîțu.

„Nu vreau să răspund la întrebare fără să folosesc clișee de genul: PNL este un partid viu, PNL este un partid matur. Realitatea este că, întotdeauna, Partidul național Libera, în funcție de context și conjunctură, a luat decizia să îşi reseteze conducerea partidului. Și asta s-a întâmplat în acest moment. Este o decizie de resetare a conducerii partidului. De ce s-a ajuns la această concluzie? Datorită faptului că, pe de o parte, nu guvernăm, singuri, ci într-o coaliţie, iar premierul României nu este neapărat şi președintele partidului. Dacă relaţia dintre premierul României şi preşedintele partidului era una fluentă, şi de comunicare permanentă şi de consens, probabil că nu am fi ajuns la această decizie. Numai că, acest lucru nu s-a întâmplat întocmai.“, a declarat Bogdan Huțucă.

Deputalul constănțean a spus că, nu poţi să intri în negocieri pe teme ce ţin de guvernarea României într-o şedinţă sau mai multe ale coaliţiei în care preşedintele PNL şi premierul să nu fi ajuns la un consens, să nu aibă un mandat comun. De asemenea, afirmă liberalul constănțean, nu poţi ca în spaţiul public, în relaţia cu cetăţenii, poziţiile premierului în ceea ce priveşte guvernarea să fie divergente de pozițiile președintelui partidului. Aceasta arată că, conducerea bicefală nu este tocmai una funcțională.

Advertisement

„Evident că, acest argument nu este suficient.“, a spubliniat parlamentarul.

Un alt motiv care a contat este rezultatul sondajelor care arată că preşedintele PNL stătea mult sub nivelul partidului în sondajele naţionale, pe când premierul Ciucă era mult mai bine poziţionat. Și nici aceste argumente nu sunt suficiente pentru că deciziile de resetare se iau întotdeauna într-un context şi o conjunctură, a afirmmat Bogdan Huțucă.

„Cred că decizia trebuia luată având întrucât avem o conjunctură internațională și regională foarte stresantă şi complicată. Pe de altă parte, pe plan naţional, se arată perspectivele unei crize economice. Care nu e numai în România. Se va arăta în toată Europa şi nu numai. Atunci, dacă punem toată această succesiune de trei argumente pe masă, ideea de a acţiona în mod chirurgical şi a lua o decizie rapidă de repoziționare din punct de vedere a managemnetului, ținând cont de acest context și de această conjunctură a PNL, lucrurile par că sunt în zona firescului“, a declarat pentru Ordinea.ro Bogdan Huțucă.

Nicolae Ciucă a obținut 1.060 de voturi din cele 1.120 exprimate de delegați. 60 de voturi au fost anulate.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement