Conecteaza-te cu noi
SEAS

Video

De ce avem nevoie de un instrument prin care cei care vor să taie pădurile României să se gândească de două ori înainte

Published

on

95% din infracțiunile de mediu sunt clasate în România, deoarece nu există o preocupare reală pentru lupta împotriva mafiei lemnului. Realitatea este că dispar în continuare suprafețe imense de pădure, că apele sunt otrăvite și aerul poluat, iar poluarea în ansamblu scurtează speranța de viață a românilor, în medie, cu 4 ani. Inițiativa de înființare a unui DNA al pădurilor, semnată de USR, a fost votată în Parlament în unanimitate, acum câțiva ani. Însă legea a picat la Curtea Constituțională, pe baza unei chichițe. Acum, formațiunea a redepus proiectul și a lansat o campanie de conștientizare care se va desfășura în 10 județe. Startul s-a dat la Constanța, unde avem numeroase probleme de mediu, inclusiv o pădure, pe litoral, la Mangalia, din care se taie progresiv, pentru interesele rechinilor imobiliari. O sinteză cu principalele idei prezentate de deputații USR Stelian Ion și Diana Buzoianu, la conferința din 8 august 2023, puteți vedea în clipul de mai jos:

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions