Connect with us

Actual

De ce construieşte Florin Vizan un bloc la Năvodari prin intermediul unui octogenar

Avatar

Publicat

la

Firma EUROPROD ENERGY SRL a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Construire imobil P+8E locuinţe şi spaţii comerciale la parter“, în vederea obţinerii acordului de mediu.
Construcţia se va ridica pe un teren situat în partea de sud-est a intravilanului Oraşului Năvodari, în zona hotarului cu Municipiul Constanţa, în spaţiul dintre Lacul Siutghiol şi Marea Neagră. Conform memoriului depus la APM pe fiecare nivel vor exista 12 unităţi locative (4 garsoniere, 2 apartamente cu două camere şi 4 apartamente cu trei camere). În incinta terenului se vor amenaja 12 locuri de parcare.

Fostul asociat al lui Stere Sponte, cetăţeanul de onoare al oraşului Năvodari
Conform datelor de la Registrul Comerţului, unic acţionar şi administrator al firmei este Jelea Vizan, în vârstă de 84 de ani, născut în satul Izvorul Mare.
În noiembrie 2009 un personaj public, pe numele său Florin Vizan, care a ocupat în perioada guvernării PDL funcţii publice la Administraţia Porturilor, Petromin şi Oil Terminal, menţiona că a creditat societatea Europrod Energy SRL cu suma de 5.600 de lei. Această împrejurare arată că octogenarul care figurează în actele oficiale ale firmei este, cel mai probabil, o rudă a lui Florin Vizan, născut şi el tot la Izvorul Mare.
Motivele pentru care Florin Vizan şi-a băgat ruda octogenară în faţă, la investiţia de la Năvodari, nu sunt greu de ghicit. O simplă căutare pe Google arată că acesta a fost asociat ani buni cu Stere Sponte,  consilier local şi cetăţean de onoare al oraşului Năvodari, în firma Lotus Camping SRL. stere sponteSponte s-a retras din firmă în anul 2010, atunci când şi-a cesionat părţile sociale către Tănăsel Raiciu din Ceamurlia de Sus. Însă înainte de această operaţiune, mai exact în anul 2008, firma Lotus Camping SRL a cumpărat de la Primăria Năvodari 1,6 hectare de teren, pe malul mării, în zona Mamaia Nord, cu preţul de 38 de euro pe metru pătrat. Preţul de piaţă era atunci de 800 de euro metrul pătrat. În 2011, fostul primar Nicolae Matei l-a declarat pe Sponte cetăţean de onoare al oraşului, făcându-i cadou, cu acea ocazie, un teren de 500 mp, în aceeaşi zonă Mamaia-Nord. Numele lui Sponte apare în mai multe dosare penale instrumentate de procurorii DNA împotriva lui Nicolae Matei şi a găştii sale. Potrivit procurorilor, acesta ar fi dat o mână de ajutor operaţiunilor prin care Matei a intabulat terenurile din Tabăra Năvodari în favoarea Primăriei, dându-le mai apoi în administrare unei firme controlate de cumnatul său, Isidor Gurgu. În perioada acelor întâmplări unice în felul lor în România, Stere Sponte era directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa.

Comments

comments

Actual

Poliție RCA false descoperite de polițiștii de frontieră în urma a două percheziții

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au efectuat două perchiziţii domiciliare, în urma cărora au descoperit mai multe poliţe RCA false, cu diferite perioade de valabilitate şi poliţe RCA, tipizate, în alb.

În cursul zilei de ieri, 3 martie, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au efectuat percheziţii domiciliare, în baza unui mandat emis de Judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Constanţa, la sediul unei societăţii comerciale şi punctul de lucru al acesteia, situate pe raza localităţii Coşereni, județul Ialomița.

În urma percheziției efectuate, au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor, un laptop, în care erau scanate mai multe poliţe RCA, 12 poliţe RCA cu diferite perioade de valabilitate precum şi 4 tipizate de poliţe RCA în alb.

”În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, cu privire la două persoane, cetăţeni români, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale, iar la finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.”, precizează reprezentanții Compartimentului Purtător de Cuvânt.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Mandat european de arestare pe numele unui tânăr din Nicolae Bălcescu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al  Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au depistat, în municipiul Constanța, un bărbat, de 24 de ani, din comuna Nicolae Bălcescu, pe numele căruia autoritățile judiciare din Ungaria au emis un mandat european de arestare.

Persoana în cauză este condamnată la 1 an și 8 luni, aceasta mai având de executat 10 luni și 6 zile de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, fapte săvârșite pe teritoriul Ungariei și Austriei.

Bărbatul a fost reținut și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Curții de Apel Constanța, în vederea punerii în aplicare a mandatului de arestare.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța. Bărbat depistat de polițiștii de frontieră cu permis de conducere contrafăcut

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Băneasa efectuează cercetări cu privire la un cetăţean român, care a prezentat un permis de conducere contrafăcut.

În cursul zilei  de ieri, 3 martie a.c., aflaţi în misiune pe Drumul Judeţean 391 A, în dreptul localităţii Şipote, judeţul Constanţa, polițiștii de frontieră au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în România, la volanul căreia se afla cetățeanul A.C. în vârstă de 33 ani.

Cu ocazia efectuării controlului documentelor, persoana în cauză a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor franceze.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond specifice unui document  autentic, acesta fiind contrafăcut.

”În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun .”, precizează reprezentanții Biroului de presă al Gărzii de Coastă.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: