Connect with us

Actual

De ce construieşte Florin Vizan un bloc la Năvodari prin intermediul unui octogenar

Avatar

Publicat

la

Firma EUROPROD ENERGY SRL a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Construire imobil P+8E locuinţe şi spaţii comerciale la parter“, în vederea obţinerii acordului de mediu.
Construcţia se va ridica pe un teren situat în partea de sud-est a intravilanului Oraşului Năvodari, în zona hotarului cu Municipiul Constanţa, în spaţiul dintre Lacul Siutghiol şi Marea Neagră. Conform memoriului depus la APM pe fiecare nivel vor exista 12 unităţi locative (4 garsoniere, 2 apartamente cu două camere şi 4 apartamente cu trei camere). În incinta terenului se vor amenaja 12 locuri de parcare.

Fostul asociat al lui Stere Sponte, cetăţeanul de onoare al oraşului Năvodari
Conform datelor de la Registrul Comerţului, unic acţionar şi administrator al firmei este Jelea Vizan, în vârstă de 84 de ani, născut în satul Izvorul Mare.
În noiembrie 2009 un personaj public, pe numele său Florin Vizan, care a ocupat în perioada guvernării PDL funcţii publice la Administraţia Porturilor, Petromin şi Oil Terminal, menţiona că a creditat societatea Europrod Energy SRL cu suma de 5.600 de lei. Această împrejurare arată că octogenarul care figurează în actele oficiale ale firmei este, cel mai probabil, o rudă a lui Florin Vizan, născut şi el tot la Izvorul Mare.
Motivele pentru care Florin Vizan şi-a băgat ruda octogenară în faţă, la investiţia de la Năvodari, nu sunt greu de ghicit. O simplă căutare pe Google arată că acesta a fost asociat ani buni cu Stere Sponte,  consilier local şi cetăţean de onoare al oraşului Năvodari, în firma Lotus Camping SRL. stere sponteSponte s-a retras din firmă în anul 2010, atunci când şi-a cesionat părţile sociale către Tănăsel Raiciu din Ceamurlia de Sus. Însă înainte de această operaţiune, mai exact în anul 2008, firma Lotus Camping SRL a cumpărat de la Primăria Năvodari 1,6 hectare de teren, pe malul mării, în zona Mamaia Nord, cu preţul de 38 de euro pe metru pătrat. Preţul de piaţă era atunci de 800 de euro metrul pătrat. În 2011, fostul primar Nicolae Matei l-a declarat pe Sponte cetăţean de onoare al oraşului, făcându-i cadou, cu acea ocazie, un teren de 500 mp, în aceeaşi zonă Mamaia-Nord. Numele lui Sponte apare în mai multe dosare penale instrumentate de procurorii DNA împotriva lui Nicolae Matei şi a găştii sale. Potrivit procurorilor, acesta ar fi dat o mână de ajutor operaţiunilor prin care Matei a intabulat terenurile din Tabăra Năvodari în favoarea Primăriei, dându-le mai apoi în administrare unei firme controlate de cumnatul său, Isidor Gurgu. În perioada acelor întâmplări unice în felul lor în România, Stere Sponte era directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa.

Comments

comments

Actual

Județul Constanța, sub cod portocaliu de vreme rea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare nowcasting de cod portocaliu valabilă în județul Constanța, între orele 12.00 și 13.00.

Sunt vizate următoarele localități: Constanța, Eforie, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Tuzla, Topraisar, 23 August, Agigea, Limanu, Albești, Pecineaga, Costinești, Mangalia.

Se vor semnala: averse torențiale ce vor depăși 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină, vijelie.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Mamă și fiu, găsiți morți într-un apartament din municipiul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, printr-un apel la numărul unic de urgență 112, polițiștii constănțeni au fost solicitați să intervină în municipiul Constanța, pe strada Badea Cârțan.

Din primele informații, o femeie care locuia acolo nu mai răspundea la telefon, încă de aseară.

În momentul în care polițiștii au ajuns la fața locului au stabilit că în apartament se găsesc două persoane decedate. Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani, găsită întinsă pe jos, și despre fiul său, în vârstă de 18 ani. Acesta a fost găsit spânzurat.

Până în acest moment nu a fost găsit nici un bilet de adio.

La fața locului este și medicul legist.

Știre în curs de actualizare.

Update: Oficial din partea IPJ Constanța

În cursul zilei de astăzi, polițiștii Secției 2 au fost sesizați, prin apel 112, de către o femeie, cu privire la faptul că prietena sa nu răspunde la ușă și nici la telefon.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că ușa apartamentului este încuiată pe interior, fiind necesară intervenția unui echipaj de pompieri din cadrul I.S.U. Dobrogea pentru pătrunderea în apartament.

În interiorul locuinței au fost identificate două persoane, fiind vorba despre un tânăr, de 18 ani, găsit spânzurat, și o femeie, de 48 de ani, decedată într-o altă încăpere. Decesul a fost constatat de echipajul din cadrul S.A.J. Constanța.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, precum și un medic legist, pentru stabilirea situației de fapt.

Cercetările continuă.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Maraton de vaccinare, în weekend, la Constanța. Vezi locațiile stabilite de autorități

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Liber la vaccinare în municipiul Constanța! Noi pași pentru revenirea la viața normală!

Orice persoană, constănțean sau turist, se poate imuniza în această perioadă, atât cu vaccinul Pfizer-BioNTech, cât și cu vaccinul Johnson& Johnson, în mai multe locații din oraș:

Faleza Cazinoului din Constanța, 26 – 27 iunie, între orele 10:00 – 20:00;

Piața Ovidiu, 26 iunie, între orele 10:00-20:00;

Plaja Zoom din Constanța, 25-27 iunie, între orele 10:00-20:00;

VIVO Constanța (Bulevardul Aurel Vlaicu 220)  – în perioada 25 -27 iunie, între orele 10:00- 20:00;

Centrul comercial Doraly Mall, 26 iunie, între orele 11:00-18:00 și 27 iunie, între orele 11:00-16:00.

Persoanele care doresc să se vaccineze trebuie să prezinte un document de identitate valabil (carte de identitate / pașaport).

Evenimentul este organizat de Primăria Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială, împreună cu Direcția de Sănătate Publică Constanța. (comunicat de presă Primăria Constanța)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: