Connect with us

Actual

De ce construieşte Florin Vizan un bloc la Năvodari prin intermediul unui octogenar

Avatar

Publicat

la

Firma EUROPROD ENERGY SRL a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Construire imobil P+8E locuinţe şi spaţii comerciale la parter“, în vederea obţinerii acordului de mediu.
Construcţia se va ridica pe un teren situat în partea de sud-est a intravilanului Oraşului Năvodari, în zona hotarului cu Municipiul Constanţa, în spaţiul dintre Lacul Siutghiol şi Marea Neagră. Conform memoriului depus la APM pe fiecare nivel vor exista 12 unităţi locative (4 garsoniere, 2 apartamente cu două camere şi 4 apartamente cu trei camere). În incinta terenului se vor amenaja 12 locuri de parcare.

Fostul asociat al lui Stere Sponte, cetăţeanul de onoare al oraşului Năvodari
Conform datelor de la Registrul Comerţului, unic acţionar şi administrator al firmei este Jelea Vizan, în vârstă de 84 de ani, născut în satul Izvorul Mare.
În noiembrie 2009 un personaj public, pe numele său Florin Vizan, care a ocupat în perioada guvernării PDL funcţii publice la Administraţia Porturilor, Petromin şi Oil Terminal, menţiona că a creditat societatea Europrod Energy SRL cu suma de 5.600 de lei. Această împrejurare arată că octogenarul care figurează în actele oficiale ale firmei este, cel mai probabil, o rudă a lui Florin Vizan, născut şi el tot la Izvorul Mare.
Motivele pentru care Florin Vizan şi-a băgat ruda octogenară în faţă, la investiţia de la Năvodari, nu sunt greu de ghicit. O simplă căutare pe Google arată că acesta a fost asociat ani buni cu Stere Sponte,  consilier local şi cetăţean de onoare al oraşului Năvodari, în firma Lotus Camping SRL. stere sponteSponte s-a retras din firmă în anul 2010, atunci când şi-a cesionat părţile sociale către Tănăsel Raiciu din Ceamurlia de Sus. Însă înainte de această operaţiune, mai exact în anul 2008, firma Lotus Camping SRL a cumpărat de la Primăria Năvodari 1,6 hectare de teren, pe malul mării, în zona Mamaia Nord, cu preţul de 38 de euro pe metru pătrat. Preţul de piaţă era atunci de 800 de euro metrul pătrat. În 2011, fostul primar Nicolae Matei l-a declarat pe Sponte cetăţean de onoare al oraşului, făcându-i cadou, cu acea ocazie, un teren de 500 mp, în aceeaşi zonă Mamaia-Nord. Numele lui Sponte apare în mai multe dosare penale instrumentate de procurorii DNA împotriva lui Nicolae Matei şi a găştii sale. Potrivit procurorilor, acesta ar fi dat o mână de ajutor operaţiunilor prin care Matei a intabulat terenurile din Tabăra Năvodari în favoarea Primăriei, dându-le mai apoi în administrare unei firme controlate de cumnatul său, Isidor Gurgu. În perioada acelor întâmplări unice în felul lor în România, Stere Sponte era directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa.

Comments

comments

Actual

Mesaj nou de vreme severă valabil în sud estul țării. Va ninge și în Dobrogea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru mâine, 30 noiembrie, a fost emisă o atenționare meteorologică valabilă în intervalul orar 5.00 – 20.00.

Mai multe județe din sud-estul țării se află sub cod galben ca urmare a fenomenelor vizate, respectiv ninsori moderate cantitativ și  strat de zăpadă.

În intervalul menționat, în sudul și estul Munteniei și în cea mai mare parte a Dobrogei treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Cantitățile de precipitații vor depăși, pe arii restrânse 15…20 l/mp. Spre seară aria ninsorilor se va restrânge către Dobrogea, unde temporar vântul va avea unele intensificări, cu viteze de 40…45 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.

Notă: Precipitații slabe, sub formă de ninsoare se vor semnala în sud-estul Olteniei, sudul Moldovei și în restul Munteniei. Pe litoral vor fi precipitații mixte, iar în noaptea de luni spre marți vor predomina ninsorile.

Vremea se va menține deosebit de rece în prima parte a săptămânii, mai ales pe parcursul nopților și dimineților.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Atenție! Este ceață densă pe Autostrăzile A2 și A4

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că ceața reduce vizibilitatea în trafic sub 100 de metri pe autostrada A2 București – Constanța, pe tronsonul kilometric 143 – 212, între localitățile Fetești, jud. Ialomița, și municipiul Constanța.

De asemenea, se circulă îngreunat din cauza ceții și pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzii A4 Ovidiu-Agigea.

Ceaţa impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător.

Nu trebuie uitat că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă este depăşirea. Aceasta cu atât mai mult cu cât cei ce depăşesc pot fi surprinşi de apariţia bruscă de pe sensul opus a unor autovehicule care circulă fără lumini sau având în funcţiune doar luminile de poziţie.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

ÎPS Teodosie, OPRIT DE POLIȚIE în drum spre Ion Corvin

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Autoturismul cu care se deplasa ÎPS Teodosie spre Mănăstirea Sf Apostol Andrei de la Ion Corvin a fost oprit, în această dimineață, de un echipaj de poliție.

Arhiepiscopul Tomisului mergea la Ion Corvin pentru a oficia slujba, iar mașina în care se afla acesta a fost oprită pe chiar în intersecția DN 3 cu drumul care duce către mănăstire. Arhiepiscopul și șoferul său au fost verificați.

“Să vină cu inimă bună, să-și mângâie sufletul și sper că toate organele de ordine ne vor ajuta să fim în pace și în armonie”, le-a spus ÎPS Teodosie.

De altfel, mașinile care se îndreptau spre mănăstire au fost întoarse de filtrele de poliție, dacă ocupanții nu aveau domiciliul în comuna Ion Corvin.

Amintim că în 30 noiembrie este Praznicul Sf. Apostol Andrei, iar la Peştera şi Mânăstirea Sfântul Apostol Andrei de la Ion Corvin era organizate, în alți ani, pelerinaje la care participau mii de oameni.

Anul acest, autoritățile au interzis pelerinajele și nu face excepție nici cel de la Ion Corvin, deși Arhiepiscopul Tomisului a cerut lămuriri Prefecturii în instanță pentru decizia de a anula pelerinajul. De altfel, Silviu Coșa, prefectul județului Constanța a și refuzat invitația ÎPS Teodosie de a participa la slijba de la Sf. Andrei.

Facem mențiunea că multe localități din județul Constanța sunt în carantină din cauza numărului mare de infectări cu SARS COV2.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: