Connect with us

Actual

De ce construieşte Florin Vizan un bloc la Năvodari prin intermediul unui octogenar

Publicat

la

Firma EUROPROD ENERGY SRL a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Construire imobil P+8E locuinţe şi spaţii comerciale la parter“, în vederea obţinerii acordului de mediu.
Construcţia se va ridica pe un teren situat în partea de sud-est a intravilanului Oraşului Năvodari, în zona hotarului cu Municipiul Constanţa, în spaţiul dintre Lacul Siutghiol şi Marea Neagră. Conform memoriului depus la APM pe fiecare nivel vor exista 12 unităţi locative (4 garsoniere, 2 apartamente cu două camere şi 4 apartamente cu trei camere). În incinta terenului se vor amenaja 12 locuri de parcare.

Fostul asociat al lui Stere Sponte, cetăţeanul de onoare al oraşului Năvodari
Conform datelor de la Registrul Comerţului, unic acţionar şi administrator al firmei este Jelea Vizan, în vârstă de 84 de ani, născut în satul Izvorul Mare.
În noiembrie 2009 un personaj public, pe numele său Florin Vizan, care a ocupat în perioada guvernării PDL funcţii publice la Administraţia Porturilor, Petromin şi Oil Terminal, menţiona că a creditat societatea Europrod Energy SRL cu suma de 5.600 de lei. Această împrejurare arată că octogenarul care figurează în actele oficiale ale firmei este, cel mai probabil, o rudă a lui Florin Vizan, născut şi el tot la Izvorul Mare.
Motivele pentru care Florin Vizan şi-a băgat ruda octogenară în faţă, la investiţia de la Năvodari, nu sunt greu de ghicit. O simplă căutare pe Google arată că acesta a fost asociat ani buni cu Stere Sponte,  consilier local şi cetăţean de onoare al oraşului Năvodari, în firma Lotus Camping SRL. stere sponteSponte s-a retras din firmă în anul 2010, atunci când şi-a cesionat părţile sociale către Tănăsel Raiciu din Ceamurlia de Sus. Însă înainte de această operaţiune, mai exact în anul 2008, firma Lotus Camping SRL a cumpărat de la Primăria Năvodari 1,6 hectare de teren, pe malul mării, în zona Mamaia Nord, cu preţul de 38 de euro pe metru pătrat. Preţul de piaţă era atunci de 800 de euro metrul pătrat. În 2011, fostul primar Nicolae Matei l-a declarat pe Sponte cetăţean de onoare al oraşului, făcându-i cadou, cu acea ocazie, un teren de 500 mp, în aceeaşi zonă Mamaia-Nord. Numele lui Sponte apare în mai multe dosare penale instrumentate de procurorii DNA împotriva lui Nicolae Matei şi a găştii sale. Potrivit procurorilor, acesta ar fi dat o mână de ajutor operaţiunilor prin care Matei a intabulat terenurile din Tabăra Năvodari în favoarea Primăriei, dându-le mai apoi în administrare unei firme controlate de cumnatul său, Isidor Gurgu. În perioada acelor întâmplări unice în felul lor în România, Stere Sponte era directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa.

Comments

comments

Actual

Un nou-născut a fost abandonat într-o curte din comuna Castelu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 24 septembrie a.c., polițiștii Secției 4 Rurală Medgidia au fost sesizați de către o femeie, prin apel 112, cu privire la faptul că aceasta a găsit un nou-născut în curtea locuinței sale din comuna Castelu.

La fața locului, polițiștii au identificat persoana apelantă, o femeie de 38 de ani, precum și copilul, care se afla într-o pungă. Acesta a fost  transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Conform primelor cercetări, s-a stabilit faptul că femeia în cauză este mama fetiței nou-născute.

”În cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului. Polițiștii continuă cercetările pentru a se stabili cu exactitate circumstanțele care au condus la acest incident.”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Ce spun reprezentanții IȘJ Constanța despre bătaia din fața Liceului ”Nicolae Rotaru”

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Constanța au venit cu precizări referitoare la bătaia care a avut loc azi, în fața Liceului Sportiv ”Nicolae Rotaru”, în urma căreia un elev a fost transportat la spitalul județean.

Potrivit unui comunicat de presă, IȘJ menționează:

”Inspectoratul Școlar Județean Constanța s-a autosesizat cu privire la situația creată la Liceul cu Program Sportiv Nicolae Rotaru Constanța, în urma unui mesaj postat de pe pagina instituțională de Facebook, astăzi, 24.09.2021. Mesajul descria în mod explicit o situație conflictuală, cu manifestări de violență fizică, în rândul elevilor.

În acest sens, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, prin inspectorul școlar de sector, prof. Gabriel Georgescu, a contactat de urgență conducerea unității de învățământ pentru a obține detaliile legate de incidentul semnalat.

Din informațiile date de managerul instituției școlare s-a constatat faptul că respectivul conflict a avut loc astăzi, 24.09.2021, în fața Liceului cu Program Sportiv Nicolae Rotaru Constanța, între un elev de clasa a X-a și un grup de persoane care locuiesc în apropierea unității de învățământ.

La semnalarea evenimentului de către elevul agresat, conducerea liceului a apelat serviciul 112, apel în urmă căruia, la fața locului s-au deplasat un echipaj SMURD și o patrulă de poliție. Au fost acordate îngrijiri medicale elevului și au fost solicitate declarații de la martorii prezenți la momentul derulării incidentului.

Conducerea liceului ne-a informat că situația înregistrată astăzi este posibil a fi cauzată de un schimb de replici care a avut loc în cursul zilei de ieri între elevul respectiv și o elevă, soră a unuia dintre agresori, cu toate că, la acel moment doamna director adjunct, prof. Magdalena Martinescu, a intervenit la momentul respectiv și i-a direcționat pe cei doi către sălile de clasă pentru a participa la cursuri.

În acest moment, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, cât și al Inspectoratului Școlar Județean Constanța este în derulare analiza cazului, urmând ca în cel mai scurt timp să fie luate măsurile legale care se impun, în funcție de expertiza instituțională specifică.

Luni, 27.09.2021, la prima oră, o echipă de inspectori școlari se va prezenta la Liceul cu Program Sportiv Nicolae Rotaru Constanța în vederea verificării modului în care au fost respectate procedurile de intervenție în această situație.

De asemenea, s-a solicitat de urgență unității de învățământ derularea unor acțiuni de prevenire a actelor de bullying, în colaborare cu grupul de acțiune anti-bullying din instituția școlară și cu specialiștii din cadrul Centrului Județean de Asistență Psihopedagogică Constanța.”, precizează Mihai Sorin, inspector școlar general al IȘJ Constanța.

Iată informațiile publicate în cursul zilei de azi:

Bătaie în fața unui liceu din Constanța. Un elev a fost transportat la spital

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Bătaie în fața unui liceu din Constanța. Un elev a fost transportat la spital

Publicat

la data de

Scris de

Un elev a ajuns la spital în urma unui scandal care s-a produs în fața liceului sportiv din municipiul Constanța.

Astăzi, în jurul orei 13.00, polițiști din cadrul Secției 3 au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că un băiat, de 16 ani, ar fi fost lovit la nivelul feței de către alți doi tineri, de 15, respectiv 16 ani, faptă petrecută în proximitatea unui liceu din municipiul Constanța.

Persoana vătămată a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

”Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat persoanele bănuite de comiterea faptei, acestea fiind conduse la sediul unității de poliție, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor care au condus la acest incident, urmând ca la finalizarea acestora să se ia masurile legale care se impun.”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: