Connect with us

Stiri

Evaziune fiscală de 1.000.000 euro cu mărfuri importate din China

Avatar

Publicat

la

Astăzi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime, ai Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au efectuat un număr de 39 percheziţii la domiciliile unor persoane fizice şi la sediile unor societăţi comerciale din municipiul Bucureşti şi localităţi din judeţul Ilfov. Percheziţiile au fost executate ca urmare a începerii urmăririi penale într-un dosar care vizează un grup infracţional organizat, constituit din 13 persoane (2 sirieni, 2 marocani şi 9 români).

Conform DIICOT, în perioada 2014 – 2016, grupul a iniţiat un mecanism de fraudare a bugetului de stat pe segmentul marfurilor importate din China, în sistem containerizat, prin portul Constanţa Sud Agigea. Frauda consta în prezentarea către autorităţile vamale a unor documente false , în care valoarea bunurilor importate era diminuată şi astfel taxele vamale erau reduse. De asemenea în evidenţele contabile ale firmelor implicate erau înregistrate facturi fiscale cu valoare mai mică în scopul reducerii TVA.

Mărfurile au fost vândute unor societăţi comerciale din complexele de tip en-gros situate in judeţul Ilfov şi ulterior comercializate pe piaţa românească.

Se estimează că valoarea prejudiciului adus bugetului de stat este de aproximativ 1.000.000 euro.

Comments

comments

Stiri

Trafic restricţionat pe strada Mircea cel Bătrân din Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 200 mm, de pe strada Mircea cel Bătrân, din municipiul Constanța, echipele RAJA S.A. sunt nevoite să restricționeze traficul auto pe banda a doua de circulație de pe această stradă, tronsonul delimitat de bulevardul Mamaia și strada Nicolae Iorga, astăzi, 27 mai, în intervalul orar 10.00 – 13.00.

În vederea desfășurării lucrărilor de reparații, zona a fost împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată și Poliția Locală. Abonaţii deserviţi nu sunt afectaţi de aceste lucrări, întrucât echipele de intervenţie încearcă să efectueze reparaţiile cu conducta sub presiune.

“Ne cerem scuze participanților la trafic din zona respectivă, pe care îi asigurăm că echipele RAJA Constanța vor face tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt.”, precizează
Biroul de presă

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Fără apă potabilă în Oituz şi Culmea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de aducțiune, cu diametrul de 355 mm, din localitatea Mihail Kogălniceanu, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, astăzi – 27 mai 2020, în intervalul orar 08.30 – 15.00.

În acest timp nu vor beneficia de apă potabilă Societatea Avicola, Grupul Social Ceres, Baza militară și Aeroportul International din Mihail Kogălnicenu, dar și consumatorii din localitățile Culmea și Oituz.

“Ne cerem scuze abonaților afectați, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție fac tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Se oprește apa în Mangalia, Limanu, 2 Mai și Vama Veche

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare la nivelul Gospodăriei de apă – Castel Mangalia, RAJA SA va întrerupe furnizarea apei potabile miercuri – 27 mai 2020, în intervalul orar 08.00 – 17.00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din cartierele Dobrogea și Coloniști, precum și cei de la etajele superioare ale blocurilor din orașul Mangalia. Abonații din celelalte zone ale orașului vor avea apă cu presiuni scăzute.

Tot în acest interval orar, la nivelul Spitalului Municipal Mangalia se va înregistra presiunea scăzută a apei și lipsa totală a acesteia la etajele superioare.

Totodată, între orele 12.00 și 17.00, se va sista furnizarea apei din rezervorul ce asigură alimentarea cu apă a localităților Limanu, 2 Mai și Vama Veche, dar și a punctului de trecere a frontierei Vama Veche și a Șantierului Naval Damen.

“Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: