Conecteaza-te cu noi

Politica

De la 1 ianuarie, intră în plată pensiile speciale ale primarilor. Drulă avertizează că „afacerea“ îi costă pe români un miliard de lei anual

Published

on

Președintele USR, Cătălin Drulă: „PSD și PNL sunt de un tupeu nemărginit, după ce luni de zile s-au jucat bambilici cu cifre privind creșterea pensiilor, până la urmă au anunțat o cifră care este sub rata inflației. Deci practic pensiile au scăzut anul acesta și în același timp, și asta vreau să subliniez și să audă toți românii, se pregătesc la 1 ianuarie să introducă zeci de mii de noi pensii speciale în plată. Mă refer la pensiile primarilor, care au fost amânate de două sau de trei ori până acuma și la 1 ianuarie intră în vigoare.”

El spune că USR are proiect de abrogare definitivă a acestor pensii, dar care este blocat de Coaliția de guvernare la Senat. În ceea ce privește proiectul de anulare a pensiilor speciale pentru parlamentari, acesta este blocat la Biroul permanent reunit și nici măcar nu a fost trimis la comisii, spune Drulă.

Această Coaliție vrea să păstreze și pensiile pentru parlamentari. Ca să înțeleagă toți românii, aceste pensii speciale se ridică de la 3.000 de lei la 9.000 de lei peste pensia normală. La fel ca și la aleșii locali, toată clientela de partid a PSD și PNL din ultimii 30 de ani, primari și viceprimari, vor primi pensie specială, peste pensia de serviciu. Estimarea noastră este că aceste noi pensii speciale se vor ridica la un miliard de lei pe an, bani care puteau fi dați românilor.“, a spus liderul USR.

Printre aleșii speciali din România se numără și primarul Constanței, Vergil Chițac, care este un pensionar cu pensie specială, care ar putea primi trei pensii, una de la MApN, una ca fost parlamentar și încă una ca fost primar.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions