Connect with us

Administratie

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța, premiu pentru “Excelență în Educație”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța, a primit luni seară premiul pentru Excelența în Educație în cadrul Galei Asociației Municipiilor din România, alături de Focșani, Lugoj, Vatra Dornei și primăria Sector 2 din București.

Gala AMR, aflată anul acesta la a III-a ediţie, se desfăşoară sub înaltul patronaj al Preşedintelui României.

Amintim că primarul municipiului Constanța a primit, în 2018, premiul pentru promovare culturală, turistică și sprotivă, îm cadrul aceluiași eveniment.

(video) Constanța, premiu pentru… excelență în turism, cultură și sport. Făgădău: “Orașul nostru merită”

Gala AMR premiază excelența în diverse domenii importante pentru administrația publică locală: Educație, Sănătate și Asistență socială, Transport public și mobilitate, Protecția mediului și gestionarea eficientă a deșeurilor, Regenerarea urbană a spațiilor publice,  Promovarea culturală, turistică și sportivă, Eficiență energetică, Digitalizare / Smart City, Guvernarea locală participativă și Promovarea și susținerea antreprenoriatului.

Comments

comments

Administratie

Constanța. Confort Urban continuă să reabiliteze infrastructura rutieră

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Proiectele de dezvoltare a orașului nostru merg în linie dreaptă chiar și în această perioadă în care toate eforturile și atenția sunt concentrate pentru a lupta împotriva pandemiei de coronavirus, notează Primăriei Constanța.

„Îmbunătățirea condițiilor de trafic rutier în cartierele Constanței este prioritară pentru administrația publică locală, astfel încât echipele SC Confort Urban SRL continuă să reabiliteze infrastructura rutieră. După finalizarea recondiționării carosabilului pe aleea Universității, angajații administratorului drumului public au intervenit pe strada Parâng. Partea carosabilă a fost reabilitată în urma lucrărilor de frezare și de asfaltare. Tot pe strada Parâng, terenul viran va fi transformat într-o parcare modernă disponibilă pentru riverani. Astăzi va fi turnat asfalt pe terenul care a fost consolidat prin lucrări de excavare și compactare. Pentru informații suplimentare vă puteți adresa Serviciului Stare Civilă la următoarele numere de telefon: 0731-500128 și 0799-606130.“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

USR Constanța îi cere lui Făgădău să renunțe la cheltuielile ce nu mai sunt oportune

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

USR Constanța a înaintat primarului Constanței, Decebal Făgădău, un proiect de hotărâre prin care cere realocarea eficientă a fondurilor la nivelul instituțiilor publice locale, ținând cont de contextul măsurilor luate pentru prevenirea răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2 la nivelul populației.

„Reiterăm apelul făcut către Decebal Făgădău acum câteva zile, de a stopa cheltuielile neesențiale şi a redirecționa sumele necesare pentru susținerea sistemului medical, pentru ieşirea din această criză care ne afectează pe toți, fără excepție. Este iresponsabil să arunci 7 milioane de lei pe “toaletare” copaci, în timp ce Spitalul de Boli Infecțioase solicită donații de la plătitorii de taxe. Domnule primar, măcar în al doisprezecelea ceas, acționați pentru cetățeni.“, se arată într-o postare pe Facebook a celor de la USR.

În proiectul depus, USR-iștii spun că este important ca la nivel municipal să se renunțe la cheltuielile ce nu mai sunt oportune în noul context social și să existe o redistribuire a resurselor către instituțiile implicate în lupta pentru combaterea răspândirii noului coronavirus.

Iată proiectul complet:

Download (DOCX, 10KB)

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Zonele Palas, Brătianu, Viile Noi și KM 4-5, dezinfectate în această seară

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

ATENȚIE, constănțeni! În această seară acțiunile de dezinfecție vor începe la ora 19.00 și se vor desfășura în următoarele zone: Palas, Brătianu, Viile Noi și KM 4-5, anunță Primăria Constanța. Din dispoziția primarului municipiului Constanța, Decebal Făgădău, toate cartierele din municipiul Constanța sunt dezinfectate cu o substanță pe bază de clor, avizată de Ministerul Sănătății. Substanța folosită este produsul biocid TP2-hipoclorit de sodiu, sol. 1,25% clor activ și este achiziționată de la SC Chimcomplex SA Borzesti. Potrivit Ordinului nr.525/2020 al Ministerului Sănătății, SC Chimcomplex SA Borzesti a primit, pentru o perioada de 180 de zile, derogare pentru punerea pe piață și utilizarea bactericidă și fungicidă dovedită a acestui biocid, în vederea utilizării limitate și controlate pentru combaterea răspândirii coronavirusului SARS-COV-2. Potrivit fișei cu datele de securitate ale Hipocloritului de sodiu, soluție 1,25% clor activ, produs de CHIMCOMPLEX SA Borzești, conform anexei la Regulamentul European nr. 830/2015: produsul în concentrație de 1,25% nu prezintă posibilitatea de reacții periculoase; nu este cancerigen; timp rapid de disipare la contact cu solul; este un produs nepericulos pentru mediul înconjurător; nu afectează stratul de ozon;

„Trebuie să fim responsabili, să respectăm normele de igienă și să evităm deplasările. STAȚI ACASĂ! Preveniți răspândirea COVID-19! Reduceți riscul de a vă îmbolnăvi! FIȚI RESPONSABILI! AVEȚI GRIJĂ DE VOI ȘI DE CEI DRAGI! EVITAȚI SĂ VĂ EXPUNEȚI!“, notează Primăria.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: