Connect with us

Politica

Decebal Făgădău: “Strada Ştefan-cel-Mare va arăta ca o junglă urbană”

Maria Ionescu

Publicat

la

La sfârşitul şedinţei de consiliu local municipal, viceprimarul cu atribuţii de primar Decebal Făgădău a susţinut o conferinţă de presă, care s-a axat în mare pe toate proiectele pe care le realizează în această perioadă Primăria. Făgădău a ţinut să precizeze că va fi predată către regia Confort Urban şoseaua care face legătura între b-dul Tomis şi b-dul Mamaia, până la statuia Lupoaicei. “Vom stabili un standard de referinţă pentru modul în care va arăta oraşul nostru. Vom începe să lucrăm la trotuare, piste de biciclete. Vrem să facem un pilot, iar apoi să-l extindem în tot oraşul”. Un alt proiect extrem de important, care a suscitat interesul mai multor tarabagii care s-au aflat în faţa Consiliului Local, dar care au şi intrat în sala de şedinţe, l-a constituit piaţa Tomis III. Aici va fi practic reconfigurată zona de comerţ. “Până la sfârşitul săptămânii vom avea o radiografie cu tot ce înseamnă comerţ stradal şi venim cu un program în doi paşi. Deja jandarmii şi poliţiştii locali operează în zonă. Vreau să nu mai fie nici un fel de vânzare neautorizată. Trebuie să facem lumină acolo. Dacă suntem în stare să instaurăm un mod civilizat de a face comerţ aşa vom face, dacă nu vom desfiinţa piaţa şi vom face parc. Eu voi merge în piaţă şi voi pune panouri cu harta zonei, iar apoi vom stabili ce tip de comerţ va fi în zonă. Acum este un comerţ ilegal, cu persoane care vând din portbagaj, cu oameni care expun marfa pe trotuar şi de acolo vând. Nu este o problemă strict a municipalităţii. (…) Dar vom găsi o soluţie civilizată”,a precizat Decebal Făgădău.
O pistă de biciclişti de 47 de kilometri
Decebal Făgădău s-a referit apoi la faleza din zona de nord a oraşului şi a specificat că, până la data de 1 mai se vor amenaja măcar scările de acces pe plajă. “Nu putem finaliza totul. Prefer ca oraşul să poată accesa 30 de milioane de euro. Iar strada Ştefan-cel-Mare va arăta ca o junglă urbană. Va fi toată verde”. Decebal Făgădău a precizat că, din păcate, nu va fi posibil ca terenurile dintre stradă şi plajă să fie amenajate, deoarece sunt în proprietate privată. “Ce putem face noi este să intervenim cu amenzi şi cu voluntari, Dacă nu îşi fac curăţenie vor fi amendaţi, iar noi vom interveni pentru a face curăţenie în acele zone.”, a precizat Făgădău.
El s-a referit şi la proiectul pilot care vizează b-dul Tomis. Acolo se va realiza o canalizare subterană, iar ulterior vor fi coborâte şi firele amplasate la ora actuală la înălţime. “Deocamdată manşonăm pomii şi ţinem firele suspendate. Până la 1 iunie pe traseul Tomis, Capitol, până la Lupoaică va fi rezolvată problema firelor. Ulterior, pe acest traseu se va amenaja pista de biciclete. Deocamdată pare un proiect care nu se leagă de nimic, dar vă asigur că 47 km de piste de biciclete vor fi realizaţi. Dacă nu vor fi gata la timp, vor vedea afişate nişte demisii, inclusive demisia mea.”, a spus Făgădău. În continuare s-a referit şi la stâlpii de iluminat public, care nu oferă aceeaşi luminozitate în jurul lor. El a declarat că pe data de 30 iunie va fi lumină sau … va fi o problemă!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Mesajul consilierului județean Marian Crușoveanu de Ziua Armatei Române

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Consilierul județean Marian Crușoveanu, alături de mai mulți colegi din PNL, a depus astăzi o coroană de flori în cinstea ostașilor români, la Monumentul Eroilor din Murfatlar. Cu această ocazie, liderul liberal a adresat un mesaj cu ocazia Zilei Armate Române.

„Alături de colegii mei, Bogdan Bola și George Niculescu, am depus, astăzi, o coroană de flori, în cinstea ostașilor români, la Monumentul Eroilor din Murfatlar. Ziua Armatei este, pentru noi toți, un prilej prin care glorificăm sacrificiul militarilor pentru păstrarea independenței și a integrității naționale. Ne înclinăm, cu respect și prețuire, în fața militarilor români, care, prin sacrificiul lor, poartă cu mândrie drapelul, în teatrele de operațiuni, îndeplinind, cu profesionalism și dăruire, misiunile încredințate. Libertatea, idealul național și integritatea națională au fost îndeplinite, cu prețul sacrificiului ostașilor români. Cu ocazia Zilei Armatei, urez militarilor români și tuturor celor care activează în domeniul militar, la mulți ani și felicitări pentru devotamentul față de țară!“, a declarat Marian Crușoveanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Adrian Stoian, noul președinte al PMP Mangalia

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a demisiei lui Petru-Mihai Crăciun din funcția de președinte al PMP Mangalia, Adrian-Ionel Stoian a fost numit președinte interimar al acestei organizații. PMP face precizarea că până acum Adrian Stoian a ocupat funcția de vicepreședinte al PMP Mangalia și are o vastă implicare în desfășurarea campaniilor electorale, „fapt pentru care avem convingerea că din noua funcție de președinte al PMP Mangalia va motiva, atât organizația, cât și electoratul să promoveze proiectele propuse de candidații PMP la alegerile parlamentare.“

„Cea mai bună urare pe care o pot face domnului Adi Stoian odată cu numirea în funcția de președinte interimar al PMP Mangalia nu poate fi „bun venit“, el fiind deja în organizație, ci este: „mișcăm Mangalia“. Mult succes, Adi Stoian!”, a declarat Claudiu-Iorga Palaz, președintele PMP Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Val de demisii din PSD Constanța. Viceprimarul Babu și directorul CT Bus Bogdan Niță au plecat din partid

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Continuă valul de demisii din PSD Constanța. După plecarea lui Făgădău, alți doi membri importanți vor pleca. Este vorba de viceprimarul Dumitru Babu, directorul CT Bus Constanța, Bogdan Niță, dar și fostul consilier local Valentin Gabriel Pârvulescu.

„E doar decizie pur personală. Nu e ca un afront sau viscerală. Nu plec pentru a mă înscrie în alt partid.“, a declarat Bogdan Niță pentru Ordinea.ro.

Potrivit unor surse, din PSD Constanța au plecat peste 20 de persoane.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: