Connect with us

Politica

Decebal Făgădău: “Strada Ştefan-cel-Mare va arăta ca o junglă urbană”

Maria Ionescu

Publicat

la

La sfârşitul şedinţei de consiliu local municipal, viceprimarul cu atribuţii de primar Decebal Făgădău a susţinut o conferinţă de presă, care s-a axat în mare pe toate proiectele pe care le realizează în această perioadă Primăria. Făgădău a ţinut să precizeze că va fi predată către regia Confort Urban şoseaua care face legătura între b-dul Tomis şi b-dul Mamaia, până la statuia Lupoaicei. “Vom stabili un standard de referinţă pentru modul în care va arăta oraşul nostru. Vom începe să lucrăm la trotuare, piste de biciclete. Vrem să facem un pilot, iar apoi să-l extindem în tot oraşul”. Un alt proiect extrem de important, care a suscitat interesul mai multor tarabagii care s-au aflat în faţa Consiliului Local, dar care au şi intrat în sala de şedinţe, l-a constituit piaţa Tomis III. Aici va fi practic reconfigurată zona de comerţ. “Până la sfârşitul săptămânii vom avea o radiografie cu tot ce înseamnă comerţ stradal şi venim cu un program în doi paşi. Deja jandarmii şi poliţiştii locali operează în zonă. Vreau să nu mai fie nici un fel de vânzare neautorizată. Trebuie să facem lumină acolo. Dacă suntem în stare să instaurăm un mod civilizat de a face comerţ aşa vom face, dacă nu vom desfiinţa piaţa şi vom face parc. Eu voi merge în piaţă şi voi pune panouri cu harta zonei, iar apoi vom stabili ce tip de comerţ va fi în zonă. Acum este un comerţ ilegal, cu persoane care vând din portbagaj, cu oameni care expun marfa pe trotuar şi de acolo vând. Nu este o problemă strict a municipalităţii. (…) Dar vom găsi o soluţie civilizată”,a precizat Decebal Făgădău.
O pistă de biciclişti de 47 de kilometri
Decebal Făgădău s-a referit apoi la faleza din zona de nord a oraşului şi a specificat că, până la data de 1 mai se vor amenaja măcar scările de acces pe plajă. “Nu putem finaliza totul. Prefer ca oraşul să poată accesa 30 de milioane de euro. Iar strada Ştefan-cel-Mare va arăta ca o junglă urbană. Va fi toată verde”. Decebal Făgădău a precizat că, din păcate, nu va fi posibil ca terenurile dintre stradă şi plajă să fie amenajate, deoarece sunt în proprietate privată. “Ce putem face noi este să intervenim cu amenzi şi cu voluntari, Dacă nu îşi fac curăţenie vor fi amendaţi, iar noi vom interveni pentru a face curăţenie în acele zone.”, a precizat Făgădău.
El s-a referit şi la proiectul pilot care vizează b-dul Tomis. Acolo se va realiza o canalizare subterană, iar ulterior vor fi coborâte şi firele amplasate la ora actuală la înălţime. “Deocamdată manşonăm pomii şi ţinem firele suspendate. Până la 1 iunie pe traseul Tomis, Capitol, până la Lupoaică va fi rezolvată problema firelor. Ulterior, pe acest traseu se va amenaja pista de biciclete. Deocamdată pare un proiect care nu se leagă de nimic, dar vă asigur că 47 km de piste de biciclete vor fi realizaţi. Dacă nu vor fi gata la timp, vor vedea afişate nişte demisii, inclusive demisia mea.”, a spus Făgădău. În continuare s-a referit şi la stâlpii de iluminat public, care nu oferă aceeaşi luminozitate în jurul lor. El a declarat că pe data de 30 iunie va fi lumină sau … va fi o problemă!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Ponta și Tăriceanu își spun adio. PRO România și ALDE întrerup demersurile de fuziune

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

PRO România anunță convocarea Congresului Național Extraordinar la care se va decide întreruperea demersurilor de fuziune cu partidul lui Călin Popescu Tăriceanu. ALDE și Pro România se despart din cauza diferențelor doctrinare și de viziune.

„Biroul Executiv (BEx) al PRO România s-a reunit marți, 26 ianuarie a.c., pentru a discuta raportul Grupului de lucru privind fuziunea cu ALDE. Conform concluziilor prezentate în urma discuțiilor cu reprezentanții ALDE, BEx a decis convocarea Congresului Național Extraordinar pentru întreruperea demersurilor de fuziune a celor două formațiuni politice. Acceptând și respectând diferențele doctrinare și de viziune, PRO România și ALDE se vor concentra să reprezinte cât mai fidel interesul electoratului propriu. Cele două partide își vor continua eforturile și lupta pentru apărarea celor loviți deopotrivă de criză și de actuala guvernare. Congresul Național Extraordinar al PRO România va avea loc pe data de 26 februarie a.c., începând cu ora 15.00 și se va desfășura online, pentru respectarea măsurilor de siguranță în contextul pandemiei. Ordinea de zi și alte informații relevante vor fi comunicate ulterior.“, notează PRO România într-un comunicat.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Oficial! Guvernul va înregimenta politic prefecții

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Codul Administrativ va fi modificat în ședința de Guvern de mâine, prin Ordonanță de Urgență, astfel încât prefecții și subprefecții să poată fi membri în partide. Dacă în prezent prefecții sunt înalți funcționari publici care nu au voie legal să facă politică, de mâine încolo prefecții vor fi înscriși cu acte în partidele care îi trimit în respectivele funcții. Practica prefecților „apolitici” a fost una despre care toată clasa politică a recunoscut că a fost o ipocrizie pentru că în realitate prefecții erau oricum numiți politic și înlocuiți la fiecare schimbare de regim guvernamental.

Potrivit proiectului de OUG care intră în ședința de Guvern de miercuri, poate fi numită în funcţia de prefect, respectiv de subprefect, persoana care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:

  1. a) este cetăţean român şi are domiciliul în ţară;
  1. b) se bucură de exerciţiul drepturilor electorale;
  1. c) are capacitate deplină de exerciţiu;
  1. d) nu a suferit condamnări penale, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;
  1. e) nu se regăseşte în cazurile de incompatibilitate prevăzute la art. 85 alin. (1) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancționarea corupției;
  1. f) are studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă;
  1. g) a absolvit programe de formare specializată în vederea numirii într-o funcţie de prefect sau subprefect, organizate de Institutul Naţional de Administraţie, în condiţiile legii. (sursa: stiripesurse.ro)

Întregul proiect poate fi consultat aici:

Download (PDF, 369KB)

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Felix Stroe: “Parlamentarii #PSD îi vor chema la audieri pe cei responsabili de haosul campaniei de vaccinare”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Modul în care se desfășoară campania de vaccinare în România îi supără pe liderii PSD, iar senatorul Felix Stroe, liderul PSD Constanța, anunță că social democrații îi vor chema la audieri pe cei responsabili de haosul campaniei de vaccinare.

Stroe susține că cei responsabili de “haos trebuie să raspundă în fața națiunii”.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, liderul PSD Constanța susține că procesul de vaccinare se desfășoară “într-o manieră criminală”.

Iată mesajul complet:

“Parlamentarii #PSD îi vom chema la audieri pe cei responsabili de haosul campaniei de vaccinare!
Cei vinovați de acest haos trebuie să răspundă în fața națiunii pentru situația creată. Îi vom chema la audieri, în Comisia de Sănătate din Senat, pe cei care trebuie să explice blocajele și maniera criminală în care indivizi cu expunere mică în fața pandemiei s-au vaccinat peste rând, zădărnicind astfel șansa de imunizare și implicit de supraviețuire a unor persoane și categorii vulnerabile!
În acest moment procesul de vaccinare se desfășoară într-o manieră criminală! Persoanele expuse, vulnerabile, bătrânii sunt duși la coada vaccinării, în timp ce pilele, cunoștințele sunt vaccinate peste rând. Cum s-a întâmplat și la Mangalia!
Cei care ar fi trebuit să fie vaccinați prioritar în etapa a II-a pentru că sunt vulnerabili sau foarte expuși în fața virusului (bătrânii peste 65 de ani, cei cu afecțiuni cronice sau profesorii) au devenit minoritari față de excepțiile introduse fără nicio noimă în etapa a II-a.
Vom lua atitudine!”

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: