Connect with us

Politica

Decebal Făgădău: “Strada Ştefan-cel-Mare va arăta ca o junglă urbană”

Maria Ionescu

Publicat

la

La sfârşitul şedinţei de consiliu local municipal, viceprimarul cu atribuţii de primar Decebal Făgădău a susţinut o conferinţă de presă, care s-a axat în mare pe toate proiectele pe care le realizează în această perioadă Primăria. Făgădău a ţinut să precizeze că va fi predată către regia Confort Urban şoseaua care face legătura între b-dul Tomis şi b-dul Mamaia, până la statuia Lupoaicei. “Vom stabili un standard de referinţă pentru modul în care va arăta oraşul nostru. Vom începe să lucrăm la trotuare, piste de biciclete. Vrem să facem un pilot, iar apoi să-l extindem în tot oraşul”. Un alt proiect extrem de important, care a suscitat interesul mai multor tarabagii care s-au aflat în faţa Consiliului Local, dar care au şi intrat în sala de şedinţe, l-a constituit piaţa Tomis III. Aici va fi practic reconfigurată zona de comerţ. “Până la sfârşitul săptămânii vom avea o radiografie cu tot ce înseamnă comerţ stradal şi venim cu un program în doi paşi. Deja jandarmii şi poliţiştii locali operează în zonă. Vreau să nu mai fie nici un fel de vânzare neautorizată. Trebuie să facem lumină acolo. Dacă suntem în stare să instaurăm un mod civilizat de a face comerţ aşa vom face, dacă nu vom desfiinţa piaţa şi vom face parc. Eu voi merge în piaţă şi voi pune panouri cu harta zonei, iar apoi vom stabili ce tip de comerţ va fi în zonă. Acum este un comerţ ilegal, cu persoane care vând din portbagaj, cu oameni care expun marfa pe trotuar şi de acolo vând. Nu este o problemă strict a municipalităţii. (…) Dar vom găsi o soluţie civilizată”,a precizat Decebal Făgădău.
O pistă de biciclişti de 47 de kilometri
Decebal Făgădău s-a referit apoi la faleza din zona de nord a oraşului şi a specificat că, până la data de 1 mai se vor amenaja măcar scările de acces pe plajă. “Nu putem finaliza totul. Prefer ca oraşul să poată accesa 30 de milioane de euro. Iar strada Ştefan-cel-Mare va arăta ca o junglă urbană. Va fi toată verde”. Decebal Făgădău a precizat că, din păcate, nu va fi posibil ca terenurile dintre stradă şi plajă să fie amenajate, deoarece sunt în proprietate privată. “Ce putem face noi este să intervenim cu amenzi şi cu voluntari, Dacă nu îşi fac curăţenie vor fi amendaţi, iar noi vom interveni pentru a face curăţenie în acele zone.”, a precizat Făgădău.
El s-a referit şi la proiectul pilot care vizează b-dul Tomis. Acolo se va realiza o canalizare subterană, iar ulterior vor fi coborâte şi firele amplasate la ora actuală la înălţime. “Deocamdată manşonăm pomii şi ţinem firele suspendate. Până la 1 iunie pe traseul Tomis, Capitol, până la Lupoaică va fi rezolvată problema firelor. Ulterior, pe acest traseu se va amenaja pista de biciclete. Deocamdată pare un proiect care nu se leagă de nimic, dar vă asigur că 47 km de piste de biciclete vor fi realizaţi. Dacă nu vor fi gata la timp, vor vedea afişate nişte demisii, inclusive demisia mea.”, a spus Făgădău. În continuare s-a referit şi la stâlpii de iluminat public, care nu oferă aceeaşi luminozitate în jurul lor. El a declarat că pe data de 30 iunie va fi lumină sau … va fi o problemă!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Susținere masivă pentru Barna. Rămâne președintele USR

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Dan Barna rămâne președintele USR. După ce vreme de cinci zile membrii din toată țara au fost chemați să se exprime, prin vot, dacă sunt sau nu de acord ca Dan Barna să rămână la șefia partidului, fostul candidat la președinție a obținut încrederea membrilor partidului. Anunțul a fost făcut chiar de către Dan Barna. ”La întrebarea ”Considerați că Dan Barna trebuie să rămână președinte al USR?”, 75% dintre colegi au răspuns DA și 25% au răspuns NU. Ca urmare a acestui vot de încredere voi continua în funcția de președinte al USR.”, a spus Dan Barna. Sursa: stiripesurse.ro.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Adrian Năstase îi mobilizează pe primarii PSD. Ce procente le cere în turul II la prezidențiale pentru Viorica Dăncilă

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Adrian Năstase, fost prim-ministru şi fost preşedinte PSD, face apel la primarii PSD să se mobilizeze în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Mobilizarea înseamnă ca aceștia să câștige alegerile pentru Viorica Dăncilă, în localitățile pe care le administrează. Astfel, Năstase le cere primarilor PSD ca Viorica Dăncilă să câştige în localităţile pe care le conduc cu peste 40% din voturi pentru candidata PSD.

“Un partid are mai multe „motoare” in campaniile electorale. Unul dintre ele – extrem de important – il reprezintă alesii locali, in special primarii. Prezidentialele sunt doar o etapă inaintea alegerilor ce vor urma in primăvară si a celor ce vor urma in toamnă. Pare  că unii dintre primarii PSD nu au accelerat suficient in primul tur. Cred că la turul al doilea este esential să facă efortul de a câstiga in localitatea lor. Miza nu este doar alegerea presedintelui ci si re-mobilizarea membrilor si simpatizantilor PSD după scorul nemultumitor de la euro-parlamentare. Un vot peste 40% (sau peste 50% ?!)ar fi si o incurajare pentru partid de a gandi, in liniste, cele mai bune formule de organizare in perspectiva viitoarelor confruntări electorale. Ar fi si o platformă mai bună de pe care să fie atacate alegerile locale. Succes!”, scrie Adrian Năstase pe blog.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Iohannis, comparat cu Hitler în conferința comună a PNȚCD și PSD de la Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu a explicat la Constanța, într-o conferință de presă susținută alături de președintele Organizației Județene Constanța a PSD, Felix Stroe, care sunt motivele pentru care ar trebui votată Viorica Dăncilă în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Pavelescu a spus că actualul șef de stat, Klaus Iohannis, nu ar mai trebui să primească încă un mandat pentru că Iohannis are apucături dictatoriale și a călcat în picioare Constituția României.

„La 30 de ani de la Revoluție, avem de apărat în România democrația, înainte de idei și programe politice și economice. Peste câteva zile se vor împlini 15 ani de când ultimii doi președinți au pus în paranteze democrația în România. Încălcările constituționale atât în cele două mandate ale lui Traian Băsescu, cât și în primul mandat al lui Iohannis, au fost flagrante. În ceea ce-l privește pe Iohannis, acesta a încălcat Constituția de nenumărate ori. Președintele Iohannis a refuzat, în mod explicit, respectarea deciziilor CCR. A încălca Constituția înseamnă suveranitatea poporului. Deci, avem un președinte care a încălcat suveranitatea poporului în mod repetat și a abandonat rolul de mediator. Persoana președintelui a uzurpat funcția de președinte al României. El a adus deservicii democrației. În România, sub președinția sub Klaus Iohannis, democrația a încetat să existe. Este principalul motiv pentru care PNȚCD a hotărât să o susțină pe Dăncilă.“, a spus Pavelescu.

Liderul PNȚCD a afirmat că i se pare de neacceptat declarația lui Iohannis potrivit căruia principalul său obiectiv este „eliminarea din scena politică a PSD“. Pavelescu spune că este o declarație gravă a lui Iohannis, pentru că eliminarea unui partid politic din viața publică o poate face numai instanțele de judecată.

„Nu președintele României poate să facă acest lucru, folosindu-se de serviciile secrete, de statul subteran și de cătușele procurorilor. Această declarație a lui Iohannis amintește de 1933 când Hitler a scos în afara legii Partidul Social Democrat din Germania. Nu putem să lăsăm neamendată o asemenea declarație, care are în spate fapte concrete ale președintelui, acelea de eliminare a unui partid politic. România nu poate fi transformată de președintele în funcție în Germania nazistă. Președintele a ieșit în stradă la mitinguri neautorizate împotriva PSD. PNȚCD nu sprijină PSD, ci propria cauză și ideologie. Atacurile lui Iohannis sunt de sorginte totalitară. Mâine poate fi oricare partid care nu e convenabil președintelui. În România, Iohannis se comportă ca un dictator și îi împarte pe români buni sau răi. Mesajul lui Iohannis a fost propagat de forțe care acționează în subteran“, a punctat Pavelescu.

Întrebat de Ordinea.ro de ce face referire la situația din Germania și nu la situația din România din 1924, când Partidul Comunist Român a fost interzis de un regim democratic, și că evocarea lui Hitler nu este cumva o manipulare, în condițiile în care Iohannis este etnic german, Pavelescu a replicat că Iohannis se ascunde în spatele acestei etnii în mod laș.

„Nu e un atac la etnia lui Iohannis. Nici Hitler nu a reprezentat poporul german, el a fost un scelerat. A nu confunda poporul german cu Hitler. Nu are nicio legătură etnia cu acuzația pe care i-o aduc. Iohannis încearcă o diversiune și încearcă să se ascundă în spatele etniei. Partidul Comunist era unul totalitar, dar Partidul Social Democrat German nu era totalitar. De aceea pentru noi e important 1933 din Germania și nu 1924 din România. În 33, Hitler a desființat un partid democratic și a instaurat el dictatura“, a spus Pavelescu.

Tot o conferința de presă, Pavelescu a fost întrebat de jurnaliști dacă știe că stă la masă cu reprezentanții unui partid care a chemat minerii în 1990 să îi bată pe studenții, care îi susțineau. „Ce le-ați spune acelor studenți, care trăiesc azi?“, a fost întrebarea unui jurnalist.

„Dumneavoastră nu puteți să îmi puneți orice întrebare, dar să vă răspund cum cred eu. Au trecut 30 de ani și nu mai sunt aceleași vremuri aceleași partide. Nu mai suntem în 90 când comunismul era încă în capul oamenilor. În 2019 nu mai există comunism în România. Președintele susține cu rea-credință că încă mai există comunism, dezinformând și manipulând populația. Nu mai există partid unic, așa cum vrea Iohannis ori poate vrea el să îl facă; nu mai există dictatura partidului unic. L-aș întreba pe Iohannis ce a făcut în decembrie 89? Eu am fost pe străzi și m-am expus gloanțelor. El a stat acasă, așa cum a recunoscut. Nu ne comparăm. Nu are dreptul moral să ne spună ce înseamnă democrația. Pe liberali, spre exemplu, nu i-a întrebat nimeni de ce au stat la masă cu social democrații atunci când au făcut USL. Oare PDL, acum în PNL, nu a făcut alianță cu PSD?“, a spus Pavelescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: