Connect with us

Politica

Decebal Făgădău: “Strada Ştefan-cel-Mare va arăta ca o junglă urbană”

Maria Ionescu

Publicat

la

La sfârşitul şedinţei de consiliu local municipal, viceprimarul cu atribuţii de primar Decebal Făgădău a susţinut o conferinţă de presă, care s-a axat în mare pe toate proiectele pe care le realizează în această perioadă Primăria. Făgădău a ţinut să precizeze că va fi predată către regia Confort Urban şoseaua care face legătura între b-dul Tomis şi b-dul Mamaia, până la statuia Lupoaicei. “Vom stabili un standard de referinţă pentru modul în care va arăta oraşul nostru. Vom începe să lucrăm la trotuare, piste de biciclete. Vrem să facem un pilot, iar apoi să-l extindem în tot oraşul”. Un alt proiect extrem de important, care a suscitat interesul mai multor tarabagii care s-au aflat în faţa Consiliului Local, dar care au şi intrat în sala de şedinţe, l-a constituit piaţa Tomis III. Aici va fi practic reconfigurată zona de comerţ. “Până la sfârşitul săptămânii vom avea o radiografie cu tot ce înseamnă comerţ stradal şi venim cu un program în doi paşi. Deja jandarmii şi poliţiştii locali operează în zonă. Vreau să nu mai fie nici un fel de vânzare neautorizată. Trebuie să facem lumină acolo. Dacă suntem în stare să instaurăm un mod civilizat de a face comerţ aşa vom face, dacă nu vom desfiinţa piaţa şi vom face parc. Eu voi merge în piaţă şi voi pune panouri cu harta zonei, iar apoi vom stabili ce tip de comerţ va fi în zonă. Acum este un comerţ ilegal, cu persoane care vând din portbagaj, cu oameni care expun marfa pe trotuar şi de acolo vând. Nu este o problemă strict a municipalităţii. (…) Dar vom găsi o soluţie civilizată”,a precizat Decebal Făgădău.
O pistă de biciclişti de 47 de kilometri
Decebal Făgădău s-a referit apoi la faleza din zona de nord a oraşului şi a specificat că, până la data de 1 mai se vor amenaja măcar scările de acces pe plajă. “Nu putem finaliza totul. Prefer ca oraşul să poată accesa 30 de milioane de euro. Iar strada Ştefan-cel-Mare va arăta ca o junglă urbană. Va fi toată verde”. Decebal Făgădău a precizat că, din păcate, nu va fi posibil ca terenurile dintre stradă şi plajă să fie amenajate, deoarece sunt în proprietate privată. “Ce putem face noi este să intervenim cu amenzi şi cu voluntari, Dacă nu îşi fac curăţenie vor fi amendaţi, iar noi vom interveni pentru a face curăţenie în acele zone.”, a precizat Făgădău.
El s-a referit şi la proiectul pilot care vizează b-dul Tomis. Acolo se va realiza o canalizare subterană, iar ulterior vor fi coborâte şi firele amplasate la ora actuală la înălţime. “Deocamdată manşonăm pomii şi ţinem firele suspendate. Până la 1 iunie pe traseul Tomis, Capitol, până la Lupoaică va fi rezolvată problema firelor. Ulterior, pe acest traseu se va amenaja pista de biciclete. Deocamdată pare un proiect care nu se leagă de nimic, dar vă asigur că 47 km de piste de biciclete vor fi realizaţi. Dacă nu vor fi gata la timp, vor vedea afişate nişte demisii, inclusive demisia mea.”, a spus Făgădău. În continuare s-a referit şi la stâlpii de iluminat public, care nu oferă aceeaşi luminozitate în jurul lor. El a declarat că pe data de 30 iunie va fi lumină sau … va fi o problemă!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Răzvan Filipescu (PRO România): „Actualul șef al CJ Constanța culege ce a semănat“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Scandalul din ultimele zile legat de repartizarea banilor către primării a fost comentat și de Răzvan Filipescu – candidatul PRO România la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța. Acesta a declarat că actualul șef al CJC, Horia Țuțuianu, culege ce a semănat.

„Până acum, făcea alianță cu PMP, care îi asigura majoritatea în Consiliul Județean. Acum lucrurile s-au schimbat. Este exact ca în antreprenoriat‎. Când pornești la drum să îți faci o fermă de șerpi, chiar dacă o faci în scop medicinal, te aștepți să te muște din când în când și șarpele. Cam asta se întâmplă la nivelul Consiliului Județean. Unii se reorientează, alții…, iar din cauza asta comunele suferă. Sunt primari care sunt disperați. Problema este că atât la nivelul PSD Constanța, cât și la nivelul PNL Constanța, nu se înțelege ce înseamnă urgența luării unor decizii. La fel și cu agricultura, la fel și cu repartizarea banilor. Și o primărie și un fermier au nevoie acum, nu când vor ei. E clar că e nevoie de transparență. Ei trebuie să înțeleagă astea, dincolo de jocurile politice“, a spus Filipescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PRO România și-a prezentat candidații la primăriile din Cernavodă, Amzacea și Topraisar

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea Organizației Județene Constanța a PRO România a prezentat, astăzi, noi candidați la funcțiile de primar din județ. Deputatul Mircea-Titus Dobre, candidat la Primăria Constanța, și Răzvan Filipescu – candidat la Consiliul Județean Constanța, au anunțat candidații la Primăriile Amzacea, Cernavodă și Topraisar. Astfel, PRO România merge la Primăria Amzacea pe mâna lui Adrian Gobeajă, de profesie inginer agronom. Acesta a spus că vine cu o echipă tânără în spate care nu a mai făcut politică niciodată. El a spus că a luat decizia de a candida deoarece comuna „arată jalnic“. La Cernavodă, PRO România îl va avea candidat la funcția de primar pe fostul manager al Spitalului din localitate dr. Salem Zahra, care a fost până în prezent consilier local din partea PNL. Medic de chirurgie și ortopedie pediatrică, Salem Zahra este director medical al Spitalului din Fetești. El a spus că a fost determinat să plece de la PNL deoarece proiectul pe care PNL și l-a propus la începutul actualului mandat, în 2016, nu și-a atins scopul. În fine, la Primăria Topraisar, PRO România îl are ca și candidat pe Vladimir Scânteie, fost consilier PSD. El a spus că a luat decizia de a pleca din PSD pentru că tot ceea ce s-a făcut în comuna Topraisar a fost de mântuială.

„Canalizarea este praf, apa vine cu țârâita. Actualul primar nu ascultă decât de consilierii pe care poate să îi manipuleze. În satele arondate comunei nu avem terenuri de sport și parcuri. Oamenii spun că și locuitorii aceste sate spun că și ei sunt plătitori de taxe și vor condiții decente de trai. After-school-ul, terminat de 3 ani, stă închis. Au fost mărite taxele și impozitele, deși am spus că nu este normal pentru faptul că oamenii sunt săraci. Mi s-a răspuns că trebuie mărite salariile angajaților din Primărie“, a declarat Vladimir Scânteie.

Candidatul PRO România a spus că ori de câte ori a încercat să îi aducă la cunoștință primarului Gheorghe Stelian problemele din localitate, acesta le-a ignorat. Deputatul Mircea-Titus Dobre a spus, la rândul său, că cei care au de fel funcții de președinți la PSD se cred un fel de mafalda, adică le știu pe toate.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Mesajul lui Palaz de la PMP pentru Țuțuianu, șeful Consiliul Județean Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

“PMP va susține doar o repartizare echilibrată a banilor către Primării”, transmite Claudiu Palaz, șeful PMP Constanța, printr-un comunicat remis redacției.

Partidul Mișcarea Populară, prin președintele, Claudiu-Iorga Palaz, aduce la cunostina referitor la repartizarea banilor de la Consiliul Județean Constanța către Primăriile din județul Constanța, sume care vor avea destinația „dezvoltare locală, arierate, restanțe, drumuri județene sau drumuri comunale”, facem următoarele precizări:

Consilieri județeni ai PMP Constanța, în urma consultărilor, am hotărât că vom susține așa cum am menționat și în cadrul ședinței CJC, doar o repartizare a sumelor de bani către Primăriile din județ făcută echilibrat și nu pătimaș! Susțin ideea că anularea hotărârii de CJC care avea ca rol repartizarea  transparentă a acestor sume, a fost o decizie nefericită și care a dus la repercursiunile de azi din CJC, dar acum este prea târziu și nu mai putem întoarce timpul. Putem doar să reparăm și asta fără patimă. Este o perioadă grea prin care trecem toți, cetățeni sau instituții. Primăriile în perioada aceasta au suferit cumplit iar banii sunt puțini. Susținem ideea ca în alte condiții poate ar fi trebuit o lecție pentru deciziile subiective și pătimașe, dar asta nu acum! Nu suntem nici judecători, nici preoți, suntem politicieni care trăim din încrederea cetățenilor și din votul lor. Sunt sigur că aceștia îi vor judeca așa cum trebuie pe cei vinovați în alegerile ce vor urma. Dar nu azi! Azi trebuie să gândim fără culoare politică, pentru că în fiecare localitate sunt și votanți PNL, PSD și PMP! Ei nu au nicio vina, ei așteaptă ajutor de la noi cei care am promis multe dar am făcut poate prea puține! Susțin dezbaterile și amendamentele pertinente pentru propunerile din ședința următoare și consider că asta înseamnă democrație!  Față de cele menționate, PMP va susține un buget echilibrat și nu va fi de acord cu încă o amânare a ședinței CJC”, a declarat Claudiu Palaz.

Download (PDF, 642KB)

Download (PDF, 258KB)

Download (PDF, 729KB)

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: